Deformimet e kembeve tek femijet.

Dërguar nga

Dr. Ledian Fezollari

Prindërit shqetësohen për këmbën e sheshtë , por ... këmbët e sheshta janë normale në foshnjat, fëmijët dhe të rriturit. Këpucë të veçanta, inserte, wedges, ose ushtrimet nuk krijojnë një hark në një fëmijë me një shputë të rrafshët e fleksibël. Një në pesë fëmijë kurrë nuk zhvillon hark. Shumica e të rriturve me këmbë të sheshtë...  lexoje të plotë

Amenorrea

Dërguar nga

Dr. Ilda Ndreko

Amenorrea eshte mungesa e 3 (tri) ose me shume cikleve mestruale( 90 dite ose me teper). Amenorrea eshte nje shenje normale ne prepubertet, ne grate shtatzane dhe ne postmenopauze. Ne grate ne moshen e riprodhimit fillimisht perjashtohet nje shtatzani dhe ne mungese te saj behet vleresimi i nje shkaku te mundshem...  lexoje të plotë

Melanoma

Dërguar nga

Daniela Xhemalaj

Melanoma eshte nje forme e vecante dhe e rrezikshme e nishaneve. Melanoma eshte tipi me serioz dhe me vdekjeprures i kancerit te lekures. Megjithese perbejne perqindjen me te vogel te kancereve te lekures, ato shkaktojne numrin me te madh te vdekjeve....  lexoje të plotë

Shtatzania multiple

Dërguar nga

Dr. Elton Peci

Incidenca e shtatzanive multiple është në rritje në dekadat e fundit. Për shembull, në intervalin 1980 – 2005, incidenca e binjakëve në SHBA ka pësuar një dyfishim, ndërkohë që incidenca e tripletëve është rritur 6 herë. Arsyeja e parë është se gjithnjë e më shumë femrat planifikojnë shtatzaninë pas moshës 30 vjecare....  lexoje të plotë

Anatomia e Artikulacionit te Supit

Dërguar nga

Artan Bano

Artikulacioni i Supit eshte nje mekanizem i sofistikuar qe vepron qender nderlidhese te trupit me gjymtyret e siperme. Funksionimi, forca dhe stabiliteti i ketij artikulacioni jane jetesore me qellim qe dora te zhvendoset ne hapesire dhe te kryeje veprimtarine e saj normale nderlidhese me ambientin rrethues...  lexoje të plotë

Sindroma e konfliktit

Dërguar nga

Dr. Ledian Fezollari

Një nga ankesat më të zakonshme fizike është dhimbja ne sup. Supi juaj është i përbërë nga disa nyje të kombinuara me tendinet dhe muskujt që lejojnë një gamë të madhe të levizjes në krahun tuaj. Nga qe supi ka kaq struktura të ndryshme është i ndjeshme ndaj problemeve të ndryshme. Mansheta Rrotatore është...  lexoje të plotë

Hiperferritinemia

Dërguar nga

Dr. Shk. Sotiraq Lako

Unë shkruaj shpesh për Mungesen e Hekurit (absolute) e identifikuar me Hipoferritinemia, që në fakt është defiçiti më i madh mjekësor dhe problemi mjekësor me i keqmësuar, keqvlerësuar dhe i keqtrajtuar (te gjithë përpiqen, por me dështim pothuaj 100 %). Por sot do të shkruaj për të kundërten, Hiperferritinemia, rritjen e nivelit te ferritinës në gjak...  lexoje të plotë

Morthi (Pernio)

Dërguar nga

Dr. Ardiana Sinani

Morthi eshte nje patologji qe shfaqet kryesisht ne moshat e reja dhe ne personat qe vuajne nga qarkullimi i dobet periferik i gjakut. Morthi eshte nje patologji qe shfaqet kryesisht ne periudhen e dimrit ku temperaturat jane te ulura. Pergjithesisht morthi lokalizohet kryesisht ne duar, ne kembe, ne veshe, ne hunde dhe ne faqe...  lexoje të plotë

Echo-Endoskopi EUS

Dërguar nga

Altin CEKODHIMA

EKO-ja endoskopike eshte kombinim i ekos dhe endoskopise per te marre imazhe dhe informacione per traktin tretes, organet dhe indet perreth tij. Endoskopia eshte nje procedure ku nje tub fleksibel me nje mini-telekamera futet nga goja ose rektumi i pacientit per te pare nga brenda traktin tretes...  lexoje të plotë

Fistula obstetrikale

Dërguar nga

Dr. Ilda Ndreko

Fistula obsterikale eshte nje komunikim jonormal me vaginen,rektumin ose veziken urinare, e cila zhvillohet pas nje lindje te veshtire dhe te zgjatur qe con ne inkontinence urinare dhe fekale. Fistulat veziko-vaginale jane nje komunikim midis vagines me veziken urinare. Fistulat rekto-vaginale jane nje komunikim midis...  lexoje të plotë

Sondazh

A do te kryenit një konsultë online me pagesë me një mjek?

Dergo voten