Elektroencefalograma

- nga

Dr. Shk. Artan Haruni

Elektroencefalograma EEG ose siç përdoret ne gjuhën e përditshme (Ezheja) është një ekzaminim që përdoret për të zbuluar aktivitetin elektrik të trurit nëpërmjet një sistemi elektrodash, që përcjellin sinjale të cilat i marrin nga skalpi dhe i dërgojnë në një sistem të kompjuterizuar. Ky sinjal analizohet dhe konvertohet...  lexoje të plotë >>

Anatomia e Artikulacionit te Supit

- nga

Artan Bano

Artikulacioni i Supit eshte nje mekanizem i sofistikuar qe vepron qender nderlidhese te trupit me gjymtyret e siperme. Funksionimi, forca dhe stabiliteti i ketij artikulacioni jane jetesore me qellim qe dora te zhvendoset ne hapesire dhe te kryeje veprimtarine e saj normale nderlidhese me ambientin rrethues...  lexoje të plotë >>

Kolla e femijeve

- nga

Dr. Polikron Cela

Kolla përbën një mekanizëm mbrojtës natyral, për lirimin e rrugët e frymëmarrjes nga ngacmime të ndryshme; të thjeshta (tymra, gazra, pluhura etj) ose problematike (infeksione, trupa të huaj etj). Dallojmë atë që quhet “kollë e njomë” dhe “kollë të thatë”. Mjeku keshillon disa masa të thjeshta, vlejnë për të gjitha...  lexoje të plotë >>

Menaxhimi Ponseti

- nga

Dr. Ledian Fezollari

Menaxhimi Ponseti është metoda më e mirë për të gjitha vendet dhe kulturat sepse këmbët janë të forta, fleksibile, dhe pa dhimbje për një të gjitë jetën. Përveç kësaj, trajtimi është i lirë dhe jo-invaziv. Në shumicën dërrmuese të foshnjave, këmba e shtrembër mund të korrigjohet gjatë një periudhe ...  lexoje të plotë >>

Dhjamosja e thjeshte e melcise

- nga

Dr. Shk. Albana Duni

Steatohepatiti jo-etilik ose jo-alkolik (që më poshtë do të përshkruhet si NASH) është një sëmundje jo plotësisht e njohur në Evropë, por që haset shpesh në kushtet e shërbimit shëndetësor ambulator. Pacientët, megjithëse e mohojnë, akuzohen për përdorim të tepërt të alkolit. Nga ana tjetër dhjamosja ...  lexoje të plotë >>

Deformimet e kembeve tek femijet.

- nga

Dr. Ledian Fezollari

Prindërit shqetësohen për këmbën e sheshtë , por ... këmbët e sheshta janë normale në foshnjat, fëmijët dhe të rriturit. Këpucë të veçanta, inserte, wedges, ose ushtrimet nuk krijojnë një hark në një fëmijë me një shputë të rrafshët e fleksibël. Një në pesë fëmijë kurrë nuk zhvillon hark. Shumica e të rriturve me këmbë të sheshtë...  lexoje të plotë >>

Mjekesia Hiperbarike

- nga

Dr. Tauland Qyrdedi

Mjekesia Hiperbarike e njohur gjithashtu si Terapia Hiperbarike me Oksigjen (HBOT), eshte perdorimi mjekesor i oksigjenit ne nje presion me te larte se presioni i atmosferes (1 atm). Kjo terapi kryhet ne nje dhome te mbyllur hermetikisht brenda se ciles pacientet mund te thithin 100% oksigjen...  lexoje të plotë >>

Semundjet e gjendres tyreoidea

- nga

Dr. Viktor QERESHNIKU

Tyreoidea eshte nje gjender endokrine e vendosur ne pjesen e perparme te qafes, poshte "molles se Adamit". Ajo perbehet nga dy lobe(i djathte dhe i majte) me madhesi te barabarta si dy arra qe lidhen ne pjesen e poshteme ne qender, nga nje ure qe quhet istmusi. Ne pjesen e pasme te saj jane vendosur 4 gjendra te ...  lexoje të plotë >>

Procedurat urologjike

- nga

Dr. Shk. Rezar Rusi

Eko eshte nje ekzaminim i thjeshte, i pa dhimbshem, pa efekte anesore. Ne rastin e aparatit urinar ajo vlereson gjendjen e veshkave, vezikes urinare, prostates dhe te testikujve. Pacientit i kerkohet te kete pire uje ne sasi te bolleshme para ekzaminimit ne menyre qe vezika te jete e mbushur plot. Procedura kryhet duke vendosur...  lexoje të plotë >>

Rezeksioni transuretral i prostates

- nga

Dr. Shk. Rezar Rusi

Rezeksioni Transuretral i Prostates (TURP) eshte nje nga menyrat kirurgjikale qe perdoret per kurimin e zmadhimit beninj te prostates (shkurt nga anglishtja BPE ose BPH) e shoqeruar me simptoma urinare nga ato mesatare deri ne te renda. TURP kryet me ane te nje instrumenti te kombinuar viziv-kirurgjikal qe futet...  lexoje të plotë >>

eDoctor
Artikuj të rinj
Mjekët e shtuar së fundmi
Mjeket sipas specialitetit
Komentet e fundit
Sondazh

A mendoni se mjeket ne Shqiperi jane te kualifikuar aq sa duhet?

Dergo voten