Zmadhimi Beninj i Prostates

- nga

Dr. Shk. Rezar Rusi

Zmadhimi Beninj i Prostates qe quhet ndryshe dhe Hiperplazi Beninje e Prostates (BPH), eshte nje gjendje e zakonshme ne burrat mbi 50 vjec qe shtohet me kalimin e viteve. Ajo mund te shkaktoje shqetesime gjate procesit te urinimit. Nese prostate e zmadhuar nuk trajtohet, ajo mund te krijoje veshtiresi ne...  lexoje të plotë >>

Çrregullimet e Ereksionit

- nga

Dr. Kozeta Mustafaraj

Çrregullimet e ereksionit jane çrregullime seksuale te karakterizuar nga pamundesia per te nisur dhe mbajtur ereksionin e penisit gjate aktit seksual. Ereksioni vjen si rezultat i efektit hidraulik te gjakut qe hyn dhe mbahet ne trupat spongioz penil. Ky proces nis si rezultat i nxitjes seksuale kur sinjalet transmetohen...  lexoje të plotë >>

Mastektomia profilaktike

- nga

Dr. Rezarta Kapaj

Kanceri i gjirit, duke qene kanceri me i ndeshur tek grate, terheq vemendjen tek nje koncept i rendesishem, konceptin e “gjirit me rrezik te larte”. Interesi per informacion te metejshem ne kete teme ka ardhur duke u rritur, jo vetem midis mjekeve, por edhe midis pacienteve. Analiza gjenetike eshte kriteri me ...  lexoje të plotë >>

Konvulsionet Febrile

- nga

Dr. Shk. Artan Haruni

Konvulsionet febrile konsiderohen si lloji më i shpeshtë i konvulsioneve tek fëmijët e moshës 3 muaj deri 5 vjeç. Konvulsionet janë të dridhura të pavullnetshme të ekstremiteteve me tonizim të trupit. Ato diferencohen nga llojet e tjera të konvulsioneve qysh prej mesit të shekullit XIX. Në atë kohë trajtimi konsistonte...  lexoje të plotë >>

Steriliteti mashkullor nga varikocela

- nga

Dr. Viktor QERESHNIKU

Më parë se të flasim për sterilitetin, mendoj të sqaroj se çfarë kuptohet me termin sterilitet. Steriliteti mund ti përkasë seksit mashkull, sikurse edhe seksit femër. Shpesh herë përdoren termat sterilitet dhe infetilitet si sinonime, që në fakt nuk janë të tilla. Autorët anglosaksonë nuk bëjnë diferencime ndërmjet tyre...  lexoje të plotë >>

Hemoglobinopatite

- nga

Dr. Shk. Sotiraq Lako

Hemoglobinopatitë janë sëmundje të trashëguara, të shkaktuara nga prodhimi defektoz i vargjeve proteinike të hemoglobinës. Këtu futet një grup i madh sëmundjesh, por më kryesoret dhe më të shpeshtat në vëndin tonë janë Drepanocitoza dhe Talasemitë. Më të përhapura janë në Mesdhe, Amerikën e Jugut, Indi, Afrikë, Karaibe....  lexoje të plotë >>

Fistula obstetrikale

- nga

Dr. Ilda Ndreko

Fistula obsterikale eshte nje komunikim jonormal me vaginen,rektumin ose veziken urinare, e cila zhvillohet pas nje lindje te veshtire dhe te zgjatur qe con ne inkontinence urinare dhe fekale. Fistulat veziko-vaginale jane nje komunikim midis vagines me veziken urinare. Fistulat rekto-vaginale jane nje komunikim midis...  lexoje të plotë >>

Anatomia e Artikulacionit te Supit

- nga

Artan Bano

Artikulacioni i Supit eshte nje mekanizem i sofistikuar qe vepron qender nderlidhese te trupit me gjymtyret e siperme. Funksionimi, forca dhe stabiliteti i ketij artikulacioni jane jetesore me qellim qe dora te zhvendoset ne hapesire dhe te kryeje veprimtarine e saj normale nderlidhese me ambientin rrethues...  lexoje të plotë >>

Ekografia morfologjike

- nga

Dr. Elton Peci

Tashmë shumica e grave shtatzana e kryejnë kontrollin ekografik obstetrikal në javët 18-22 të shtatzënisë. Qëllimi i kontrollit në javën e 18-22 është që të kontrollohet nëse fëmija ka zhvillim normal. Zakonisht, ky quhet kontrolli ekografik i morfologjisë fetale ose kontrolli i anomalive fetale....  lexoje të plotë >>

Antikoagulantët dhe Antiagreguesit

- nga

Dr. Shk. Sotiraq Lako

Duke u nisur nga një rast në praktikën tonë klinike {pacienti përdorte Aspirinë si “hollues të gjakut” dhe ishte i shqetësuar se nuk po i ulej Niveli i Protrombinës (rritej INR)}. Është e vështirë për t’ja shpjeguar që me përdorimin e Aspirinës si antiagregues, nuk presim që të ndryshojë Niveli i Protrombinës (INR)...  lexoje të plotë >>

Sante Plus Tirana
Artikuj të rinj
Mjekët e shtuar së fundmi
Mjeket sipas specialitetit
Komentet e fundit
Sondazh

A mendoni se mjeket ne Shqiperi jane te kualifikuar aq sa duhet?

Dergo voten