Dërguar nga:

Infeksioni ne gjak

"Ke infeksion në gjak", na është bërë e përditshme.

Dhe është shumë e vështirë ti shpjegosh më pas pacientit, se "gjaku qarkullues nuk infektohet". Lumi nuk infektohet, pellgu po.

Nese ne gjak ka patogjene (viruse - viremia, baktere - bakteremia, funge - fungemia etj), nuk do te thote se gjaku eshte i infektuar, ai eshte duke bere detyren kryesore te tij : Transportin. Patogjeni nese ka hyre ne gjak (ka kaluar barierat kufizuese mbrotese) duhet te arrije ne zonat target ku ai gjen mjedisin e nevojshem per te qendruar, ushqyer dhe shumezuar dhe aty shkakton demtimin perkates strukturor dhe funksional.

Nese ne analizen e gjakut periferik, ka nje rritje te leukociteve, neutrofileve, pararendesve te neutrofileve (shkopinj, metamielocit etj), rritje te eritrosedimentit (shpesh te shoqeruara me temperature etj), nuk do te thote se ke "infeksion ne gjak".

Gjaku ka detyre te transportoje:
  1. Eritrocitet dhe bashke me to hemoglobinen dhe oksigjenin. Per veten e vet, gjakut, nuk i duhen as eritrocitet, as hemoglobina, as oksigjeni (eritrocitet e sigurojne energjine e nevojshme me ane te glikolizes anaerobe qe te mos e harxhojne oksigjenin per qelizat e tjera).

  2. Leukocitet (neutrofile, eozinofile, limfocite, shkopinj, monocite etj). Per veten e vete, gjakut nuk i duhen per asgje leukocitet, ato prodhohen ne Palcen e Kuqe te Kockave (limfocite dhe jashte saj) dhe me ane te gjakut periferik ato transportohen atje ku duhet te kryejne detyrat e tyre, qe jane gjithmone jashte vazes se gjakut.

    Nese nje patogjen ka arritur ne Lenden Themelore te Indit Lidhor fijeshkrifet, te parat qe duhet te arrijne atje jane neutrofilet per ti eleminuar dhe duke kryer detyren e tyre jashte vazes se gjakut, keto qeliza dhe vdesin. Per te siguruar sasine e nevojshme te neutrofileve te mjaftueshem per eleminimin dhe te patogjenit te fundit (branda organizmit nuk duhet te ngeli asnje patogjen), organizmi perdor rezervat, shton prodhimin dhe kur nuk arrin numerin e mjaftushem te qelizave te pjekura (neutrofilet) hedh ne qarkullim dhe pararendes te tyre, qe nuk jane plotesisht efikase (ushtare re rinj), por mund te luftojne (shkopinj, metamielocite).

    Nese patogjeni arrin ne gjak ka dhe nje "luftetar" tjeter qe i eleminon drejteperdrejte - shpretka me Sistemin Fagocitar Mononuklear me te madh ne organizem. Dhe nese mbrojtja Jo Specifike nuk e eleminon dote, do te vije mbrotja Specifike (Limfocitet) dhe vetem nese gjithe keto hallka mbrojtese kapercehen (ose jane te demtuara) dhe patogjeni nuk eshte eleminuar, ai do te arrije ne zonat target te tij, do te vendoset, ushqehet, shumezohet me demtimet perkatese lokalse dhe sistemike.

  3. Trombocitet jane i vetmi element i figuruar i gjakut, qe i duhet gjakut per veten e vete dhe ne kete menyre per te gjithe qelizat e tjera te organizmit. Detyra e tyre eshte te sigurojne stabilitetin e vazave te vogla te gjakut (kapilaret) dhe akoma me shume ato duhen vetem kur demtohet muri i vazes se gjakut, me qellim ndalimin e hemoragjise, pra te humbjes se gjakut me pasojat perkatese.

  4. Sigurisht qe transporton hormonet, lipide, aminoacide, nxehtesi etj. Transporton dhe patogjene, qeliza tumorale etj.
Ky artikull është dërguar nga:
Ky artikull është lexuar 23780 herë.
Komente nga lexuesit

Pese plus dy baraz shtate

Dërguar nga Adela, më 18 Gusht 2017 në 08:50

Pershendetje Adela, eshte e sigurte qe 5 + 2 = 7 dhe po aq e sigurte eshte qe nuk ka "infeksion ne gjak". Une prandaj e shkruaj qe njerezit dhe mjeket te mos ja fusin kot sic eshte zakoni "infeksion ne gjak !!".

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 20 Shtator 2017 në 08:50

Dua tju pyes si djali vllaut esht 19 vjeq dhe mjeket ne shkup i kan then se gjakun e ka te infektuar po ati se pari ju qfaqen ne kok si ganra ndojher me kelb ne prishtin ja kan ngacmu ato ganra por tash ne shkup i kan then se ganrat jasht nuk po dalin kan fillu brenda ne kok te kthehen biopsin atje ja kan ba te marten ka viziten ju kisha lut te me kshilloni qka te perdoni nerime te mija

Dërguar nga Kadrije, më 31 Mars 2018 në 01:24

Pershendetje Znj. Kadrije. Se pari duhet te theksojme se nuk ka infeksion ne gjak. Gjaku nuk infektohet asnjehere. Po nepermjet gjakut mund te transportohen mikrobet nga nje zone e trupit ne nje tjeter. Nese djali ka infeksione nw lwkurw me "qelb", duhet tw flisni me mjekun e lwkurws, ose kirurgun.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 31 Mars 2018 në 01:24

Ju lutem mund te me ndihmoni me nje pergjigje.Djalit tim 12 vjec pa 4 muaj i ka dale Eritrosendimenti 6 dhe neuttrofilet55.0%.A eshte normale kjo?

Dërguar nga Blerta Lumshi, më 24 Prill 2018 në 11:57

Pershendetje, vlerat qe paraqisni jane normale.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 25 Prill 2018 në 11:57

Pershendetje Kam nje lodhje te madhe ne trup . Ndihem shum keq .por us hqim ha.kam marramendje dyshoj se me gjak kam infeksion. Jam duke I perform vitamin bio.ka dy jave se jam keshtu.ju lutem te me kshilloni

Dërguar nga Linda, më 10 Janar 2019 në 14:49

Pershendetje Linda, shkrimi eshte per te treguar se nuk ka infeksion ne gjak. Gjaku nuk infektohet asnjehere. Mund te kesh infeksione te tjera.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 11 Janar 2019 në 14:49

Pershendetje Kam nje lodhje te madhe ne trup . Ndihem shum keq .por us hqim ha.kam marramendje dyshoj se me gjak kam infeksion. Jam duke I perform vitamin bio.ka dy jave se jam keshtu.ju lutem te me kshilloni

Dërguar nga Linda, më 10 Janar 2019 në 14:49

Pershendetje Linda, shkrimi eshte per te treguar se nuk ka infeksion ne gjak. Gjaku nuk infektohet asnjehere. Mund te kesh infeksione te tjera.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 11 Janar 2019 në 14:49

Pershendetje. Kam nje shqetesim ne lidhje me mbesenctime. Ajo jeton ne gjermani. Qe kur ka pas 1 vit i eshte shfaqur nje temperatur e lart deri 40.1 duke i zgjat disa dit. Por mjeket ne gjermani than se ka bakterie ne gjak. Por sikur e sheruam. Tash kur ajo i ka 8 vite prap i njejti problem me temperatur 40 disa diteshe. Perseri bakterie ne gjak. Ju lutem dua te di a sherohet kjo lloj semundje apo sjell edhe me shum te keqija. Jam shum me merak.

Dërguar nga Arta, më 23 Janar 2019 në 15:43

Pershendetje Arta, gjaku vetem i qarkullon mikroorganizmat qe kane mundur te futen brenda trupit, por nuk semuret prej tyre. Ju do te diskutoni me mjekun infeksionist.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 24 Janar 2019 në 15:43

Djali im eshte 6 vjece dhe ka mcv 55 dhe jo 80 sa eshte nornali plus dhe mch e ka 19 dhe jo 27dhe dua ta operoje nga bajamet,mund te behet operim me keto parametra.flm.

Dërguar nga Nevil Guza, më 13 Shkurt 2019 në 15:28

Pershendetje Nevil, sigurisht keto parametra jane te ulta (hipokromi, mikrocitoze, pra tregojne per rruaza te kuqe me permasa me te vogla dhe me me pak hemoglobine). Keto vete si vlera nuk jane pengese per operacion. Por duhet te vleresohen, rendesi ka vlera e eritrociteve, hemoglobines, ferritinemise, trombociteve, rruazave te bardha, PT, APTT, Fibronogjen. Nese eshte anemi nga mungesa e hekurit duhet te mjekohet jo vetem per operacionin. Duhet perjashtuar dhe anemi te trasheguara.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 14 Shkurt 2019 në 15:28

Pershendetje ! Jeni me te vertete nje doctor human ,duke kthyer pergjigje te gjithe shqetesimeve te pacienteve .Ju pergezoj shume per kete gjest. Jam 63 vjec Para 2 ditesh bera analizat e gjakut dhe dolen si me poshe Wbc-5.62 , RBC-4.59 ,HGB-13.7 ,HCT-40.2 ,MCV-87.6 ,MCH-29.8 MCHC-34,1 ,PLT-310. LYMPH%-42,9 (norma e laboratorit 25-35) Mono%-5,2 Eo%-1,1 Baso%-0,4 NEUT%-50,4 (Norma 55-60 ) P-LCR 45,9 (13-43) MPV 12,6 ((6,5-11,0) Eritrosedimenti 25 mm/h PCR 0,27 Ju lutem doktor jam e shqetesuar per limfocidet e rritura dhe neutrofilet e ulura Ju faleminderit Jam ne pritje te pergjigjes suaj.

Dërguar nga Fiora, më 26 Mars 2019 në 22:59

Pershendetje Fiora, analiza juaj eshte krejtesisht normale. Limfocitet jane 20-50 % ne vlera normale.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 29 Mars 2019 në 22:59

Pershendetje ! Jeni me te vertete nje doctor human ,duke kthyer pergjigje te gjithe shqetesimeve te pacienteve .Ju pergezoj shume per kete gjest. Jam 63 vjec Para 2 ditesh bera analizat e gjakut dhe dolen si me poshe Wbc-5.62 , RBC-4.59 ,HGB-13.7 ,HCT-40.2 ,MCV-87.6 ,MCH-29.8 MCHC-34,1 ,PLT-310. LYMPH%-42,9 (norma e laboratorit 25-35) Mono%-5,2 Eo%-1,1 Baso%-0,4 NEUT%-50,4 (Norma 55-60 ) P-LCR 45,9 (13-43) MPV 12,6 ((6,5-11,0) Eritrosedimenti 25 mm/h PCR 0,27 Ju lutem doktor jam e shqetesuar per limfocidet e rritura dhe neutrofilet e ulura Ju faleminderit Jam ne pritje te pergjigjes suaj.

Dërguar nga Fiora, më 26 Mars 2019 në 23:10

Pershendetje Fiora, analiza juaj eshte krejtesisht normale. Limfocitet jane 20-50 % ne vlera normale.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 29 Mars 2019 në 23:10

Pershendetje ! Jeni me te vertete nje doctor human ,duke kthyer pergjigje te gjithe shqetesimeve te pacienteve .Ju pergezoj shume per kete gjest. Jam 63 vjec Para 2 ditesh bera analizat e gjakut dhe dolen si me poshe Wbc-5.62 , RBC-4.59 ,HGB-13.7 ,HCT-40.2 ,MCV-87.6 ,MCH-29.8 MCHC-34,1 ,PLT-310. LYMPH%-42,9 (norma e laboratorit 25-35) Mono%-5,2 Eo%-1,1 Baso%-0,4 NEUT%-50,4 (Norma 55-60 ) P-LCR 45,9 (13-43) MPV 12,6 ((6,5-11,0) Eritrosedimenti 25 mm/h PCR 0,27 Ju lutem doktor jam e shqetesuar per limfocidet e rritura dhe neutrofilet e ulura Ju faleminderit Jam ne pritje te pergjigjes suaj.

Dërguar nga Fiora, më 26 Mars 2019 në 23:30

Pershendetje Fiora, analiza juaj eshte krejtesisht normale. Limfocitet jane 20-50 % ne vlera normale.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 29 Mars 2019 në 23:30

Pershendetje! Analiza e gjakut komplet qe perfshin dhe infeksionet, a te dalin nese je e prekur nga sst ?

Dërguar nga Giorgia, më 05 Prill 2019 në 10:01

Pershendetje Giorgia, nuk perfshihen infeksionet. Por duke pare analizen e gjakut periferik, mund te dydhosh dhe per to.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 05 Prill 2019 në 10:01

Pershendetje E kam moteren me nje infeskion ne gjak ajo eshte duke u trajtuar me disa ilaq sipas udhezimit te mjekve mirpo ajo ka qen trash qe nga zvoglimi mirpo brenda 2 mujve ajo eshte dobesuar aq shum sa smunem me pa qashtu e deshta me dit a ndikon infeksion ne gjak ne dobesim pasi ne ja kemi bo te gjitha analizat kan dal se eshte ftofne ne shkallen 400 kemi bo te gjitha fotografimet mir i kan dal mirpo mjekt na kan than qe ka infeksion dhe eshte ftofne dhe trajtimi i ksaj smundje mundet me zgjat deri ne 6 muj ajo eshte duke mar disa nga nikcijat qe meren cdo 3 jav , mirpo ajo ka edhe ni problem qe majet e gishtave i zbehen marin ngjyr si te verdh kur ka kontakt me uje , gjera te ftofta dhe problem tjeter eshte se nuk mundet me mertyp ushqimin pasi thot qe mo i jet ne fyt , ne kemi bo edhe ni igjizim per fyt por mir i ka dal asni problem ska pas po ashtu edhe fotografim per gjyks edhe ajo mir i ka dal po nuk po dim arsyjen pse nuk munet me i jet ne fyt ushqimi. e deshta me e mar nje konstatim edhe nga ndonje mjek tjeter se duhet me dergu naj kund tjeter pasi qe nuk po shohim se ka ndonje permesiim qaq te madh. Faliminderit

Dërguar nga Leonard, më 09 Prill 2019 në 10:44

Pershendetje Leonard, sic mund ta keni lexuar, une kam shkruar qe gjaku nuk infektohet. Pra nuk ka infeksion ne gjak. Mund te kete vatra te ndryshme ku zhvillohet infeksioni, ne gjak mund te qarkullojne mikrobet, por kjo nuk do te thote se gjaku eshte i infektuar. Per veshtiresine ne kapercimi ne ushqimeve do ti beni Ferritinemia, Sideremia dhe TIBC. Mungesa e hekurit eshte nje nga shkaktaret perse nuk kapercehen ushqimet.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 09 Prill 2019 në 10:44

Prsh doktor jam egla 33 vjec bera analizat E gjakut me doli eritrosendimenti 35,jam E shqetsuar para 2 vite kam kaluar nje infeksioni ne lekure ne zonen E gjoksi a duet te shqetsoem flm

Dërguar nga Egla, më 11 Prill 2019 në 13:40

Pershendetje Egla, ju keni nej rritje te lehte te ESD. Jo me detyrim cdo rritje e ESD eshte tregues i infeksionit. Kur te keni radhen e berjes se analizave, beni dhe ESD, CRP, Proteine totale, Urine komplet.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 12 Prill 2019 në 13:40

Prsh doktor jam egla 33 vjec bera analizat E gjakut me doli eritrosendimenti 35,jam E shqetsuar para 2 vite kam kaluar nje infeksioni ne lekure ne zonen E gjoksi a duet te shqetsoem flm

Dërguar nga Egla, më 11 Prill 2019 në 13:40

Pershendetje Egla, ju keni nej rritje te lehte te ESD. Jo me detyrim cdo rritje e ESD eshte tregues i infeksionit. Kur te keni radhen e berjes se analizave, beni dhe ESD, CRP, Proteine totale, Urine komplet.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 12 Prill 2019 në 13:40

Prsh doktor flm shum per pgj, un pata bere analizat gjakut ku dolen leukocyte 4.800 si dhe eritrocite 3.68000 ndersa ers 35.Theksoj qe me dhan mjekim per bajame te qelbzuara dhe akoma po marr gjilpera ne vena dhe krqyqe. Te analizat E urines ka shenuar albumin gjurm te lehta dhe epitele molla 2-3,kaq. Faleminderit

Dërguar nga Egla, më 13 Prill 2019 në 06:05

Pershendetje Egla, pasi te mabroni mjekimin per bajamet, i perserisni dhe njehere analizat: gjak komplet + ferritinemia.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 15 Prill 2019 në 06:05

Prsh doktor flm shum per pgj, un pata bere analizat gjakut ku dolen leukocyte 4.800 si dhe eritrocite 3.68000 ndersa ers 35.Theksoj qe me dhan mjekim per bajame te qelbzuara dhe akoma po marr gjilpera ne vena dhe krqyqe. Te analizat E urines ka shenuar albumin gjurm te lehta dhe epitele molla 2-3,kaq. Faleminderit

Dërguar nga Egla, më 13 Prill 2019 në 06:06

Pershendetje Egla, pasi te mabroni mjekimin per bajamet, i perserisni dhe njehere analizat: gjak komplet + ferritinemia + CRP + Eritrosedimenti.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 15 Prill 2019 në 06:06

Pershendetje doktor! Kam bere 1 analize gjak komplet e ne 1 vlere me ka dale MXD% Mono+EO+BZ 17.60 i larte , MXD Mono+EO+BZ 1.42 i larte nga norma. JU lutem a me shpjegoni per cfare motivi jane mr lart se norma? FALEMINDERIT

Dërguar nga Blerina, më 17 Prill 2019 në 15:33

Pershendetje Blerina, MXD eshte nje shumatore e monociteve. eozinofileve dhe bazofileve, perkatesisht vlera maksimale 10 % + 4 % + 1% = 15 %. Nuk mund te ndajme nese jane rritur monocitet, eozinfilet apo bazofilet. Pas disa ditesh e riperseritni dhe njehere, kesaj radhe me formulen leukocitare te bere vec e vec.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 18 Prill 2019 në 15:33

Pershendetje doktor! Kam bere 1 analize gjak komplet e ne 1 vlere me ka dale MXD% Mono+EO+BZ 17.60 i larte , MXD Mono+EO+BZ 1.42 i larte nga norma. JU lutem a me shpjegoni per cfare motivi jane mr lart se norma? FALEMINDERIT

Dërguar nga Blerina, më 17 Prill 2019 në 15:33

Pershendetje Blerina, MXD eshte nje shumatore e monociteve. eozinofileve dhe bazofileve, perkatesisht vlera maksimale 10 % + 4 % + 1% = 15 %. Nuk mund te ndajme nese jane rritur monocitet, eozinfilet apo bazofilet. Pas disa ditesh e riperseritni dhe njehere, kesaj radhe me formulen leukocitare te bere vec e vec.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 18 Prill 2019 në 15:33

Ka dy jave qe kam nje fare ngerrçi ne kofshen e kembes se majte dhe kur me kap dhimbja me duket si shpon me gjilper ju lutem si mund te jete . Me shume kam dhimbje kur jam ulur.

Dërguar nga Shpetim Bakalli , më 22 Prill 2019 në 09:00

Pershendetje Shpetim, nuk ka lidhje me semundjet qe une ndjek. Do te diskutosh me neurologun.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 22 Prill 2019 në 09:00

Kam dhimbje lukthi qe dy ditë,i bera analuzat dhe me dolen si vijon;neutrofilet 44,qe do te thote pak me te ulta se vlera normale,tjerat jane ne vlera normale.Ju kisha lut te me tregoni çfare eshte ne pyetje?Ju pershendes!

Dërguar nga Mejreme Morina, më 04 Maj 2019 në 11:20

Pershendetje Mejreme, dhimbja e lukthit nuk ka lidhje me vleren e neurofileve. Ato perseri puthuaj normale jane.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 05 Maj 2019 në 11:20

Pershendetje. Jam 34 vjec, bera analizen e gjakut dhe me dolen te larta GRA% 61.3 ( norma ishte 40-60) dhe RDWs 47.7 ( norma ishte 20-42). Te gjithe treguesit e tjere ishin brenda normave. Ju lutem cfare do te thote kur parametrat e mesiperm jane ne ato nivele. Faleminderit per kohen tuaj

Dërguar nga Anjeza, më 04 Maj 2019 në 14:14

Pershendetje Anjeza, me normat qe perdorim ne Granulocitet jane normale. Rritja e RDW eshte treguesi i pare i mungeses se hekurit. Do te beni ferritinemia. Nese eshte < 20 ng/ml keni mungese te hekurit dhe do te mjekoheni me dozen e duhur te preparateve te hekurit per korrigjimin e saj.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 05 Maj 2019 në 14:14

Pershendetje. Jam 34 vjec, bera analizen e gjakut dhe me dolen te larta GRA% 61.3 ( norma ishte 40-60) dhe RDWs 47.7 ( norma ishte 20-42). Te gjithe treguesit e tjere ishin brenda normave. Ju lutem cfare do te thote kur parametrat e mesiperm jane ne ato nivele. Faleminderit per kohen tuaj

Dërguar nga Anjeza, më 04 Maj 2019 në 14:14

Pershendetje Anjeza, me normat qe perdorim ne Granulocitet jane normale. Rritja e RDW eshte treguesi i pare i mungeses se hekurit. Do te beni ferritinemia. Nese eshte < 20 ng/ml keni mungese te hekurit dhe do te mjekoheni me dozen e duhur te preparateve te hekurit per korrigjimin e saj.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 05 Maj 2019 në 14:14

Doktor ne rast se eritrosidimenti eshte i larte se norma cfare do te thote? Rezultati eshte 67 nga norma qe thote <15 Mosha e femijes eshte 22muajsh. Nga vizita pediatri na dha disa shurupe se ka kolle.

Dërguar nga Erald taci , më 05 Maj 2019 në 03:36

Pershendetje Eraldi, nje nga shkaqet e rritjes se Eritrosedimentit eshte rritja e fibrinogjenit dhe proteinave te tjera te lidhura me inflamacionin akut, perfshire dhe ate te nxitur nga infeksionet. Sigurisht qe eshte i rritur, por duhet trajtuar shkaktari (infeksioni i mundshem ne mushkeri)qe te korrigjohet dhe eritrosedimenti. Keshtu qe vazhdoni mjekimin perkates dhe pas kalimit te infeksionit, mund ta perserisni per te pare rikthimin ne vlerat normale.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 05 Maj 2019 në 03:36

Pershendetje Doktor,doja të dija çfarë mendimi keni për keto rezultate WBC-5.60 LYM#-1.54 MID#-0.33 GRA#-3.73 LYM%-27.5% MID%-5.9% GRA%-66.6% RBC-4.27 HGB-7.8 MCHC-27.9 MCH-18.4 MCV-65.9 RDW-CV-13.7% RDW-SD-35.5% HCT-28.1% PLT-206 MPav-8.2 PDW-14.1 PCT-0.170% P-LCR-18.5.Glicemi-119 Azotemi-33 Keratinemi-0.80 Bilirubine Totale-1.3 ALT-32.Ju lutem 1 përgj.Me respekt

Dërguar nga Erisa, më 23 Maj 2019 në 22:28

Pershendetje Erisa, ju keni Anemia Hipokrome Mikrocitare, Grada 2 (e mesme). Do te beni ferritinemia, nese < 20 ng/ml, eshte nga mungesa e hekurit dhe do te mjekoheni per te pakten 3 muaj me preparate te hekurit me doze mjekuese.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 24 Maj 2019 në 22:28

Pershendetje Doktor,doja të dija çfarë mendimi keni për keto rezultate WBC-5.60 LYM#-1.54 MID#-0.33 GRA#-3.73 LYM%-27.5% MID%-5.9% GRA%-66.6% RBC-4.27 HGB-7.8 MCHC-27.9 MCH-18.4 MCV-65.9 RDW-CV-13.7% RDW-SD-35.5% HCT-28.1% PLT-206 MPav-8.2 PDW-14.1 PCT-0.170% P-LCR-18.5.Glicemi-119 Azotemi-33 Keratinemi-0.80 Bilirubine Totale-1.3 ALT-32.Ju lutem 1 përgj.Me respekt

Dërguar nga Erisa, më 23 Maj 2019 në 22:28

Pershendetje Erisa, ju keni Anemia Hipokrome Mikrocitare, Grada 2 (e mesme). Do te beni ferritinemia, nese < 20 ng/ml, eshte nga mungesa e hekurit dhe do te mjekoheni per te pakten 3 muaj me preparate te hekurit me doze mjekuese.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 24 Maj 2019 në 22:28

Pershendetje doktor deshta te ju pyes per burrin tim ai ka dhimbje te shpeshta te kokes i ka ba te gjitha analizat si dhe rengenin e kokes i kan dal mir po mjekt i kan than qe ka pak infeksion ne gjak a asht e mundshme qe koka dhemb per ket arsye ?

Dërguar nga Genta, më 24 Maj 2019 në 05:34

Pershendetje Genta, sic e keni lexuar ne material nuk ka infeksion ne gjak. Nuk infektohet gjaku. Nuk ka si te kete lidhje me dhimbjen e kokes, nje gje qe nuk ekziston. Mjeku specialist eshte Neurologu.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 24 Maj 2019 në 05:34

Pershendetje doktor deshta te ju pyes per burrin tim ai ka dhimbje te shpeshta te kokes i ka ba te gjitha analizat si dhe rengenin e kokes i kan dal mir po mjekt i kan than qe ka pak infeksion ne gjak a asht e mundshme qe koka dhemb per ket arsye ?

Dërguar nga Genta, më 24 Maj 2019 në 05:34

Pershendetje Genta, sic e keni lexuar ne material nuk ka infeksion ne gjak. Nuk infektohet gjaku. Nuk ka si te kete lidhje me dhimbjen e kokes, nje gje qe nuk ekziston. Mjeku specialist eshte Neurologu.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 24 Maj 2019 në 05:34

Pershendetje doktor deshta te ju pyes per burrin tim ai ka dhimbje te shpeshta te kokes i ka ba te gjitha analizat si dhe rengenin e kokes i kan dal mir po mjekt i kan than qe ka pak infeksion ne gjak a asht e mundshme qe koka dhemb per ket arsye ?

Dërguar nga Genta, më 24 Maj 2019 në 05:34

Pershendetje Genta, sic e keni lexuar ne material nuk ka infeksion ne gjak. Nuk infektohet gjaku. Nuk ka si te kete lidhje me dhimbjen e kokes, nje gje qe nuk ekziston. Mjeku specialist eshte Neurologu.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 24 Maj 2019 në 05:34

Pershendetje doktor deshta te ju pyes per burrin tim ai ka dhimbje te shpeshta te kokes i ka ba te gjitha analizat si dhe rengenin e kokes i kan dal mir po mjekt i kan than qe ka pak infeksion ne gjak a asht e mundshme qe koka dhemb per ket arsye ?

Dërguar nga Genta, më 24 Maj 2019 në 05:36

Pershendetje Genta, sic e keni lexuar ne material nuk ka infeksion ne gjak. Nuk infektohet gjaku. Nuk ka si te kete lidhje me dhimbjen e kokes, nje gje qe nuk ekziston. Mjeku specialist eshte Neurologu.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 24 Maj 2019 në 05:36

Mirdita a mund te me tregoni diqka qka mundet me kkan kjo shenje me pas njeri nshpin pika.te kafta te shumuara edhe lodhje me pas mjekt me than qe ki infeksion ngjak po spo din pse kan dal.kto pikat ne shpin.ju lutna tregomni ne koment

Dërguar nga adela, më 04 Korrik 2019 në 05:27

Pershendetje Adela, sic dhe e keni lexuar nuk ka infeksion ne gjak. Njollat i vleresoni me nje dermatolog. Nese jane nolla hemoragjike, mundet dhe me hematologun.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 05 Korrik 2019 në 05:27

Mirdita a mund te me tregoni diqka qka mundet me kkan kjo shenje me pas njeri nshpin pika.te kafta te shumuara edhe lodhje me pas mjekt me than qe ki infeksion ngjak po spo din pse kan dal.kto pikat ne shpin.ju lutna tregomni ne koment

Dërguar nga adela, më 04 Korrik 2019 në 05:29

Pershendetje Adela, sic dhe e keni lexuar nuk ka infeksion ne gjak. Njollat i vleresoni me nje dermatolog. Nese jane nolla hemoragjike, mundet dhe me hematologun.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 05 Korrik 2019 në 05:29

pershednetje, vajza e motres 2 vjeqare eshte me temperatur her pas here deri 40 , por i ka dal disa analiza si keto rezulatet: leukocitet :18.06 hemoglobina:107.0 neutrofilet :76 glukoza 9.77 por qe tash i ka ra normalitete crp 184.9 edhe keto ja kan jep mi bo : CMV / IGG POSITIVE CMV/IGM NEGATIVE EBV VCA IGG NEGATIVE EBV VCA IGM NEGATIVE RETIKULOCITET 1.0

Dërguar nga dona , më 13 Korrik 2019 në 05:27

Pershendetje Dona, sic dhe e keni lexuar nuk ka infeksion ne gjak. Nese jane rritur leukocitet, rriten si pergjigje e inflamacionit per te luftuar mikrobet. Gjaku nuk eshte i semure, thjesht po ben detyren e tij. Ju do te vezhdoni ndjekejn nga prediatri/infeksionisti.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 13 Korrik 2019 në 05:27

Pershendetje une kam motren semure para 4 muajesh ka hequr gjoksin cdo gjo shkoj mire ka fillua kimjoterapin 3 te parat shkuan mire e 4 sa e filloj u semure me.temperatur 39 e cova ne spital ja bene te gjitha analizat tani me than qe ka ifeksion ne gjak dhe ne urin ose me shkurt ka baktere tani ikan filluar terapin desha me ju pytur per me shume informacione se si dojet gjendja e motres sime

Dërguar nga Shpeti, më 21 Gusht 2019 në 09:49

Pershendetje Shpeti, sic dhe e keni lexuar gjaku nuk infektohet. Nese ka infeksion ne urine, do te mjekohet sipas rregullave te caktuara.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 22 Gusht 2019 në 09:49

Pershendetje une kam motren semure para 4 muajesh ka hequr gjoksin cdo gjo shkoj mire ka fillua kimjoterapin 3 te parat shkuan mire e 4 sa e filloj u semure me.temperatur 39 e cova ne spital ja bene te gjitha analizat tani me than qe ka ifeksion ne gjak dhe ne urin ose me shkurt ka baktere tani ikan filluar terapin desha me ju pytur per me shume informacione se si dojet gjendja e motres sime

Dërguar nga Shpeti, më 21 Gusht 2019 në 09:49

Pershendetje Shpeti, sic dhe e keni lexuar gjaku nuk infektohet. Nese ka infeksion ne urine, do te mjekohet sipas rregullave te caktuara.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 22 Gusht 2019 në 09:49

Pershendetje une kam motren semure para 4 muajesh ka hequr gjoksin cdo gjo shkoj mire ka fillua kimjoterapin 3 te parat shkuan mire e 4 sa e filloj u semure me.temperatur 39 e cova ne spital ja bene te gjitha analizat tani me than qe ka ifeksion ne gjak dhe ne urin ose me shkurt ka baktere tani ikan filluar terapin desha me ju pytur per me shume informacione se si dojet gjendja e motres sime

Dërguar nga Shpeti, më 21 Gusht 2019 në 09:49

Pershendetje Shpeti, sic dhe e keni lexuar gjaku nuk infektohet. Nese ka infeksion ne urine, do te mjekohet sipas rregullave te caktuara.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 22 Gusht 2019 në 09:49

pershendetje , kisha dasht me tregu ekam vajzen 6 vjeqare ndersa qe dy vjet ka pas problem me kaps dhe dhimbje barku hajt naper mjek hajt e rroki dhimta shum mjekt e banen operacion zorra qorra pastaj qika ma ska pas problem me kaps po prap dhimt ju shfaqen pas nje muaji ja kemi ba analizat gjdo dy muj sa her na kan than tleokocitet i dalin te nalta esendimenti pak inrritur qe tregojke diqka ka ne trup te ameles kto tjera mir i dalin vetem e ASTO analiza indel gjdo her e nalt tash ika shku ne 984 nje her ibranen ne 300 prap kan shku ne 984 ne analize urine e thjesht i del mir pak e verdh ndersa ne urinokultrubi del escheria. coli ne 100.000 dashta me dit a esht rrezik kjo asto vajza nuk kanpas problem me fut asnjeher wysh e vogel dashta me dit me shum rreth ksaj mjeku i thot gjaku ju ka infektu andaj nuk i zbritin ka marr edhe eksencilin ineksione 5 copa asgje nuk po ndikon mir ne vajzen inlerdori bio sherup qajna brosnic uj indha me pi lengje i zie vet me boronic e brosnic prap asgje nuk ndikon mir bash jam ba tash me brengosje shum te madhe .

Dërguar nga amela , më 26 Shtator 2019 në 01:34

Pershendetje Amela, fakti qe leukocitet dhe eritrosedimenti mund te jene te larta nuk do te thote patjeter qe ka semundje gjaku. Nje nga detyrat e gjakut eshte transporti i qelizave te leukociteve, ne vendet e tyre te veprimit dhe kur kerkesat per keto qeliza rriten, sic ndodh ne infeksione per neutrofilet do te kete rritje ne qarkullim. Ne dyshojme per vatra te ndryshme inflamatore, shpesh i nxitur nga infeksioni. Per antistreptoliziant do te bisedoni me mjekun ORL dhe per Infeksionin e urines me mjekun nefrolog pediater.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 26 Shtator 2019 në 01:34

pershendetje , kisha dasht me tregu ekam vajzen 6 vjeqare ndersa qe dy vjet ka pas problem me kaps dhe dhimbje barku hajt naper mjek hajt e rroki dhimta shum mjekt e banen operacion zorra qorra pastaj qika ma ska pas problem me kaps po prap dhimt ju shfaqen pas nje muaji ja kemi ba analizat gjdo dy muj sa her na kan than tleokocitet i dalin te nalta esendimenti pak inrritur qe tregojke diqka ka ne trup te ameles kto tjera mir i dalin vetem e ASTO analiza indel gjdo her e nalt tash ika shku ne 984 nje her ibranen ne 300 prap kan shku ne 984 ne analize urine e thjesht i del mir pak e verdh ndersa ne urinokultrubi del escheria. coli ne 100.000 dashta me dit a esht rrezik kjo asto vajza nuk kanpas problem me fut asnjeher wysh e vogel dashta me dit me shum rreth ksaj mjeku i thot gjaku ju ka infektu andaj nuk i zbritin ka marr edhe eksencilin ineksione 5 copa asgje nuk po ndikon mir ne vajzen inlerdori bio sherup qajna brosnic uj indha me pi lengje i zie vet me boronic e brosnic prap asgje nuk ndikon mir bash jam ba tash me brengosje shum te madhe .

Dërguar nga amela , më 26 Shtator 2019 në 01:34

Pershendetje Amela, fakti qe leukocitet dhe eritrosedimenti mund te jene te larta nuk do te thote patjeter qe ka semundje gjaku. Nje nga detyrat e gjakut eshte transporti i qelizave te leukociteve, ne vendet e tyre te veprimit dhe kur kerkesat per keto qeliza rriten, sic ndodh ne infeksione per neutrofilet do te kete rritje ne qarkullim. Ne dyshojme per vatra te ndryshme inflamatore, shpesh i nxitur nga infeksioni. Per antistreptoliziant do te bisedoni me mjekun ORL dhe per Infeksionin e urines me mjekun nefrolog pediater.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 26 Shtator 2019 në 01:34

pershendetje , kisha dasht me tregu ekam vajzen 6 vjeqare ndersa qe dy vjet ka pas problem me kaps dhe dhimbje barku hajt naper mjek hajt e rroki dhimta shum mjekt e banen operacion zorra qorra pastaj qika ma ska pas problem me kaps po prap dhimt ju shfaqen pas nje muaji ja kemi ba analizat gjdo dy muj sa her na kan than tleokocitet i dalin te nalta esendimenti pak inrritur qe tregojke diqka ka ne trup te ameles kto tjera mir i dalin vetem e ASTO analiza indel gjdo her e nalt tash ika shku ne 984 nje her ibranen ne 300 prap kan shku ne 984 ne analize urine e thjesht i del mir pak e verdh ndersa ne urinokultrubi del escheria. coli ne 100.000 dashta me dit a esht rrezik kjo asto vajza nuk kanpas problem me fut asnjeher wysh e vogel dashta me dit me shum rreth ksaj mjeku i thot gjaku ju ka infektu andaj nuk i zbritin ka marr edhe eksencilin ineksione 5 copa asgje nuk po ndikon mir ne vajzen inlerdori bio sherup qajna brosnic uj indha me pi lengje i zie vet me boronic e brosnic prap asgje nuk ndikon mir bash jam ba tash me brengosje shum te madhe .

Dërguar nga amela , më 26 Shtator 2019 në 01:34

Pershendetje Amela, fakti qe leukocitet dhe eritrosedimenti mund te jene te larta nuk do te thote patjeter qe ka semundje gjaku. Nje nga detyrat e gjakut eshte transporti i qelizave te leukociteve, ne vendet e tyre te veprimit dhe kur kerkesat per keto qeliza rriten, sic ndodh ne infeksione per neutrofilet do te kete rritje ne qarkullim. Ne dyshojme per vatra te ndryshme inflamatore, shpesh i nxitur nga infeksioni. Per antistreptoliziant do te bisedoni me mjekun ORL dhe per Infeksionin e urines me mjekun nefrolog pediater.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 26 Shtator 2019 në 01:34

Pershendetje Doktor Doja te beja nje pytje Babi im ka bakterje ne gjak rruazat e bardhat I ka ulur shum Si dhe spretka nuk ka fuksionin e saj Mund te me Ktheni nje pergjigje Shum flm

Dërguar nga Artemida Elezi, më 27 Shtator 2019 në 00:48

Pershendetje Artemida, bakteret ne gjak kapen me ane te nje analize qe quhet hemokultura dhe si rregull behet ne kushte spitalore. Eshte bere nje analize e tille ? Shpretken kush e ka vleresuar qe nuk e ben detyren e vete ? Rruazat e bardha sa e kane numerin. Po neutrofilet/segmentet ? Nese me te vertete ka baktere ne gjak, mjeku specialist eshte infeksionisti. Gjaku nuk semuret kur ka baktere, ai vetem transporton bakteret.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 27 Shtator 2019 në 00:48

Pershendetje Doktor Doja te beja nje pytje Babi im ka bakterje ne gjak rruazat e bardhat I ka ulur shum Si dhe spretka nuk ka fuksionin e saj Mund te me Ktheni nje pergjigje Shum flm

Dërguar nga Artemida Elezi, më 27 Shtator 2019 në 00:48

Pershendetje Artemida, bakteret ne gjak kapen me ane te nje analize qe quhet hemokultura dhe si rregull behet ne kushte spitalore. Eshte bere nje analize e tille ? Shpretken kush e ka vleresuar qe nuk e ben detyren e vete ? Rruazat e bardha sa e kane numerin. Po neutrofilet/segmentet ? Nese me te vertete ka baktere ne gjak, mjeku specialist eshte infeksionisti. Gjaku nuk semuret kur ka baktere, ai vetem transporton bakteret.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 27 Shtator 2019 në 00:48

Pershendetje Doktor Doja te beja nje pytje Babi im ka bakterje ne gjak rruazat e bardhat I ka ulur shum Si dhe spretka nuk ka fuksionin e saj Mund te me Ktheni nje pergjigje Shum flm

Dërguar nga Artemida Elezi, më 27 Shtator 2019 në 00:48

Pershendetje Artemida, bakteret ne gjak kapen me ane te nje analize qe quhet hemokultura dhe si rregull behet ne kushte spitalore. Eshte bere nje analize e tille ? Shpretken kush e ka vleresuar qe nuk e ben detyren e vete ? Rruazat e bardha sa e kane numerin. Po neutrofilet/segmentet ? Nese me te vertete ka baktere ne gjak, mjeku specialist eshte infeksionisti. Gjaku nuk semuret kur ka baktere, ai vetem transporton bakteret.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 27 Shtator 2019 në 00:48

Pershendetje Doktor Doja te beja nje pytje Babi im ka bakterje ne gjak rruazat e bardhat I ka ulur shum Si dhe spretka nuk ka fuksionin e saj Mund te me Ktheni nje pergjigje Shum flm

Dërguar nga Artemida Elezi, më 27 Shtator 2019 në 00:49

Pershendetje Artemida, bakteret ne gjak kapen me ane te nje analize qe quhet hemokultura dhe si rregull behet ne kushte spitalore. Eshte bere nje analize e tille ? Shpretken kush e ka vleresuar qe nuk e ben detyren e vete ? Rruazat e bardha sa e kane numerin. Po neutrofilet/segmentet ? Nese me te vertete ka baktere ne gjak, mjeku specialist eshte infeksionisti. Gjaku nuk semuret kur ka baktere, ai vetem transporton bakteret.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 27 Shtator 2019 në 00:49

Pershendetje te nderuar, Jam 25 vjece. Kete vite kam qene shume e ndjeshme ndaj viruseve dhe poashtu kam pasur probleme me palcen kurrizore (devijim unaza 4-5). Doktoret me kane thene se devijimi ka ardhur nga qendrimi jo i drejte i shpines, si dhe shkaku qe kaloj shume ore e ulur ne karrike per shkak te punes. Analizat e gjakut me kane dale mire pervec Limfocite 50% dhe Neutrofile 44% A ka mundesi qe problemi me shpinen eshte i lidhur me vleren e analizave dhe si mund te permiresohem? Faleminderit!

Dërguar nga Flona, më 16 Tetor 2019 në 03:53

Pershendetje Flona, nuk kane asnje lidhje. Vlerat qe ju keni paraqitur jane ne kufijte e normes. Do ta perserini dhe njehere analizen tuaj te gjakut periferik.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 16 Tetor 2019 në 03:53

Peshendetje doktor bera analizat e gjakut dhe vetem Crp reactive protein level me Doli pak lart mbi normalja ca do thot

Dërguar nga Blamed, më 16 Tetor 2019 në 16:18

Pershendetje, CRP eshte proteine e inflamcionit dhe cdo gjendje e tille mund ta rriti. Nuk mund te them nje shkak specifik, se dhe CRP e rritur nuk eshte specifike.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 17 Tetor 2019 në 16:18

Peshendetje doktor bera analizat e gjakut dhe vetem Crp reactive protein level me Doli pak lart mbi normalja ca do thot

Dërguar nga Blamed, më 16 Tetor 2019 në 16:22

Pershendetje, CRP eshte proteine e inflamcionit dhe cdo gjendje e tille mund ta rriti. Nuk mund te them nje shkak specifik, se dhe CRP e rritur nuk eshte specifike.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 17 Tetor 2019 në 16:22

Pershendetje doktorr .Kam bere analizat e gjakut dhe hemoglobina me doli 8.1 ndersa trombocitet 603 .Eshte shqetesuese kjo gjendje.Faleminderit paraprakisht.

Dërguar nga Fatbardha Zika , më 18 Tetor 2019 në 09:32

Pershendetje Fatbardha, sigurisht qe ju keni anemi, grada 2, e mesme dhe nje rritje te grades se lehte te trombociteve. Mundet te jete e lidhur me mungesen e hekurit: do te shenoni vleren e RBC, te WBC, te ferritinemia.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 19 Tetor 2019 në 09:32

Pershendetje doktor.kam babain qe ka bere analizat dhe ka dal WBC=13.60 HCT=47.9,LYM%65.0,BASO%2.10.NEUTRO%24.3.PDW=20.0.MPV=6.67.PCT=0.135.NGA FORMULA LEUKOCITARE SHKOPINJ 8%,SEGMENTE20%.LIMFOCITE 62%.MONOCITE 10%.ANALIZAT E TJERA I KA TE GJITH NE NORME,THEKSOR QE VUAN NGA ZEMRA.A JAN SHQETESUESE KETO VLERA...CFARE ANALIZASH DHE EKZAMINIMESH TE METEJSHME DUHET TE KRYEJ.FLM

Dërguar nga zamira hoxha, më 22 Tetor 2019 në 06:39

Pershendetje Zamira, babai juaj do te beje nje konsulte me mjeket hematolog ne Tirane.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 22 Tetor 2019 në 06:39

Pershendetje Doktor! Kam djalin 10 vj, dhe A.S.O i ka dale 1225,5 u/ml Proteina C reaktive 1,90 mg/l IgE 1808,5 u/ml

Dërguar nga Ermira , më 23 Tetor 2019 në 08:00

Pershendetje Ermira, une nuk jam specialist per keto parametra. Ju do te diskutoni me mjeket ORL dhe Alergolog, pediater.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 24 Tetor 2019 në 08:00

Pershendetje Doktor! Kam djalin 10 vj, dhe A.S.O i ka dale 1225,5 u/ml Proteina C reaktive 1,90 mg/l IgE 1808,5 u/ml

Dërguar nga Ermira , më 23 Tetor 2019 në 08:10

Pershendetje Ermira, une nuk jam specialist per keto parametra. Ju do te diskutoni me mjeket ORL dhe Alergolog, pediater.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 24 Tetor 2019 në 08:10

Pershendetje doktor! Bera chek-upin dhe me doli vlera e leukociteve 13 nderkohe qe formula doli normale. Te gjithe parametrat e tjere ishin normale pervec kolesteroli i larte 312. Ju lutem me thoni a eshte shqetesuese! Faleminderit!

Dërguar nga Aida, më 28 Tetor 2019 në 11:06

Pershendetje Aida, ka nje rritje te lehte te leukociteve. Si rregull e riperseritim, per te pare eshte kalimtare, e rastesishme, apo dicka qe qendron. Nese qendron ose rritet, do te vleresohet. Kolesterolemia do te diskutohet me specialistin (kardiologun, endokrinologun).

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 29 Tetor 2019 në 11:06

Pershendetje doktor! Bera chek-upin dhe me doli vlera e leukociteve 13 nderkohe qe formula doli normale. Te gjithe parametrat e tjere ishin normale pervec kolesteroli i larte 312. Ju lutem me thoni a eshte shqetesuese! Faleminderit!

Dërguar nga Aida, më 28 Tetor 2019 në 11:06

Pershendetje Aida, ka nje rritje te lehte te leukociteve. Si rregull e riperseritim, per te pare eshte kalimtare, e rastesishme, apo dicka qe qendron. Nese qendron ose rritet, do te vleresohet. Kolesterolemia do te diskutohet me specialistin (kardiologun, endokrinologun).

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 29 Tetor 2019 në 11:06

Pershendetje doktor Lako! Ne analizen rutine te chek-ap dolen keto vlera: leukocitet 13 nderkohe qe formula ishte ne rregull sikurse dhe te ghitha vlerat e thera si dhe kolesteroli shume i larte 312. Ju lutem me thoni nese eshte dicka per tu shqetesuar! Faleminderit!

Dërguar nga Aida, më 28 Tetor 2019 në 12:22

Pershendetje Aida, ka nje rritje te lehte te leukociteve. Si rregull e riperseritim, per te pare eshte kalimtare, e rastesishme, apo dicka qe qendron. Nese qendron ose rritet, do te vleresohet. Kolesterolemia do te diskutohet me specialistin (kardiologun, endokrinologun).

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 29 Tetor 2019 në 12:22

prsh . Cuni gjithmon u smurte Po me tempratur rinte .2 jav ishte mir pastaj me twmpratur sa her . Mirpo e coja e vizitoja doktoret me this thoshin esht virus klima ka tbej esht delikat si fmi . Mirpo sa her qe e coja fmin e vizitoja pse e ka kte ngjyr me thonin se fmia im esht si I Bardh sikur nuk e ka ngjyren e vet normale . Nejse me jepnin Antibiotik cuni ket problem e ka pas qe ne moshen 5 6. Vjec tani shpejt e cova cunin te Klinika greke . Dhe tani shpejt e zbulova qe cuni kishte ket ifeksinin e hundes dhe me pas I ka shkuar ne gjak tani I pytje kam meqnse ja kam zbuluar me kaq vones shkakton ndonje rrezik ne shendetin e fmis . 7 dit po Ben cuni qe po mer ilacet . Ju lutem me thoni ka ndonje rezik femija im meqense ja kemi zbuluar me vones ket ifeksion

Dërguar nga Panajotis Peqini , më 12 Nentor 2019 në 15:38

Pershendetje Panajoti, nese flitet per infeksion te hundes, ju do te diskutoni me mjekun specialist te hundes qe eshte mjeku ORL. Nuk ka lidhje me semundjet e gjakut problemi qe ju keni.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 13 Nentor 2019 në 15:38

prsh . Cuni gjithmon u smurte Po me tempratur rinte .2 jav ishte mir pastaj me twmpratur sa her . Mirpo e coja e vizitoja doktoret me this thoshin esht virus klima ka tbej esht delikat si fmi . Mirpo sa her qe e coja fmin e vizitoja pse e ka kte ngjyr me thonin se fmia im esht si I Bardh sikur nuk e ka ngjyren e vet normale . Nejse me jepnin Antibiotik cuni ket problem e ka pas qe ne moshen 5 6. Vjec tani shpejt e cova cunin te Klinika greke . Dhe tani shpejt e zbulova qe cuni kishte ket ifeksinin e hundes dhe me pas I ka shkuar ne gjak tani I pytje kam meqnse ja kam zbuluar me kaq vones shkakton ndonje rrezik ne shendetin e fmis . 7 dit po Ben cuni qe po mer ilacet . Ju lutem me thoni ka ndonje rezik femija im meqense ja kemi zbuluar me vones ket ifeksion

Dërguar nga Panajotis Peqini , më 12 Nentor 2019 në 15:39

Pershendetje Panajoti, nese flitet per infeksion te hundes, ju do te diskutoni me mjekun specialist te hundes qe eshte mjeku ORL. Nuk ka lidhje me semundjet e gjakut problemi qe ju keni.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 13 Nentor 2019 në 15:39

prsh . Cuni gjithmon u smurte Po me tempratur rinte .2 jav ishte mir pastaj me twmpratur sa her . Mirpo e coja e vizitoja doktoret me this thoshin esht virus klima ka tbej esht delikat si fmi . Mirpo sa her qe e coja fmin e vizitoja pse e ka kte ngjyr me thonin se fmia im esht si I Bardh sikur nuk e ka ngjyren e vet normale . Nejse me jepnin Antibiotik cuni ket problem e ka pas qe ne moshen 5 6. Vjec tani shpejt e cova cunin te Klinika greke . Dhe tani shpejt e zbulova qe cuni kishte ket ifeksinin e hundes dhe me pas I ka shkuar ne gjak tani I pytje kam meqnse ja kam zbuluar me kaq vones shkakton ndonje rrezik ne shendetin e fmis . 7 dit po Ben cuni qe po mer ilacet . Ju lutem me thoni ka ndonje rezik femija im meqense ja kemi zbuluar me vones ket ifeksion

Dërguar nga Panajotis Peqini , më 12 Nentor 2019 në 15:42

Pershendetje Panajoti, nese flitet per infeksion te hundes, ju do te diskutoni me mjekun specialist te hundes qe eshte mjeku ORL. Nuk ka lidhje me semundjet e gjakut problemi qe ju keni.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 13 Nentor 2019 në 15:42

Prsh. Jam 38 vjeçe. Analizat e gjakut nuk me dalin mirë. Leukocitet i kam të larta 12 mij. Neutrofile 67 limfocitet 22 dhe monocitet i kam të ulta. Ju lutem me jepni një përgjigje. Nga se mund të vij

Dërguar nga marsela, më 16 Nentor 2019 në 14:23

Pershendetje Marsela, ju keni nej rritje te lehte te leukociteve. Diskutohen nje sere shkaqesh, me i zakonshmi eshte rritja e tyre reaktive si pergjgije ndaj inflamacionit/infeksionit. Behet dhe CRP, ESD. Mund te jete dhe karakteristika juaj, nese e keni patur keshtu gjithmone.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 17 Nentor 2019 në 14:23

Prsh jam 21 vjeq para 4 dite kisha shum urinim te shpeshte dhe tension te larte bera ultrazerin edhe mdul qe 10ml nuk lirohet urina krejt.i kam bo analizat tgjitha kan dal mir veq hemoglobina mka dal 1.73 g/l edhe eritrocidet 5.83 10^12 te lutem te me jepni nje shpejgim sepse jam bo marak pse kto vlera t‘larta

Dërguar nga Mirand kastrati, më 22 Nentor 2019 në 11:43

Pershendetje Mirand, problemi qe keni ju me urinimin, nuk ka asnje lidhje me vlerat aktuale te eritrociteve dhe hemoglobines. Keto vlera jane mbi vlerat maksimale te normes, por nuk mund te thuash se jane patjeter nje semundje. Analiza shihet ne teresi, merren dhe shume te dhena te tjera qe te nxjerresh nje perfundim.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 22 Nentor 2019 në 11:43

Prsh jam 21 vjeq para 4 dite kisha shum urinim te shpeshte dhe tension te larte bera ultrazerin edhe mdul qe 10ml nuk lirohet urina krejt.i kam bo analizat tgjitha kan dal mir veq hemoglobina mka dal 1.73 g/l edhe eritrocidet 5.83 10^12 te lutem te me jepni nje shpejgim sepse jam bo marak pse kto vlera t‘larta

Dërguar nga Mirand kastrati, më 22 Nentor 2019 në 11:44

Pershendetje Mirand, problemi qe keni ju me urinimin, nuk ka asnje lidhje me vlerat aktuale te eritrociteve dhe hemoglobines. Keto vlera jane mbi vlerat maksimale te normes, por nuk mund te thuash se jane patjeter nje semundje. Analiza shihet ne teresi, merren dhe shume te dhena te tjera qe te nxjerresh nje perfundim.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 22 Nentor 2019 në 11:44

Prsh jam 21 vjeq para 4 dite kisha shum urinim te shpeshte dhe tension te larte bera ultrazerin edhe mdul qe 10ml nuk lirohet urina krejt.i kam bo analizat tgjitha kan dal mir veq hemoglobina mka dal 1.73 g/l edhe eritrocidet 5.83 10^12 te lutem te me jepni nje shpejgim sepse jam bo marak pse kto vlera t‘larta

Dërguar nga Mirand kastrati, më 22 Nentor 2019 në 11:52

Pershendetje Mirand, problemi qe keni ju me urinimin, nuk ka asnje lidhje me vlerat aktuale te eritrociteve dhe hemoglobines. Keto vlera jane mbi vlerat maksimale te normes, por nuk mund te thuash se jane patjeter nje semundje. Analiza shihet ne teresi, merren dhe shume te dhena te tjera qe te nxjerresh nje perfundim.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 22 Nentor 2019 në 11:52

Prsh jam 21 vjeq para 4 dite kisha shum urinim te shpeshte dhe tension te larte bera ultrazerin edhe mdul qe 10ml nuk lirohet urina krejt.i kam bo analizat tgjitha kan dal mir veq hemoglobina mka dal 1.73 g/l edhe eritrocidet 5.83 10^12 te lutem te me jepni nje shpejgim sepse jam bo marak pse kto vlera t‘larta

Dërguar nga Mirand kastrati, më 22 Nentor 2019 në 11:52

Pershendetje Mirand, problemi qe keni ju me urinimin, nuk ka asnje lidhje me vlerat aktuale te eritrociteve dhe hemoglobines. Keto vlera jane mbi vlerat maksimale te normes, por nuk mund te thuash se jane patjeter nje semundje. Analiza shihet ne teresi, merren dhe shume te dhena te tjera qe te nxjerresh nje perfundim.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 22 Nentor 2019 në 11:52

Prsh jam 21 vjeq para 4 dite kisha shum urinim te shpeshte dhe tension te larte bera ultrazerin edhe mdul qe 10ml nuk lirohet urina krejt.i kam bo analizat tgjitha kan dal mir veq hemoglobina mka dal 1.73 g/l edhe eritrocidet 5.83 10^12 te lutem te me jepni nje shpejgim sepse jam bo marak pse kto vlera t‘larta

Dërguar nga Mirand kastrati, më 22 Nentor 2019 në 12:21

Pershendetje Mirand, problemi qe keni ju me urinimin, nuk ka asnje lidhje me vlerat aktuale te eritrociteve dhe hemoglobines. Keto vlera jane mbi vlerat maksimale te normes, por nuk mund te thuash se jane patjeter nje semundje. Analiza shihet ne teresi, merren dhe shume te dhena te tjera qe te nxjerresh nje perfundim.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 22 Nentor 2019 në 12:21

Prsh doktor faleminderit shum e keni fjalen per rezultatin e analizave qe i kam bere apo analiza shtese

Dërguar nga Mirand , më 22 Nentor 2019 në 13:51

Pershendetje Mirand, per analizen qe keni bere. Nese duhen mund te behen dhe te tjera.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 23 Nentor 2019 në 13:51

RBC 5.83 10/L.MCV 92.2RDW%10.6%.RDWa 68.0HCT 53.7% .PlT 295 10^l.MPV 6.6 .PDW 10.4 PCT 0.19.LPCR 7.2 WBC 8.9 HGB 173g/l MCHC 323g/l LYM 2.4 GRAN 5.7 MID 0.8 109/l LYM % 27.1 GRA%64.5 MID% 8.4% keto jane analizat doktor qe i kam bere

Dërguar nga Mirand, më 23 Nentor 2019 në 03:38

Konstatohet vetem rritje e rruazave te kuqe, pa ndryshim te serive te tjera. Pas 1 muaji riperseritet. Do te behen dhe Eko Abdominale, LDH, uricemia.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 24 Nentor 2019 në 03:38

RBC 5.83 10/L.MCV 92.2RDW%10.6%.RDWa 68.0HCT 53.7% .PlT 295 10^l.MPV 6.6 .PDW 10.4 PCT 0.19.LPCR 7.2 WBC 8.9 HGB 173g/l MCHC 323g/l LYM 2.4 GRAN 5.7 MID 0.8 109/l LYM % 27.1 GRA%64.5 MID% 8.4% keto jane analizat doktor qe i kam bere

Dërguar nga Mirand, më 23 Nentor 2019 në 11:15

Konstatohet vetem rritje e rruazave te kuqe, pa ndryshim te serive te tjera. Pas 1 muaji riperseritet. Do te behen dhe Eko Abdominale, LDH, uricemia.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 24 Nentor 2019 në 11:15

RBC 5.83 10/L.MCV 92.2RDW%10.6%.RDWa 68.0HCT 53.7% .PlT 295 10^l.MPV 6.6 .PDW 10.4 PCT 0.19.LPCR 7.2 WBC 8.9 HGB 173g/l MCHC 323g/l LYM 2.4 GRAN 5.7 MID 0.8 109/l LYM % 27.1 GRA%64.5 MID% 8.4% keto jane analizat doktor qe i kam bere

Dërguar nga Mirand, më 23 Nentor 2019 në 14:26

Konstatohet vetem rritje e rruazave te kuqe, pa ndryshim te serive te tjera. Pas 1 muaji riperseritet. Do te behen dhe Eko Abdominale, LDH, uricemia.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 24 Nentor 2019 në 14:26

WBC 6.0 , lym 51.4% (3.1) , mid 11.5% (0.7) RBC 5.82 , hgb 145 g/l , hct 0.393 l/l , mcv 67.5 fl Mch 24.9 pg , mchc 369 g/l, rdw 14.3% , plt 344 g/l Mpc 6.8 fl , pct 0.002 l/l , pdw 14.0% , SE=3 Urea 6.8 mmol/l , kreatinin 80 , hekuri 14

Dërguar nga Jakup, më 29 Nentor 2019 në 19:45

Pershendetje Jakup, ju do te beni: Ferritinemia dhe Elektroforeza e Hemoglobines.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 30 Nentor 2019 në 19:45

WBC 6.0 , lym 51.4% (3.1) , mid 11.5% (0.7) RBC 5.82 , hgb 145 g/l , hct 0.393 l/l , mcv 67.5 fl Mch 24.9 pg , mchc 369 g/l, rdw 14.3% , plt 344 g/l Mpc 6.8 fl , pct 0.002 l/l , pdw 14.0% , SE=3 Urea 6.8 mmol/l , kreatinin 80 , hekuri 14

Dërguar nga Jakup, më 30 Nentor 2019 në 03:20

Pershendetje Jakup, ju do te beni: Ferritinemia dhe Elektroforeza e Hemoglobines.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 30 Nentor 2019 në 03:20

WBC 6.0 , lym 51.4% (3.1) , mid 11.5% (0.7) RBC 5.82 , hgb 145 g/l , hct 0.393 l/l , mcv 67.5 fl Mch 24.9 pg , mchc 369 g/l, rdw 14.3% , plt 344 g/l Mpc 6.8 fl , pct 0.002 l/l , pdw 14.0% , SE=3 Urea 6.8 mmol/l , kreatinin 80 , hekuri 14

Dërguar nga Jakup, më 30 Nentor 2019 në 03:20

Pershendetje Jakup, ju do te beni: Ferritinemia dhe Elektroforeza e Hemoglobines.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 30 Nentor 2019 në 03:20

WBC 6.0 , lym 51.4% (3.1) , mid 11.5% (0.7) RBC 5.82 , hgb 145 g/l , hct 0.393 l/l , mcv 67.5 fl Mch 24.9 pg , mchc 369 g/l, rdw 14.3% , plt 344 g/l Mpc 6.8 fl , pct 0.002 l/l , pdw 14.0% , SE=3 Urea 6.8 mmol/l , kreatinin 80 , hekuri 14

Dërguar nga Jakup, më 30 Nentor 2019 në 14:41

Pershendetje Jakup, ju do te beni: Ferritinemia dhe Elektroforeza e Hemoglobines.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 01 Dhjetor 2019 në 14:41

Infeksionet ne gjak egzistojne ato jane hepatitet qe perhapen ne gjak, por kane sherim me kura natyrale

Dërguar nga Betim, më 09 Dhjetor 2019 në 18:51

Pershendetje Betim, viruset e hepatiteve etj, perhapen me ane te gjakut por nuk shumezohen dot ne gjak, vetem tek qelizat target, ne kete rast tek qelizat e melcise. Persa i perket mjekimeve popullore nuk jane shkencore dhe ne pranojme ato qe jane te tilla. Sukseset me te medha jane arritur ne perdorimin e preparateve kundra shumezimit te viruseve. Por asnje preparat nuk eshte ideal, me efikasitet 100 % dhe toksicitet minimal.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 10 Dhjetor 2019 në 18:51

Pershendetje ! Grate gjithe ketij viti me jan bere disa bulza infeksioni ne pjesen e bajameve dhe laringut, kam perdorur te gjithe antibiotiket me udhezim te mjekut. Kam bere dhe visite te mjeku specialist ORL per bajamet dhe me tha qe nuk eshte infeksion na bajamet Pasi nuk kam fare temperatur nderkohe qe infeksioni duket shume dhe perseritet cd o dy jave . Mendojn per infeksion ne gjak pasi sentimenti eshte i larte 46 dhe gjendrat reth qafes fryhen shume. Cfare analiza duhet te bej per te gjetur nga se vjen ky infeksion?

Dërguar nga ana, më 15 Dhjetor 2019 në 15:18

Pershendetje Ana, ju mund te vini nje dite tek Spitali Amerikan, t'ju kontrolloj mjeku yne ORL. Nese dhe ai thote qe nuk jane me origjine infeksioze, vleresohet heqja e tonsilave dhe behet biopsia e tyre. Sic e keni lexuar, gjaku qarkullues sherben si transportues i mikroorganizmave, por ato nuk shumezohen ne te. Duhet te gjejne mjedisin e pershtatshem, qe te shumezohen.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 16 Dhjetor 2019 në 15:18

Përshëndetje doktorr motra ime bëri analiz gjaku dhe i dolën Wbc 14.44 ,Gra 11,Lym 16 HCB 15,HCT 39 ,PLT 172 PCT 0.14 RBC 4.97 MCV 78.5 mund të më jepni një koment mbi ktë analiz ju lutem faleminderit

Dërguar nga Rozeta, më 27 Dhjetor 2019 në 07:28

Pershendetje Rozeta, motra juaj ka nje rritje te leukocite, probabilisht reaktive (inflamacion, infeksion). Do te trajtohet shkaku, jo gjaku.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 27 Dhjetor 2019 në 07:28

Përshendetje ja Leta dhe kam bërë një analizë urine dhe më kan dal rruazat e kuqe gati 3her më të larta se normalja kurse të bardhat kan dal 0 fare

Dërguar nga Leta, më 03 Janar 2020 në 15:40

Pershendetje Leta, do te drejtoheni tek mjeku nefrolog ose urolog.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 04 Janar 2020 në 15:40

Përshëndetje doktor shum që jeni të gatshëm të përgjigjeni ,ju shkrujta dhe më par për motrën time por do ju jap info më të detajuar,motra ësht 22 vjece nuk ka asnjë shqetësim por i bëri analizat për shkat të akneve në fytyrë,analiza e gjakut ka kto vlera WBC14.44 Lym% 16.4 MID%3.7 GRA%79.9 LYM2.37 MID 0.53 GRA 11.54 HGB 15.1 MCH 30.3 MCHC 38.6 RBC 4.97 MCV 78.5 RDWs 46.9 RDWc 13.5 HCT 39.05 PLT 172 PCT 0.14 PDWs 10.7 PDWc 37.7 MPV 7.9 P-LCC 43 P-LCR 24.91 eritrosendimenti 15 dhe analiza e urinës ka pranin e leukociteve 6-8 dhe eritrocitet 2-3 ju lutem më jepni një mendim mjekësor cfarë mund të ketë dhe cfarë tregojn kto analiza ju faleminderit

Dërguar nga Rozeta, më 10 Janar 2020 në 07:03

Pershendetje Rozeta, jane analiza normale.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 11 Janar 2020 në 07:03

Përshëndetje doktor shum që jeni të gatshëm të përgjigjeni ,ju shkrujta dhe më par për motrën time por do ju jap info më të detajuar,motra ësht 22 vjece nuk ka asnjë shqetësim por i bëri analizat për shkat të akneve në fytyrë,analiza e gjakut ka kto vlera WBC14.44 Lym% 16.4 MID%3.7 GRA%79.9 LYM2.37 MID 0.53 GRA 11.54 HGB 15.1 MCH 30.3 MCHC 38.6 RBC 4.97 MCV 78.5 RDWs 46.9 RDWc 13.5 HCT 39.05 PLT 172 PCT 0.14 PDWs 10.7 PDWc 37.7 MPV 7.9 P-LCC 43 P-LCR 24.91 eritrosendimenti 15 dhe analiza e urinës ka pranin e leukociteve 6-8 dhe eritrocitet 2-3 ju lutem më jepni një mendim mjekësor cfarë mund të ketë dhe cfarë tregojn kto analiza ju faleminderit

Dërguar nga Rozeta, më 10 Janar 2020 në 07:03

Pershendetje Rozeta, jane analiza normale.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 11 Janar 2020 në 07:03

Dmth ska asnjë problem?

Dërguar nga Rozeta, më 11 Janar 2020 në 13:01

Analizat jane normale. Nuk e di cfare ankesash keni, perse i keni bere analizat ?

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 16 Janar 2020 në 13:01

Pershendejte dr!Jam nje djale 32 vjec. Bera analizat e gjakut sot dhe me dalin kto rezultate te ulta NEUT 3.34 LYMPH 1.93 MONO 0.63 Dhe eridosetimenti 31 Faleminderit

Dërguar nga Enkli, më 24 Janar 2020 në 13:38

Pershendetje Enkli, kaq te dhena qe keni shrkuar normale jane.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 26 Janar 2020 në 13:38

Psh dr I kam ba analizat e gjakut po Limfocitet me kan dal 16.7, edhe granulocitet 77.6 qa do me than me kto rezultate

Dërguar nga Dafina, më 08 Shkurt 2020 në 11:38

Pershendetje Dafina, nuk shikoj nje ndryshim te rendesishem dhe asnjera prej tyre nuk eshte pergjegjese per ankesa.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 08 Shkurt 2020 në 11:38

Pershendetje, doktor para 10 ditesh kisha dhimbje therrese ne shpatulla (ne qender te tyre)dhe vazhdoj ta kem here pas here Ne berjen e analizave rutine te gjakut komplet me kane dale keto parametra: leukozite 6.06 neutrofile 1.77 limfocite 3.48 monocite 0.59 eozonofile 0.14 bazofile 0.08 neutrofile 28.2 limfocite 57.5 monocite 9.7 eozonofile 2.3 bazofile 1.3 eritrocite 4.4 hemoglobina 12.7 hematokriti 37.4 MCV 85 MCH 29.4 MCHC 34.6 RDWsd 32.5 RDWcv 12.7 trombocite 282 PCT 0.2 MPV 7.1 PDWsd 18.5 PDVcv 38.7 PLCR 27.05 PLCC 76 Ferritina 70.52 magnezium 1.83 kalciumi 8.84 sideremia 73.2 fibriogjeni 267 azotemi 33.07 kreatinemi 0.7 glicemi esell 91 kolesterol total 185 triglicerid 86 SGOT-AST 36 SGPT-ALT 34 BILIRUBINA 0.8 Disa per ketyre testeve tregojne te jene jashte parametrave.Cfare tregojne? Faleminderit

Dërguar nga Anisa, më 11 Shkurt 2020 në 04:52

Pershendetje Anisa, e vetmja gje eshte pakesimi i neutrofileve. Ju do ta perserisni dhe njehere analizen e gjakut periferik. Mund te jete dhe efekt i virozave qe kane qene aktualisht ne qarkullim.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 11 Shkurt 2020 në 04:52

Pershendetje doktor,bera analizat e gjakut sot dhe me dolen keto pergjigje: RBC 4.14,hemog 13.6, WBC 14.2, Neutrofile 75 %, limfocite 15.4%, trombocite 346. Jane normale keto vlera per nje grua shtatzene?

Dërguar nga Ela, më 14 Shkurt 2020 në 11:11

Pershendetje Ela, po ne shtatezani pritet rritje e leukociteve, neutrofileve, eritrosedimentit. Shtatezania eshte nje periudhe inflamatore. Eritrocitet, hemoglobina, trombocitet jane normale.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 15 Shkurt 2020 në 11:11

Pershendetje doktor,bera analizat e gjakut sot dhe me dolen keto pergjigje: RBC 4.14,hemog 13.6, WBC 14.2, Neutrofile 75 %, limfocite 15.4%, trombocite 346. Jane normale keto vlera per nje grua shtatzene?

Dërguar nga Ela, më 14 Shkurt 2020 në 11:11

Pershendetje Ela, po ne shtatezani pritet rritje e leukociteve, neutrofileve, eritrosedimentit. Shatezania eshte nje periudhe inflamatore. Eritrocitet, hemoglobina, trombocitet jane normale.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 15 Shkurt 2020 në 11:11

I nderuari Doktor, jam mahnitur sonte kur i lexova gjithe keto interpretime qe ju keni bere shqetesimeve njerezore. Edhe une do te kisha kenaqesine e madhe po patet mundesine qe te me tregoni se vlera e CRP 8 a eshte vlere shume e larte? Faleminderit!

Dërguar nga Myrvete, më 14 Shkurt 2020 në 15:00

Pershendetje Myrvete, e rritur eshte. Sa e larte percaktohet dhe nga range qe eshte perdorur nga laboratori. Nuk eshte specifike per nje semundje te caktuar.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 15 Shkurt 2020 në 15:00

Persgendetje, bera analizat e gjak komplet dhe me doli hemoglobina ne vlera me te larta se normalja dhe monocite ne vlera me te ulet se normalja, te tjerat ishin ne rregull tregojn keto te dhena per ndonj problem??

Dërguar nga Ajsina, më 24 Shkurt 2020 në 12:47

Pershendetje Ajsina, vlera normale e Hemoglobines tek femrat 12-16 gr/dl dhe monocitet 2-10 %.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 26 Shkurt 2020 në 12:47

pershendetje doktor jam 30 vjet edhe kisha problem me tensionin 150 me 100 dhe me Ben disa analiza kto jan rezultatet edhe a kan te bejn me tension Kolesterolemia 229, Trigliceridet 81,LDL 139, HDL61,VLDL 16,40 a jon normale kto vlera flm

Dërguar nga Hana , më 24 Shkurt 2020 në 14:58

Pershendetje Hana, kolesteroli eshte me i rritur se norma. Si rregull behet analiza e TSH, nese eshte normale do te diskutohet me kardiologun qe ndjek dhe hipertensionin.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 26 Shkurt 2020 në 14:58

TSH me ka dal 0.52

Dërguar nga Hana, më 26 Shkurt 2020 në 10:01

Pershendetje Hana, vlera eshte normale.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 28 Shkurt 2020 në 10:01

Pershendetje deshta te di a jon normale keto rezultate jam 29 vjet , hem 154 , eritocite 5.15 , leukocite 8.5 , hematrokiti 47.6 mcv 92.4 ,mch 30.0 , mchc 32.4 neu segmenura 48.0 (56-65) , limfocite 44.4 (22-35) , monocite 7.6 trombocite 194

Dërguar nga Valon, më 03 Mars 2020 në 17:48

Pershendetje Valon, te gjitha vlerat jane normale.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 06 Mars 2020 në 17:48

Pershendetje deshta te di a jon normale keto rezultate jam 29 vjet , hem 154 , eritocite 5.15 , leukocite 8.5 , hematrokiti 47.6 mcv 92.4 ,mch 30.0 , mchc 32.4 neu segmenura 48.0 (56-65) , limfocite 44.4 (22-35) , monocite 7.6 trombocite 194

Dërguar nga Valon, më 03 Mars 2020 në 18:03

Pershendetje Valon, te gjitha vlerat jane normale.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 06 Mars 2020 në 18:03

Pershendetje deshta te di a jon normale keto rezultate jam 29 vjet , hem 154 , eritocite 5.15 , leukocite 8.5 , hematrokiti 47.6 mcv 92.4 ,mch 30.0 , mchc 32.4 neu segmenura 48.0 (56-65) , limfocite 44.4 (22-35) , monocite 7.6 trombocite 194

Dërguar nga Valon, më 03 Mars 2020 në 18:12

Pershendetje Valon, te gjitha vlerat jane normale.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 06 Mars 2020 në 18:12

Pershendetje deshta te di a jon normale keto rezultate jam 29 vjet , hem 154 , eritocite 5.15 , leukocite 8.5 , hematrokiti 47.6 mcv 92.4 ,mch 30.0 , mchc 32.4 neu segmenura 48.0 (56-65) , limfocite 44.4 (22-35) , monocite 7.6 trombocite 194

Dërguar nga Valon, më 03 Mars 2020 në 18:29

Pershendetje Valon, te gjitha vlerat jane normale.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 06 Mars 2020 në 18:29

Pershendetje, i kam ber analizat i kam te gjitha ne rregull problemi esht qe kam kruajtje te trupit nga 2 muaj cfar mund tme udhezoni faleminderit

Dërguar nga Aulon, më 13 Mars 2020 në 08:25

Pershendetje Aulon, do te drejtoheni tek mjeku dermatolog ose alergolog.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 13 Mars 2020 në 08:25

Pershendetjee , analizat e gjakut i kam ne rregull, por kam kruajtje te trupit nga 2 muaj dhe kjo me Streson shum mos jet dicka e keqe cfar me keshilloni

Dërguar nga Aulon, më 13 Mars 2020 në 12:50

Pershendetje Aulon, do te drejtoheni tek mjeku dermatolog ose alergolog.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 13 Mars 2020 në 12:50

Pershendetje doktorr.Dua tju tregoj nje pergj analize gjaku qe kam bere para dy ditesh.Rezultatet qe dolen me problematike jane:Eosinophils EOS % eshte 4.6 RBC 3.84 HCT 28.7 HGB 8.8 MCV74.7 MCH 22.9 MCHC 30.7 RDW-CV17.5. ESR 36.Dua tju them qe para 4 vitesh kam ber transfusion gjaku pasi HGB ishte 6.ju lutem me thoni dicka nga pergj e analiza was qe ju tregova.faleminderit

Dërguar nga Silvana, më 29 Mars 2020 në 05:35

Pershendetje Silvana, ju keni Anemi Grada e mesme, probabilisht nga mungese e hekurit. Duhet te beni ferritinemia dhe te mjekoheni sic duhet me preparate te hekurit me dozen e duhur, kohezgjatjen e duhur dhe ajo qe ka me shume rendesi eshte te arrihen objektivat: per 1-1.5 muaj hemoglobina > 12 gr/dl dhe pas 3 muaj mejkim ferritinemia > 20 ng/ml dhe vlera optimale rreth 60 ng/ml.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 29 Mars 2020 në 05:35

Pershendetje doktorr.Dua tju tregoj nje pergj analize gjaku qe kam bere para dy ditesh.Rezultatet qe dolen me problematike jane:Eosinophils EOS % eshte 4.6 RBC 3.84 HCT 28.7 HGB 8.8 MCV74.7 MCH 22.9 MCHC 30.7 RDW-CV17.5. ESR 36.Dua tju them qe para 4 vitesh kam ber transfusion gjaku pasi HGB ishte 6.ju lutem me thoni dicka nga pergj e analiza was qe ju tregova.faleminderit

Dërguar nga Silvana, më 29 Mars 2020 në 06:47

Pershendetje Silvana, ju keni Anemi Grada e mesme, probabilisht nga mungese e hekurit. Duhet te beni ferritinemia dhe te mjekoheni sic duhet me preparate te hekurit me dozen e duhur, kohezgjatjen e duhur dhe ajo qe ka me shume rendesi eshte te arrihen objektivat: per 1-1.5 muaj hemoglobina > 12 gr/dl dhe pas 3 muaj mejkim ferritinemia > 20 ng/ml dhe vlera optimale rreth 60 ng/ml.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 29 Mars 2020 në 06:47

Pershendetje doktorr.Dua tju tregoj nje pergj analize gjaku qe kam bere para dy ditesh.Rezultatet qe dolen me problematike jane:Eosinophils EOS % eshte 4.6 RBC 3.84 HCT 28.7 HGB 8.8 MCV74.7 MCH 22.9 MCHC 30.7 RDW-CV17.5. ESR 36.Dua tju them qe para 4 vitesh kam ber transfusion gjaku pasi HGB ishte 6.ju lutem me thoni dicka nga pergj e analiza was qe ju tregova.faleminderit

Dërguar nga Silvana, më 29 Mars 2020 në 06:48

Pershendetje Silvana, ju keni Anemi Grada e mesme, probabilisht nga mungese e hekurit. Duhet te beni ferritinemia dhe te mjekoheni sic duhet me preparate te hekurit me dozen e duhur, kohezgjatjen e duhur dhe ajo qe ka me shume rendesi eshte te arrihen objektivat: per 1-1.5 muaj hemoglobina > 12 gr/dl dhe pas 3 muaj mejkim ferritinemia > 20 ng/ml dhe vlera optimale rreth 60 ng/ml.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 29 Mars 2020 në 06:48

Pershendetje doktor.Dua tju tregoj ne lidhje me nje problem.Mer meret fryma kam hund te zena dhe me daliin sekrecione te bardha nga hunda.Kur me meret fryma kam dhe pak koll te thate.Bera analizat dhe me doli alergji rreth 475 nga 100 qe ishte norma.A esht vetem alergji apo dhe diicka tjeter.Faleminderit.Sendimentin e kisha 6.

Dërguar nga Denada , më 05 Prill 2020 në 14:21

Pershendetje Denada, mund te jete. Po duhet te diskutoni me mjekun ORL dhe Alergolog.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 06 Prill 2020 në 14:21

Pershendetje doktor, Nese ke mundesi nje keshill, me kane dal keto vlera ne analiza ALT 74, AST 34, bilirubina T 17, bilirubina D 4.1 a jane shqetesuese keto rezultate.Falemdinerit

Dërguar nga Meti, më 26 Maj 2020 në 15:38

Pershendetje Meti, jane analiza per tu vleresuar dhe do te drejtoheni tek mjeku hepatolog.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 27 Maj 2020 në 15:38

Pershendetje doktor, Nese ke mundesi nje keshill, me kane dal keto vlera ne analiza ALT 74, AST 34, bilirubina T 17, bilirubina D 4.1 a jane shqetesuese keto rezultate.Falemdinerit

Dërguar nga Meti, më 26 Maj 2020 në 15:39

Pershendetje Meti, jane analiza per tu vleresuar dhe do te drejtoheni tek mjeku hepatolog.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 27 Maj 2020 në 15:39

Pershenetje doktoresh...uroj te jeni mire..kam pasur kto dit shqetesime te vjella marrjemendesh dhe kuqem ne fytyr por temperature me shkon deri 37 ..bera analiza gjaku te veshkes me dole normal ndersa te urines me dolen me infeksion edhe rritje te lart te rruazave te bardha te gjakut jam vertet e shqetesuar...a ka sherim per kete ..kam frik mos melind ndonje semundje tjeter ..faleminderit nese me kthen nje pergjigje ...

Dërguar nga Celestina, më 29 Maj 2020 në 05:21

Pershendetje Celestina, nese ke infeksion te urines do te mjekohesh per te dhe probabilisht do te normalizohen dhe vlerat e rruazave te bardha.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 30 Maj 2020 në 05:21

Pershenetje doktor...uroj te jeni mire..kam pasur kto dit shqetesime te vjella marrjemendesh dhe kuqem ne fytyr por temperature me shkon deri 37 ..bera analiza gjaku te veshkes me dole normal ndersa te urines me dolen me infeksion edhe rritje te lart te rruazave te bardha te gjakut jam vertet e shqetesuar...a ka sherim per kete ..kam frik mos melind ndonje semundje tjeter ..faleminderit nese me kthen nje pergjigje ...

Dërguar nga Celestina, më 29 Maj 2020 në 05:22

Pershendetje Celestina, nese ke infeksion te urines do te mjekohesh per te dhe probabilisht do te normalizohen dhe vlerat e rruazave te bardha.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 30 Maj 2020 në 05:22

Pershendetje, kam bere analizat e gjakut komplet vlerat e wbc, rbc, hgb jane normale, pervec limfociteve te cilat jane ne vlera te larta 51.31 nga 44 qe eshte vlera maksimale dhe neutrofilet 39.69 nga 40 qe eshte vlera minimale. Jam kuruar per parazitin Lamblia. A eshte kjo arsyeja e cila ndikon ndoshta ne kete rezultat, apo duhet te bej ekzaminime te tjera? faleminderit

Dërguar nga sara, më 03 Qershor 2020 në 09:59

Pershendetje Sara, eshte nje ndryshime qe e shohim shpesh keto kohe, ndoshta efekt i virozave qe kemi kaluar. Ju do ta perserisni pas 2-3 javesh analizen e gjakut komplet dhe formulen leukocitare nga mjeku.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 04 Qershor 2020 në 09:59

Pershendetje, kam bere analizat e gjakut komplet vlerat e wbc, rbc, hgb jane normale, pervec limfociteve te cilat jane ne vlera te larta 51.31 nga 44 qe eshte vlera maksimale dhe neutrofilet 39.69 nga 40 qe eshte vlera minimale. Jam kuruar per parazitin Lamblia. A eshte kjo arsyeja e cila ndikon ndoshta ne kete rezultat, apo duhet te bej ekzaminime te tjera? faleminderit

Dërguar nga sara, më 03 Qershor 2020 në 10:03

Pershendetje Sara, eshte nje ndryshime qe e shohim shpesh keto kohe, ndoshta efekt i virozave qe kemi kaluar. Ju do ta perserisni pas 2-3 javesh analizen e gjakut komplet dhe formulen leukocitare nga mjeku.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 04 Qershor 2020 në 10:03

Pershendetje Sara, eshte nje ndryshime qe e shohim shpesh keto kohe, ndoshta efekt i virozave qe kemi kaluar. Ju do ta perserisni pas 2-3 javesh analizen e gjakut komplet dhe formulen leukocitare nga mjeku.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 04 Qershor 2020 në 10:03

Pershendetje, kam bere analizat e gjakut komplet vlerat e wbc, rbc, hgb jane normale, pervec limfociteve te cilat jane ne vlera te larta 51.31 nga 44 qe eshte vlera maksimale dhe neutrofilet 39.69 nga 40 qe eshte vlera minimale. Jam kuruar per parazitin Lamblia. A eshte kjo arsyeja e cila ndikon ndoshta ne kete rezultat, apo duhet te bej ekzaminime te tjera? faleminderit

Dërguar nga sara, më 03 Qershor 2020 në 10:06

Pershendetje Sara, eshte nje ndryshime qe e shohim shpesh keto kohe, ndoshta efekt i virozave qe kemi kaluar. Ju do ta perserisni pas 2-3 javesh analizen e gjakut komplet dhe formulen leukocitare nga mjeku.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 04 Qershor 2020 në 10:06

Pershd Nga analiza e gjakut kane dale monocitet mxd% 12.7 norma thuhet 2-10, ka ndonje problem?

Dërguar nga Ana, më 09 Qershor 2020 në 09:54

Pershendetje Ana, duhet te dime dhe vleren e WBC dhe vleren absolute te monociteve (ne mm3). Eshte nje vlere pak me rritur se kufiri i siperm i vlerave normale.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 11 Qershor 2020 në 09:54

Pershendetje deshta nje pergjigje rreth analizave laboratorike me keto vlera: Limfocitet norma 20-40%.. Para nje muaji me kan dal rezultati 45%! ndersa sot e perserita dhe rezultati me doli 42.4 Deshta nje keshille ku te drejtohem dhe si te trajtohet?

Dërguar nga Lumi, më 15 Qershor 2020 në 03:24

Pershendetje Lumi, referencat qe ne perdorim jane 20-50 % dhe ju i keni normale.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 15 Qershor 2020 në 03:24

Pershendetje Lumi, referencat qe ne perdorim jane 20-50 % dhe ju i keni normale.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 15 Qershor 2020 në 03:24

Pershendetje Ardiani 25 vjeq a jane ne kufi te normales keto analiza Wbc7.4 Rbc4.84 Hgb15.1 Hct 39% Mcv 79.8 Mch31.2 Mchc+39.1 Plt235 Lym% 31 Mxd 7.2 Neut 61.9 Lym 2.3 Mxd#0.5 Neut#4.6 Rdw_sd -31.4 Rdw_cv 14.7 Pdw 11.8 Mpv 9.5 P_ lcr23.0

Dërguar nga Ardian, më 15 Qershor 2020 në 08:23

Pershendetje analiza normale.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 16 Qershor 2020 në 08:23

Pershendetje! bera analizat e gjakut komplet dhe me doli monocite 8.3 mcv 82.3 rdw-sd 82.3 ka ndonje problem

Dërguar nga marsi, më 13 Korrik 2020 në 08:15

Pershendetje Marsi, parametrat qe keni vendosur jane brenda vlerave normale.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 13 Korrik 2020 në 08:15

Përshëndetje. U bë gati një muaj që kushëriri im është i sëmur, ka kryer vizita në fillim tek mjekët dhe i kan thën që ke alergji nga gjelbërimi i natyrë, dhe i kam dhën disa ilaqe+ vitamina. Ndërsa dje bëri përsëri analizat dhe i than që ke bakterie në gjak dhe përsëri i kan dhën një kur tjetër. Ai ka pasur disa simptoma si të vjella, temperatur, shenja si tip pullash në pjes të trupit, si shpjegohet kjo ju lutem? A përbën rrezik bakteria në gjak?

Dërguar nga Gerta, më 18 Korrik 2020 në 01:06

Pershendetje Gerta, e diskutuam rastin.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 18 Korrik 2020 në 01:06

Mirdita ju lutem me tregoni nese eshte ne rrezik mami im me keto rezultate

Dërguar nga Miranda nurcellari , më 25 Korrik 2020 në 03:59

Pershendetje Miranda, fakti qe jane te rritura Eritrosedimenti dhe CRP, tregon se ka inflamacion, nje nga shkaqet perse ndodh inflamacioni mund te jete dhe infeksioni. Por ne kete rast gjaku nuk eshte i semure. Nuk ka infeksion ne gjak, ne gjak mund te qarkullojne mikrobet, por ato nuk mund te zhvillojne inflamacionin ne nje leng qe eshte gjithmone ne levizje. Mjeku qe do te diskutoni eshte mjeku infeksionist.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 27 Korrik 2020 në 03:59

Mirdita ju lutem me tregoni nese eshte ne rrezik mami sepse i kan then qe ka infeksion ne gjak.ja dhe rezultatet Eritrosedimenti(SE) 44 Proteina C reaktive (CRP)35,0.Ajo ka hequr dhe mitren para nje viti e gjysem,sepse kishte fibroma.ka ndikuar kjo ne infektimin e gjakut?plus edhe shum shum fort ka stres.cfare mund te bej per uljen e infeksionit,ju lutem me ndihmoni me pergjigjen tuaj.jam ne pritje.ju faleminderit shum

Dërguar nga Miranda nurcellari , më 25 Korrik 2020 në 04:04

Pershendetje Miranda, fakti qe jane te rritura Eritrosedimenti dhe CRP, tregon se ka inflamacion, nje nga shkaqet perse ndodh inflamacioni mund te jete dhe infeksioni. Por ne kete rast gjaku nuk eshte i semure. Nuk ka infeksion ne gjak, ne gjak mund te qarkullojne mikrobet, por ato nuk mund te zhvillojne inflamacionin ne nje leng qe eshte gjithmone ne levizje. Mjeku qe do te diskutoni eshte mjeku infeksionist.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 27 Korrik 2020 në 04:04

Mirdita ju lutem me tregoni nese eshte ne rrezik mami sepse i kan then qe ka infeksion ne gjak.ja dhe rezultatet Eritrosedimenti(SE) 44 Proteina C reaktive (CRP)35,0.Ajo ka hequr dhe mitren para nje viti e gjysem,sepse kishte fibroma.ka ndikuar kjo ne infektimin e gjakut?plus edhe shum shum fort ka stres.cfare mund te bej per uljen e infeksionit,ju lutem me ndihmoni me pergjigjen tuaj.jam ne pritje.ju faleminderit shum

Dërguar nga Miranda nurcellari , më 25 Korrik 2020 në 04:04

Pershendetje Miranda, fakti qe jane te rritura Eritrosedimenti dhe CRP, tregon se ka inflamacion, nje nga shkaqet perse ndodh inflamacioni mund te jete dhe infeksioni. Por ne kete rast gjaku nuk eshte i semure. Nuk ka infeksion ne gjak, ne gjak mund te qarkullojne mikrobet, por ato nuk mund te zhvillojne inflamacionin ne nje leng qe eshte gjithmone ne levizje. Mjeku qe do te diskutoni eshte mjeku infeksionist.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 27 Korrik 2020 në 04:04

Pershendetje doktor kam nevoj shum te di se si mund ta dim qe kemi infeksion ne baz te analiza te pergjithshme faleminderit paraprakisht

Dërguar nga Adelina, më 12 Gusht 2020 në 07:07

Pershendetje Adelina, behen gjak komplet, formula leukocitare, eritrosedimenti, CRP.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 13 Gusht 2020 në 07:07

Pershendetje doktor U bë mëse tre vjet qe unë bëj analizat dhe hera heres mua limfocitet me ulen shumë neutrofilet rriten dhe monocitet rriten dhe leukocitet rriten. I kam bëre te gjitha analizat për viruset dalin negativ pcr del shumë mire. Dua të di a mund të japi stresi këto lloj ndryshimesh në analiza dhe kur ke infeksion vaginal kronik mund ti japi këto

Dërguar nga Marsi, më 11 Shtator 2020 në 10:39

Pershendetje, veret ke vleresoni ulje dhe ngritje. Aprate te ndryshme kane referenca te ndryshme. Monocitet per ne jane 2-10 % dhe Limfocitet 20-50 %. Inflamacioni kronik mund te japi ndryshime te tyre.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 12 Shtator 2020 në 10:39

Pershendetje. Qe 4 dit pa nderpre po kthej dhe kam jashteqitje. Analiza e sedimentimit eritrociteve eshte 30 dhe NEUTROFILE jan 72. FALEMINDERIT

Dërguar nga Bedrije, më 01 Tetor 2020 në 07:55

Pershendetje Bedrije, keto vlera jane normale.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 02 Tetor 2020 në 07:55

pershendetje doktoresha .kam bere nje analize gjaku ku monocitet jane 13.8% nderkohe (2-12) eshte cilesuar si vlere normale plus eritrosedimenti 35 vlerat e tjera jane te gjitha brenda normave .Cfare nenkupton kjo rritje e mono dhe eritrosedimentit.faleminderit

Dërguar nga Olta , më 10 Tetor 2020 në 09:23

Pershendetje Olta, Ne perqindje monocitet jane te rritura, por rendesi ka vlera absolute e tyre (numeri). Norma < 1,000 mm3. Eritrosedimenti llogaritet ne varesi te moshes dhe gjinise. Per femrat formula eshte: moshe + 10 / 2 (p.sh, per nje femer te moshes 60 vjec, eritrosedimenti normal eshte 60 + 10 / 2 = 35 mm/h).

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 10 Tetor 2020 në 09:23

pershendetje doktoresha .kam bere nje analize gjaku ku monocitet jane 13.8% nderkohe (2-12) eshte cilesuar si vlere normale plus eritrosedimenti 35 vlerat e tjera jane te gjitha brenda normave .Cfare nenkupton kjo rritje e mono dhe eritrosedimentit.a konsiderohen keto vlera si alarmante?faleminderit

Dërguar nga Olta , më 10 Tetor 2020 në 09:47

Pershendetje Olta, Ne perqindje monocitet jane te rritura, por rendesi ka vlera absolute e tyre (numeri). Norma < 1,000 mm3. Eritrosedimenti llogaritet ne varesi te moshes dhe gjinise. Per femrat formula eshte: moshe + 10 / 2 (p.sh, per nje femer te moshes 60 vjec, eritrosedimenti normal eshte 60 + 10 / 2 = 35 mm/h).

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 10 Tetor 2020 në 09:47

Pershendetje doktor! Jam nje vajze 30 vjec Ne analizat time te gjitha ishin brenda vlerave normale te rruazave te bardha( wbc 7.4*10/3 ; lymfocite 46.9 ; monocite 7 ; ) pervec neutrofileve 41.1% dhe eozinofileve 5%. I kam ber analizat ne shkurt 2020 ku neutrofilet ishin 43.4%; ne korrik 2020 ishin 42.1% dhe ne nentor 2020 41.1% ku ne formula e analizes ishte eozinofilet 5%, Ju lutem eshte normale kjo vlere? Ka lidhje me i feksione vaginale ? Ne nje analize rutine te strishave qe kam bere ne muajin mars me doli me e.coli por une nuk kam shqetesim dhe mendova mos kishingabuar pasi une ende nuk kam ktyet marredhenie seksuale,por se di mbase ka lidhje me vlerat e analizave

Dërguar nga Mariola, më 16 Nentor 2020 në 17:13

Pershendetje Mariola, si rregull infeksionet i rritin neutrofilet. Do te rekomandoja te behet formula leukocitare ne mikroskop, nga mjeku.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 19 Nentor 2020 në 17:13

Pershendetje doktor!po ju shkruaj edhe njeher ne lidhje me formulen e leukociteve. Jam rasti ku te gjitha analizat i kisha mire pervec neutrofileve 41.1%,te cilat ne mars 2020 i kisha 43.4% dhe tani ne nentor 42.1% . Wbc ne mars i kisha 5.4 *10 ^3 kurse ne nentor 2020 i kam 7.4*10^3 Ne formula e leukociteve perqindjet jane: Neutrofilet 38% Eozinofilet 5% Limfocitet 48% Shkopinj 2% Monocitet 7% Bazofilet 0% Ne analizen e feceve me foli ascaris lumbricoides Ky eshte shkaku i uljes se neutrofileve? Kam lexuar shume keto dite ne lidhje me keto parazite dhe lexova qe arrijne deri ne mushkeri dhe kjo me ka frikesuar Para pas kohesh dy here kam pasur parehati ne bark,nje ndjesi fryrje a dhembje her ne anen e apandesitit dhe her ne anen e majte.me mbante dy dite te dyja heret dhe me ka ikur. Kur bera njer eko ne mars personi i ekos me tha se dukej nje pjese me e fryre , me tha te beja scaner por nuk bera pasi une te gj itha analizat i kisha mire ndaj bera dy eko te tjera gjithashtu edhe gjinekologjike dhe doktoret e tjere nuk vune me re ndonje gje dyshuese per te bere skaner. Dhe me thane mund te kene qene spazma. Mendoni se mund te kene qene ktimbat fhe a trajtohen vetem me antibiotiket , si ta kuptoj se nuk me kane shkaktuar dicka me shume si ne mushkeri etj etj Ne analiza shenohet vetem emertimi i ktimbave dhe jo sasia e pranise se tyre. Faleminderit doktor , shendet dhe cdo te mire

Dërguar nga Mariola, më 19 Nentor 2020 në 06:18

Pershendetje Mariola, per parazitin do te diskutoni me mjekun infeksionist per ta mjekuar. Neutrofilet nese jane ne vlere absolute te pakten 1,000 mm3, akoma me mire > 1,500 mm3, jane nje vlere shume e mire. Gjithsesi ne ne punen tone nuk mbeshtetemi vetem tek vlerat e aparatit, por vleresojme ato qe na pershkruan mjeku specialist ne mikroskop.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 20 Nentor 2020 në 06:18

Pershendetje doktor!po ju shkruaj edhe njeher ne lidhje me formulen e leukociteve. Jam rasti ku te gjitha analizat i kisha mire pervec neutrofileve 41.1%,te cilat ne mars 2020 i kisha 43.4% dhe tani ne nentor 42.1% . Wbc ne mars i kisha 5.4 *10 ^3 kurse ne nentor 2020 i kam 7.4*10^3 Ne formula e leukociteve perqindjet jane: Neutrofilet 38% Eozinofilet 5% Limfocitet 48% Shkopinj 2% Monocitet 7% Bazofilet 0% Ne analizen e feceve me foli ascaris lumbricoides Ky eshte shkaku i uljes se neutrofileve? Kam lexuar shume keto dite ne lidhje me keto parazite dhe lexova qe arrijne deri ne mushkeri dhe kjo me ka frikesuar Para pas kohesh dy here kam pasur parehati ne bark,nje ndjesi fryrje a dhembje her ne anen e apandesitit dhe her ne anen e majte.me mbante dy dite te dyja heret dhe me ka ikur. Kur bera njer eko ne mars personi i ekos me tha se dukej nje pjese me e fryre , me tha te beja scaner por nuk bera pasi une te gj itha analizat i kisha mire ndaj bera dy eko te tjera gjithashtu edhe gjinekologjike dhe doktoret e tjere nuk vune me re ndonje gje dyshuese per te bere skaner. Dhe me thane mund te kene qene spazma. Mendoni se mund te kene qene ktimbat fhe a trajtohen vetem me antibiotiket , si ta kuptoj se nuk me kane shkaktuar dicka me shume si ne mushkeri etj etj Ne analiza shenohet vetem emertimi i ktimbave dhe jo sasia e pranise se tyre. Faleminderit doktor , shendet dhe cdo te mire

Dërguar nga Mariola, më 19 Nentor 2020 në 06:18

Pershendetje Mariola, per parazitin do te diskutoni me mjekun infeksionist per ta mjekuar. Neutrofilet nese jane ne vlere absolute te pakten 1,000 mm3, akoma me mire > 1,500 mm3, jane nje vlere shume e mire. Gjithsesi ne ne punen tone nuk mbeshtetemi vetem tek vlerat e aparatit, por vleresojme ato qe na pershkruan mjeku specialist ne mikroskop.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 20 Nentor 2020 në 06:18

Pershendetje doktor!po ju shkruaj edhe njeher ne lidhje me formulen e leukociteve. Jam rasti ku te gjitha analizat i kisha mire pervec neutrofileve 41.1%,te cilat ne mars 2020 i kisha 43.4% dhe tani ne nentor 42.1% . Wbc ne mars i kisha 5.4 *10 ^3 kurse ne nentor 2020 i kam 7.4*10^3 Ne formula e leukociteve perqindjet jane: Neutrofilet 38% Eozinofilet 5% Limfocitet 48% Shkopinj 2% Monocitet 7% Bazofilet 0% Ne analizen e feceve me foli ascaris lumbricoides Ky eshte shkaku i uljes se neutrofileve? Kam lexuar shume keto dite ne lidhje me keto parazite dhe lexova qe arrijne deri ne mushkeri dhe kjo me ka frikesuar Para pas kohesh dy here kam pasur parehati ne bark,nje ndjesi fryrje a dhembje her ne anen e apandesitit dhe her ne anen e majte.me mbante dy dite te dyja heret dhe me ka ikur. Kur bera njer eko ne mars personi i ekos me tha se dukej nje pjese me e fryre , me tha te beja scaner por nuk bera pasi une te gj itha analizat i kisha mire ndaj bera dy eko te tjera gjithashtu edhe gjinekologjike dhe doktoret e tjere nuk vune me re ndonje gje dyshuese per te bere skaner. Dhe me thane mund te kene qene spazma. Mendoni se mund te kene qene ktimbat fhe a trajtohen vetem me antibiotiket , si ta kuptoj se nuk me kane shkaktuar dicka me shume si ne mushkeri etj etj Ne analiza shenohet vetem emertimi i ktimbave dhe jo sasia e pranise se tyre. Faleminderit doktor , shendet dhe cdo te mire

Dërguar nga Mariola, më 19 Nentor 2020 në 07:58

Pershendetje Mariola, per parazitin do te diskutoni me mjekun infeksionist per ta mjekuar. Neutrofilet nese jane ne vlere absolute te pakten 1,000 mm3, akoma me mire > 1,500 mm3, jane nje vlere shume e mire. Gjithsesi ne ne punen tone nuk mbeshtetemi vetem tek vlerat e aparatit, por vleresojme ato qe na pershkruan mjeku specialist ne mikroskop.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 20 Nentor 2020 në 07:58

Pershendetje Doktor ! Nje te afermit tim i ka dalur infeksion ne gjak,edhe mëlqia pak me problem dmth nga rezultati i analizave. Ka 2-3 jav qe ka edhe barkqitje por kohet e fundit edhe marramendje e ligshti.ka perdorur infuzion e antibiotik por ende vazhdon me barkqitje dhe marramendje ... Faleminderit

Dërguar nga Benartina Gjemaj , më 20 Nentor 2020 në 10:51

Pershendetje Benartina, do te diskutoni me mjekun infeksionist dhe gastroenterolog.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 21 Nentor 2020 në 10:51

Pershendetje Doktor ! Nje te afermit tim i ka dalur infeksion ne gjak,edhe mëlqia pak me problem dmth nga rezultati i analizave. Ka 2-3 jav qe ka edhe barkqitje por kohet e fundit edhe marramendje e ligshti.ka perdorur infuzion e antibiotik por ende vazhdon me barkqitje dhe marramendje ... Faleminderit

Dërguar nga Benartina Gjemaj , më 20 Nentor 2020 në 10:52

Pershendetje Benartina, do te diskutoni me mjekun infeksionist dhe gastroenterolog.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 21 Nentor 2020 në 10:52

Pershendetje Doktor ! Nje te afermit tim i ka dalur infeksion ne gjak,edhe mëlqia pak me problem dmth nga rezultati i analizave. Ka 2-3 jav qe ka edhe barkqitje por kohet e fundit edhe marramendje e ligshti.ka perdorur infuzion e antibiotik por ende vazhdon me barkqitje dhe marramendje ... Faleminderit

Dërguar nga Benartina Gjemaj , më 20 Nentor 2020 në 12:13

Pershendetje Benartina, do te diskutoni me mjekun infeksionist dhe gastroenterolog.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 21 Nentor 2020 në 12:13

Pershendetje Doktor ! Nje te afermit tim i ka dalur infeksion ne gjak,edhe mëlqia pak me problem dmth nga rezultati i analizave. Ka 2-3 jav qe ka edhe barkqitje por kohet e fundit edhe marramendje e ligshti.ka perdorur infuzion e antibiotik por ende vazhdon me barkqitje dhe marramendje ... Faleminderit

Dërguar nga Benartina Gjemaj , më 20 Nentor 2020 në 15:24

Pershendetje Benartina, do te diskutoni me mjekun infeksionist dhe gastroenterolog.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 21 Nentor 2020 në 15:24

Pershendetje Doktor. Desha te te beje nje pyetje ne fakt rreth infekcionit urinal ? Ka nje vit qe jam me kete problem , ne fakt nuk kam djegje ose dhimbje por me brengos fakti se mban nje arom te pakendshme (te rende) kam qen disa here te doktori per kontrroll ai me ka thene qe ke shum pak infekcion ne gjak dhe kte mund ta kalosh vetem duke pire gjate dites sa me shum uje , por ja qe nuk po kalon edhe eshte e njejta situat . Kisha dashur nje mendim te juajin rreth kesaj . Faleminderit dhe qdo te mire

Dërguar nga Fatbardha, më 21 Nentor 2020 në 13:26

Pershendetje Fatbardha, do te diskutoni me mjekun urolog dhe nefrolog.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 22 Nentor 2020 në 13:26

Pershendetje Doktor. Desha te te beje nje pyetje ne fakt rreth infekcionit urinal ? Ka nje vit qe jam me kete problem , ne fakt nuk kam djegje ose dhimbje por me brengos fakti se mban nje arom te pakendshme (te rende) kam qen disa here te doktori per kontrroll ai me ka thene qe ke shum pak infekcion ne gjak dhe kte mund ta kalosh vetem duke pire gjate dites sa me shum uje , por ja qe nuk po kalon edhe eshte e njejta situat . Kisha dashur nje mendim te juajin rreth kesaj . Faleminderit dhe qdo te mire

Dërguar nga Fatbardha, më 21 Nentor 2020 në 13:36

Pershendetje Fatbardha, do te diskutoni me mjekun urolog dhe nefrolog.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 22 Nentor 2020 në 13:36

Pershendetje Doktor ! Nje te afermit tim i ka dalur infeksion ne gjak,edhe mëlqia pak me problem dmth nga rezultati i analizave. Ka 2-3 jav qe ka edhe barkqitje por kohet e fundit edhe marramendje e ligshti.ka perdorur infuzion e antibiotik por ende vazhdon me barkqitje dhe marramendje ... Faleminderit

Dërguar nga Benartina Gjemaj , më 30 Nentor 2020 në 16:43

Pershendetje Benartina, do te diskutoni me infeksionistin dhe gastro-enterologun.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 01 Dhjetor 2020 në 16:43

Kam nje vajze 8 vjece I bera analizat e gjakut se ka patur psk temperature dhe nja dy gjera skane dale normale Leukocite 3.45 Limfocicite 44.5 Hemoglobina 11.8 Hematokriti 33.8 Cfare mund te me thoni?

Dërguar nga Flori, më 02 Dhjetor 2020 në 08:12

Pershendetje Flori, vajza ka nje ulje te lehte te leukociteve. Mund te perseritet dhe njehere analiza e gjakut periferik + ferritinemia.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 04 Dhjetor 2020 në 08:12

Pershendetje Doktor! Nese kishi mujt me mu pergjigj ne kete pytje. Vllau im eshte 19 vjet ,i kan dal analizat te tjera ne rregull por , vlerat e RBC i ka 6.41 , dhe WBC i ka 16.7 , a ka rrezik te lart se jemi bo merak , dhe deshta me cek qe vllau perdor terapi te depresionit a ka mundsi mu kan shkaku aty . Na fal nese ju shqetesova!

Dërguar nga Anonim, më 03 Dhjetor 2020 në 12:47

Pershendetje, keto vlera jane me te larta, por nuk jane te mjaftueshme per nje gjykim.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 04 Dhjetor 2020 në 12:47

Pershendetje, keto vlera jane me te larta, por nuk jane te mjaftueshme per nje gjykim.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 04 Dhjetor 2020 në 12:47

Pershendetje Doktor! Nese kishi mujt me mu pergjigj ne kete pytje. Vllau im eshte 19 vjet ,i kan dal analizat te tjera ne rregull por , vlerat e RBC i ka 6.41 , dhe WBC i ka 16.7 , a ka rrezik te lart se jemi bo merak , dhe deshta me cek qe vllau perdor terapi te depresionit a ka mundsi mu kan shkaku aty . Na fal nese ju shqetesova!

Dërguar nga Anonim, më 03 Dhjetor 2020 në 12:50

Pershendetje, keto vlera jane me te larta, por nuk jane te mjaftueshme per nje gjykim.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 04 Dhjetor 2020 në 12:50

Pershendetje Doktor! Nese kishi mujt me mu pergjigj ne kete pytje. Vllau im eshte 19 vjet ,i kan dal analizat te tjera ne rregull por , vlerat e RBC i ka 6.41 , dhe WBC i ka 16.7 , a ka rrezik te lart se jemi bo merak , dhe deshta me cek qe vllau perdor terapi te depresionit a ka mundsi mu kan shkaku aty . Na fal nese ju shqetesova!

Dërguar nga Anonim, më 04 Dhjetor 2020 në 09:29

Pershendetje, keto vlera jane me te larta, por nuk jane te mjaftueshme per nje gjykim.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 05 Dhjetor 2020 në 09:29

Pershendetie doja edhe une nje keshill nga ju ..kam temperature qe nuk me ulet maksimumi deri ne 27.5 27.2 kam ter diten me kete temperature ..nje dit me prpara kam qen keq kam patur ethe temperature 39 dhe skuqie ne trup ne forme rushi ..ajo qe me shqeteson eshte fakti qe keto skuqie nuk po me largohen dhe tenperatura nuk me ulet theksoj se gjat gjith kohes e mbaj ne kontroll temperaturen me brufen ..kam ber analiza per gjakun dhe me dolen ne rregull bera analizat e felces dhe analizat treguan se kisha nje lloj bakteri Lambies ..ju lutem pres pergjigjen tuaj

Dërguar nga Anonim, më 10 Dhjetor 2020 në 14:23

Pershendetje, do te diskutoni me mjekun infeksionist.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 11 Dhjetor 2020 në 14:23

Pershendetje doktor. I kam bere analizat e gjakut djalit tim 5vjec dhe i kane dale si me poshte.WBC 6.68 / NEU% 37.3 / LYM% 49.3 / Monocytes 6.1 / Eosinophils 6.3 / NEU 2.49/ LYM# 3.29/ Mono#0.41/ BASO# 0.07/ EOS# 0.42/ RBC 4.72/ HCT 35.7/ HGB12.2 / Eritrosentimentacioni 17! te lutem mund te me japesh nje mendim! faleminderit

Dërguar nga jona, më 11 Dhjetor 2020 në 03:36

Persshendetje Jona, me perjashtim te nje rritje te lehte te eozinofileve, pjesa tjeter eshte normale. Rritja e eozinofileve ndodh me shpesh ne rast parazitozash dhe alergji. Mund te beni nje fece per parazit dhe te konsultoheni me pediatrin, nese eshte pozitive.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 11 Dhjetor 2020 në 03:36

Pershendetje doktor .kam ber shpesh analizat e gjakut dhe verej qe gjithmon leokocited vertiten tek shifrat 3.85 deri 4.5kam ber dhe formulen lekuacitare dhe tek rezualtati i fundit qe mora leokocitet ishin 3.83 ,limfocitetd 32%.monocited 8.62 eo42% bazofile 2.22 neotrofilet 52%.desha te di nga ana juaj si e shikoni kto shifra dhe sa jan per tu shqetsu.shum faliminderit per kihen qe na kushtoni.per dijeni jam dhe diabetik tip2 me vlera pak mbi nirmen 6.5.

Dërguar nga Hydajet, më 12 Dhjetor 2020 në 14:47

Pershendetje Hydajet, vlerat e references qe ne perdorim per leukocitet jane 4,000 - 10,800 mm3. Vlerat qe ju keni jane afer vlerave te poshtme te normes dhe nuk shkaktojne asnje shqetesim.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 13 Dhjetor 2020 në 14:47

Pershendetje doktor, Im ate (75 vjec) ka 6 dite me kolle, rrufe dhe temperature qe i ka shkuar hera-heres 37.5 (i bie vete, pa pire asgje). Analizat e gjakut qe dolen pertej normave jane keto: Analiza e gjakut komplet (po shenoj dhe normat meqenese ndryshojne sipas laboratoreve): - WBC 3.08 (norma 5 - 10 x10³/uL) - Monocitet % 12.7 (norma 3 - 7 %) - Neutrofile # 1.78 (norma 2 - 7.5 x10³/uL) - RDW-SD 36.7 (norma 37 - 54 fL) Formula leukocitare: - Shkopinj 12 (norma 3 - 6 %) - Neutrofile (Segmente) 43 (norma 50 - 62 %) - Limfocite 22 (norma 25 - 40 %) - Monocite 23 (norma 3 - 7 %) Proteina reaktive dhe ESR ishin brenda normave. Grafia e mushkerive brenda normave, dhe oksigjeni ne gjak brenda normave. Pneumologu nga simptomat (por nuk i ka pare ende analizat e gjakut) nuk dyshoi per Covid-19. Gjithashtu ka patur veshtiresi ne urinim (djegie dhe ndjesia sikur mezi urinon) prej 2-3 ditesh, qe sot e kishte duke u permiresuar. Ne analizen e urines cdo gje doli brenda normave. Semundje shoqeruese: kolit dhe prostate (jo ne nivele shqetesuese). Ilace qe pi perdite: Valsacombi (hydrochlorothiazide), Tansulosina Reliva, Salospir (acetylsalicyc acid) dhe Amlodipine. Deri tani, nuk ka marre asnje trajtim per simptomat qe ka pervec vitaminave. Cfare mund te bejme doktor, takim me ndonje doktor specialist, analiza te tjera apo tjeter? Ju falenderoj shume paraprakisht, gjithe te mirat, Rina PS: Po lexoja pyetje-pergjigjet qe nga fillimi, dhe vetem diku nga mesi vura re emrin tuaj, si doktori qe pergjigjej. Jemi takuar personalisht doktor dhe kam shume respekt per ju, akoma dhe me shume tani qe pashe qe u pergjigjeni dhe shqetesimeve te njerezve online.

Dërguar nga Rina, më 15 Dhjetor 2020 në 13:45

Pershendetje Rina,babai juaj ka nje ulje te lehte te rruazave te bardha. Formula leukocitare qe keni shkruar ka dy vlera te monociteve 12.7 % dhe 23 %. Shkopinj 12 % (e rritur, zakonisht ne terren te infeksioneve). Per ankesat qe ka babai juaj pneumologu ngelet specialisti me te cilet do te vazhdoni konsultimin. Analiza e gjakut periferik do te riperseritet.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 17 Dhjetor 2020 në 13:45

Pershendetje jam elona 33 vjece, bera nje analize gjaku komplet dhe disa parametra i kam jashte normes paramatrat jane NEU% 44.8 MONO% 10.4 EOS% 5.7 HCT 34.9 HGB 11.6 MCV 80.8 MCHC 26.9 Ju lutem nje keshille si interpretohet kjo analize dhe cfare duhet te bej. Shume faleminderit

Dërguar nga Elona, më 15 Dhjetor 2020 në 14:21

Pershendetje Elona, ne kete pjese te analizes, konstatohet anemia e lehte (Hb 11.6 gr/dl) dhe nje rritje e lehte e eozinofileve, qe ndodh me shpesh tek parazitozat dhe alergjite. Nese keni mundesi perseritni: gjak komplet, ferritinemia, fece parazit.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 17 Dhjetor 2020 në 14:21

Pershendetje jam elona 33 vjece, bera nje analize gjaku komplet dhe disa parametra i kam jashte normes paramatrat jane NEU% 44.8 MONO% 10.4 EOS% 5.7 HCT 34.9 HGB 11.6 MCV 80.8 MCHC 26.9 Ju lutem nje keshille si interpretohet kjo analize dhe cfare duhet te bej. Shume faleminderit

Dërguar nga Elona, më 15 Dhjetor 2020 në 19:25

Pershendetje Elona, ne kete pjese te analizes, konstatohet anemia e lehte (Hb 11.6 gr/dl) dhe nje rritje e lehte e eozinofileve, qe ndodh me shpesh tek parazitozat dhe alergjite. Nese keni mundesi perseritni: gjak komplet, ferritinemia, fece parazit.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 17 Dhjetor 2020 në 19:25

Pershendetje jam elona 33 vjece, bera nje analize gjaku komplet dhe disa parametra i kam jashte normes paramatrat jane NEU% 44.8 MONO% 10.4 EOS% 5.7 HCT 34.9 HGB 11.6 MCV 80.8 MCHC 26.9 Ju lutem nje keshille si interpretohet kjo analize dhe cfare duhet te bej. Shume faleminderit

Dërguar nga Elona, më 16 Dhjetor 2020 në 19:51

Pershendetje Elona, ne kete pjese te analizes, konstatohet anemia e lehte (Hb 11.6 gr/dl) dhe nje rritje e lehte e eozinofileve, qe ndodh me shpesh tek parazitozat dhe alergjite. Nese keni mundesi perseritni: gjak komplet, ferritinemia, fece parazit.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 17 Dhjetor 2020 në 19:51

Pershendetje ! Jam shtatzene dhe bera analize gjaku dhe me dolen keto rezultate: WBC 6.7 ;Lym 7.3% jam ne merak per uljen e limfociteve. RBC :5.28 ; PLT:184 Ju lutem me ktheni nje pergjigje . Faleminderit

Dërguar nga Irisa, më 18 Dhjetor 2020 në 03:57

Pershendetje Irisa, shtatezania eshte nje periudhe inflamatore, qe manifestohet me rritjen e rruazave te bardha, neutrofileve dhe per rrjedhoje uljen ne % te limfociteve (formula leukocitare eshte shprehja ne %, relative, e perbersve te rruazave te bardha. Shtimi i nje elementi, manifestohet me pakesimin e tjetrit).

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 18 Dhjetor 2020 në 03:57

Pershendetje doktor, doja t'ju pyesja ne lidhje me pergjigjet qe e analizave te gjakut qe kam bere rreth 1 jave pasi mu shfaq temperatura 38, e cila me zgjati 3-4 dite, dhe nje dhimbje muskujsh ne pjesen e shpines. E vetmja gje jo normale te analizat ishte se leukocitet dolen te uleta, ku limfocitet ishin te larta rreth 60 % dhe neutrofilet rreth 31 %. Vlerat e tjera ishin brenda normave. PCR me doli 2.1. Cfare tregon kjo? Shume faleminderit

Dërguar nga Ilda , më 20 Dhjetor 2020 në 12:59

Pershendetje Ilda, keto ndryshime hasen shpesh ne viroza. Pas disa javesht mund ti riperseritni.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 21 Dhjetor 2020 në 12:59

Pershndetje doktor ne nentor mu ka ndal fryma per tre dit nat e dit edhe kom pas marramendje tuga edhe qa kom honger as ne kembe nuk kam mujt me nejt tash perseri mka ndodh frym nuk mund te ngopem shum ... ne nentor i kom bo analizat e gjakut fotografinet ne gjyks kom dhimbje ne anen e majte kur nuk ha nuk pi langje krejt mire me kan dal analizat mirpo tash ti dergoj analizat se si kan dal dhe qka preferoni ju : Wbc 4:00 rbc 4.06 hgb 12.5 hct 37.1 mcv 91.5 mch 30.9 mchc 33.7 rdw 13.3 plt 213 mpv 8.0 neut% 45 band %2 lymph%49 mono%4 eos%0 beso%0 Neut# 1.88 lymph # 1.96 mono#0.16 eos#0.00 Baso#0.00 plt est adekuate.si thoni ne qka dyshoni edhe dmth wbc 4.00 ult neut#1.88 e ult eos # 0.00 e ult qka sygjeroni qka dyshoni flm shum .

Dërguar nga Landa, më 10 Janar 2021 në 14:43

Pershendetje Landa, analiza juaj, eshte normale dhe nuk ka lidhje me ankesat tuaja.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 12 Janar 2021 në 14:43

Pershendetje doktor! Desha tju falenderoj per rekomandimin tuaj pasi ishte shume efektiv per mua dhe vlerat e ferritines kane arritur 33 mg pas kures me heferol!Por kesaj radhe vlera mesatare e tromboviteve me kishte dale 8.9 nga 9 qe parashikohej ne alanizat qe bera. A ka problem ? Ju falenderoj dhe ju jam mirenjohese!

Dërguar nga klaudia, më 06 Shkurt 2021 në 08:47

Pershendetje Klaudia, synimi eshte rreth 60 ng/ml, mund ta vazhdoni dhe 1 muaj me shume.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 06 Shkurt 2021 në 08:47

Pershendetje Doktor. Kam nje kolle te thate thuajse sa here bie ne te ftohte. Nga grafite asnje ftohje apo shenje, nga analizat vetme Limfocitet me dalin te larta 49.2%. Gjithashtu kam probleme me spoliatozen (here pas here me ngacmon). Mund te jene te lidhura spoliatroza me Limfocitet e larta ? Ju faleminderit.

Dërguar nga Gezim Doci, më 10 Shkurt 2021 në 02:54

Pershendetje Gezim, vlera normale e limfociteve ne % eshte 20-50 %, ne vlere absolute < 5,000 mm3. Vleresohet analiza e plote. Nuk ka lidhje me spondiliartrozen.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 10 Shkurt 2021 në 02:54

Përshendetje i nderuar doktor. Bëra sot analizat e gjakut sepse në pandemi kontrollohem vazhdimisht. Disa nga të dhënat janë: WBC = 7,18; RBC = 5,43; HGB = 15,3; Neut = 4,25 (59.2%), Lymph = 1,97 (27,4%); Mono = 0,73 (10,2%); EO = 0,20 (2,8%); PLT = 292; Eritrosendimenti = 3 mm/h. Me këto të dhëna, Mono lart e Lymph poshtë rrezikoj për Covid? Ndërkohë simptoma nuk di të kem. Faleminderit.

Dërguar nga Hektor Mula, më 13 Shkurt 2021 në 11:53

Pershendetje Hektor, analiza juaj eshte normale.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 14 Shkurt 2021 në 11:53

Përshendetje i nderuar doktor. Bëra sot analizat e gjakut sepse në pandemi kontrollohem vazhdimisht. Disa nga të dhënat janë: WBC = 7,18; RBC = 5,43; HGB = 15,3; Neut = 4,25 (59.2%), Lymph = 1,97 (27,4%); Mono = 0,73 (10,2%); EO = 0,20 (2,8%); PLT = 292; Eritrosendimenti = 3 mm/h. Me këto të dhëna, Mono lart e Lymph poshtë rrezikoj për Covid? Ndërkohë simptoma nuk di të kem. Faleminderit.

Dërguar nga Hektor Mula, më 13 Shkurt 2021 në 12:28

Pershendetje Hektor, analiza juaj eshte normale.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 14 Shkurt 2021 në 12:28

Më fal doktor. Kam bërë edhe proteinen reaktive C, vlera 0,6 mg/l (norma<5).

Dërguar nga Hektor Mula, më 13 Shkurt 2021 në 13:25

Pershendetje Hektor, analizat tuaja jane normale.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 14 Shkurt 2021 në 13:25

Përshëndetje doktor, Analizat e djalit 11 vjecar kanë vlera mbi normë Eozinofile 0.55 dhe 5.8% Bazofile 0.19 dhe 2% Monocite 0.72 dhe 7.5% Neutrogile 4.33 dhe 45.3% Vlerat e tjera ne normë. Janë për tu shqetesuar këto vlera? Faleminderit

Dërguar nga Blerta, më 27 Shkurt 2021 në 15:26

Pershendetje Blerta, djali juaj ka vetem nje rritje te lehte te eozinofileve. 2 shkaqet me te zakonshme, prania e paraziteve dhe alergjia.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 01 Mars 2021 në 15:26

Pershendetje . Kisha nje pyetje . pasi kryeva analizat e gjakut , ne letren e analizave ishte lene nje koment : "ne formulen leukocitare vereher zhvendosje majtas e saj 9% , bazofili absolut , dhe ndonje limfocit reaktiv , ne seri e kuqe verehen normokromi dhe normocitoze si dhe ne lame verehen normotrompocitete " .. Nuke di nese mund te me thoni shpjegimin e ketyre fjaleve ... Gjithashtu ne analiza dolen mean platelet volume - 6.6 fl Faleminderit

Dërguar nga Gabri , më 02 Mars 2021 në 02:57

Pershendetje Gabri, zhvendosje majtas ne formulen leukocitare ka vleren klasike te pranise se nje infeksioni ne organizem. Pak rendesi praktike ka, lidhet dhe me kliniken e pacientit. Bazofili absolute, ne e e vleresojme, por nese behet ne aparate formula, shpesh ato gabojne. Normotrombocite eshte dicka normale.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 02 Mars 2021 në 02:57

Pershendetje . Kisha nje pyetje . pasi kryeva analizat e gjakut , ne letren e analizave ishte lene nje koment : "ne formulen leukocitare vereher zhvendosje majtas e saj 9% , bazofili absolut , dhe ndonje limfocit reaktiv , ne seri e kuqe verehen normokromi dhe normocitoze si dhe ne lame verehen normotrompocitete " .. Nuke di nese mund te me thoni shpjegimin e ketyre fjaleve ... Gjithashtu ne analiza dolen mean platelet volume - 6.6 fl Faleminderit

Dërguar nga Gabri , më 02 Mars 2021 në 12:00

Pershendetje Gabri, zhvendosje majtas ne formulen leukocitare ka vleren klasike te pranise se nje infeksioni ne organizem. Pak rendesi praktike ka, lidhet dhe me kliniken e pacientit. Bazofili absolute, ne e e vleresojme, por nese behet ne aparate formula, shpesh ato gabojne. Normotrombocite eshte dicka normale

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 03 Mars 2021 në 12:00

Pershendetje doktor!Vajza ime eshte 19 vjec dhe i kam bere analizen gjak komplet. Rezultatet jane WBC 11.99,NEU % 75.3, LYM %15.0, MONO %7.5, NEU #9.03 MONO# 0.90,RBC 3.83,HCT 33.3, HGB11.8, RDW-SD 36.6,ESR 21.Vlerat e tjera jane brenda normes. Cfare me rekomandon doktor? Faleminderit!

Dërguar nga Valentina hasalami, më 05 Mars 2021 në 09:35

Pershendetje Valentina, aktualisht ka nje rritje te lehte te rruazave te bardha dhe ulje te lehte te hemoglobines. Pas 2-3 javesh riperseritje me gjak komplet, ferritinemia.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 06 Mars 2021 në 09:35

Pershendetje doktor! Kam cen disa dit pa qef si nje stres dhe kam berë analizat e gjakit T gjitha um kan dalur vler normal .Vetem WBC 13.6 ''' vlera referente n ks (3.5 -10.0 ) ''''A diqka mu shqetsu a edhte rregull a me marr naj barn .ju faliminderit

Dërguar nga Genti, më 01 Maj 2021 në 02:53

Pershendetje Genti, ju keni nej rritje te lehte te rruazave te bardha. Kaq sa keni shkruar nuk gjykon dot me shume. Perseriteni pas disa ditesh analizen.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 01 Maj 2021 në 02:53

Pershendetje doktor , kam ber analizat dhe me kan dal te larta. Analizat nuk i kam ber esell Wbc 12.25 vl nrm (4.0-11) EO% 5.2 vl nrm (0-5) Lymph 4.56 vl nrm ( 1.3 -4) Esr 25 vl rm (5-20)

Dërguar nga Gjergjji, më 03 Qershor 2021 në 21:52

Pershendetje Gjergji, jane ndryshime te lehta. Ne e perseritim dhe njehere analizan pas disa ditesh.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 04 Qershor 2021 në 21:52

Pershendetje doktor , kam ber analizat dhe me kan dal te larta. Analizat nuk i kam ber esell Wbc 12.25 vl nrm (4.0-11) EO% 5.2 vl nrm (0-5) Lymph 4.56 vl nrm ( 1.3 -4) Esr 25 vl rm (5-20)

Dërguar nga Gjergjji, më 03 Qershor 2021 në 21:54

Pershendetje Gjergji, jane ndryshime te lehta. Ne e perseritim dhe njehere analizan pas disa ditesh.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 04 Qershor 2021 në 21:54

Pershendetje doktor , kam ber analizat dhe me kan dal te larta. Analizat nuk i kam ber esell Wbc 12.25 vl nrm (4.0-11) EO% 5.2 vl nrm (0-5) Lymph 4.56 vl nrm ( 1.3 -4) Esr 25 vl rm (5-20)

Dërguar nga Gjergjji, më 03 Qershor 2021 në 21:55

Pershendetje Gjergji, jane ndryshime te lehta. Ne e perseritim dhe njehere analizan pas disa ditesh.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 04 Qershor 2021 në 21:55
Sondazh

A do te kryenit një konsultë online me pagesë me një mjek?

Dergo voten