Sante Plus Tirana
Dërguar nga:

Clubfoot - Menaxhimi Ponseti

Dr. Ignacio Ponseti

Menaxhimi Ponseti është metoda më e mirë për të gjitha vendet dhe kulturat sepse këmbët janë të forta, fleksibile, dhe pa dhimbje për një të gjitë jetën. Përveç kësaj, trajtimi është i lirë dhe jo-invaziv.

Principet e Korrigjimit

Në shumicën dërrmuese të foshnjave, këmba e shtrembër mund të korrigjohet gjatë një periudhe prej disa javësh nga manipulime dhe vendosja e gipsit. Ky korrigjim është bërë në disa hapa.

Korrigjimi Cavusit

Shenim: Deformimi i cavusit te këmbës i patrajtuar [A]. Korrigjimi arrihet nga supinacioni I pjeses perparme te kembes [shigjetat e bardha ne B dhe C].

Korrigjimi i Adductus & Varus

Shënim: Korrigjimi i adductus [A] dhe varus i thembres [B] ndodh kur këmba është e evertuar dhe abduktuar perreth kokes se talusit.

Aplikimi i Gipsit

Vini re që vendoset gips cirkular tip plaster në faza për të mbajtur korrigjimin e arrirë nga manipulimit [A - I].Pamja e gipsit dhe këmbës tregon për korrigjimin [J].

Heqja e gipsit

Hiqe gipsin pas rimanipulimit. Pas futjes së gipsit në ujë, përdor thike per te shmangur frikesimin e femijes.

Zgjatja Kordes se thembres

Pothuajse të gjitha foshnjat do të kërkojnë një zgjatje perkutane të kordes se thembres. Kryeje këtë në klinikë me anestezi lokale [A-E]. Gips në dorsiflexion [F]. Vini re korrigjimin përfundimtar [G].

Brace

Paskorrigjimit Brace eshte esencial per te parandaluar B perseritjen. Tipet e Braceve efektiv perfshijne : Denis Browne [A], Steenbeek [B], Lyon [C], and Gottenberg [D] designs.

Ky artikull është dërguar nga:
Ky artikull është lexuar 1314 herë.
Sante Plus Tirana
Artikuj të rinj
Mjekët e shtuar së fundmi
Mjeket sipas specialitetit
Komentet e fundit
Sondazh

A mendoni se mjeket ne Shqiperi jane te kualifikuar aq sa duhet?

Dergo voten