Dërguar nga:

Analiza e gjakut periferik.

Analiza e plotë e Gjakut Periferik është:

Gjak komplet + trombocit + retikulocit

Këtu përfshihen:

1. GJAKU KOMPLET

a) Seria e kuqe (eritrocitare)

 • Eritrocitet (RBC).
 • Hemoglobina.
 • Konstantet eritrocitare (MCV, MCH, MCHC) kur hemograma bëhet me aparat.
 • Hematokriti.
 • Përshkrimi i serisë së kuqe (ngjyra, madhësia, forma e eritrociteve, granulacione).
 • Retikulociti.

b) Sedimenti (Shpejtësia e precipitimit të eritrociteve )

c) Seria e bardhë (leukocitare)

 • Leukocitet (WBC).
 • Formula Leukocitare.
 • Përshkrimi i serisë së bardhë (forma, përmasat, granulacionet).
2. SERIA TROMBOCITARE
 • Trombocitet (Plt).
 • Përshkrimi i serisë trombocitare (përmasat, granulat).

Sot analiza e gjakut periferik në shumicën e laboratorëve realizohet me anë të aparateve Cell Counter. Me rregullat e sotme të laboratoreve klinike që të marrësh analizën e plotë të gjakut duhet të shkruash:

 1. Hemograma.
 2. Përshkrimi i morfologjisë së serisë së kuqe (dhe i dy serive të tjera leukocitare dhe trombocitare).
 3. Retikulociti.
 4. Eritrosedimenti.
 5. Formula leukocitare në strishon e gjakut periferik.
 6. Trombociti i numëruar në strishon e gjakut periferik (numëri i saktë i trombociteve është ai i trombociteve të numëruar në strishon e gjakut periferik dhe nga një specialist).

Nëse shënohet "Gjak komplet + formulë", pacientit nuk i bëhen trombocitet dhe retikulocitet. Pra kjo mënyrë e të shkruarit për analizën e gjakut përiferik është e parregullt (formula leukocitare përfshihet brënda gjakut komplet).

Nëse analiza nuk është e plotë, shpeshherë hematologu është i detyruar ta dërgojë pacientin përsëri për të bërë analizën e gjakut (me kosto për pacientin dhe laboratorin).

Mjeku Hematolog nuk duhet të japi përgjigje qoftë dhe kur mungon një nga elementet e Analizës së Gjakut Periferik.

Ky artikull është dërguar nga:
Ky artikull është lexuar 16396 herë.
Komente nga lexuesit

dr te pershendes pak informacion me teper per retikulocitet artikujt shume ndihmues

Dërguar nga gezim bregu, më 02 Korrik 2016 në 12:07

Pershendetje, retikulocitet jane pararendesit e eritrociteve norma e tyre eshte 0-20 per/mije ose 0-2 %. Rritja e tyre tregon per shtim te funksionit te Eritropoiezes qe eshte procesi i prodhimit te eritrociteve nga Palaca e Kuqe e Kockave.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 22 Tetor 2016 në 12:07

Pershendetjet e mia per informacionin me kopetence, ku gjeje rastin tu falenderoje. Ai eshte ndime per ne te semuret leucemik. Ne se mundesh ju pyese:ne analizat e gjaku elementet LYM%,LYM#,MON,GRA% jasht normave referuse çfare situate tregon?. Merespekt Agur Aliraj.

Dërguar nga Agur, më 11 Tetor 2017 në 10:09

Pershendetje Agur, referencat e aparateve jane te ndryshme. Ne hematologet perdorim referenca qe ne pergjithesi jane me te gjera se ato qe nxjerrin aparatet. Jo cdo gje qe nxjerr aparati eshte plotesisht e sakte (behet vleresimi nga nje specialist ne Mikroskop dhe akoma me e sakte eshte vleresimi me Flow Cytometry qe nuk behet ne praktiken e perditshme). Mire eshte qe ta shkruani analzien sic e keni dhe ta vleresojme ne devijimin nga referencat dhe rendesine e tyre.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 13 Tetor 2017 në 10:09

Test Report Poliklinika ..Vlore Name:Agur Aliraj,mosha 70vjeç.Diagnoza LCC qe nga1.12.2006-11v. Type:Whole blood Referenca:General Analiza e fundit:15.09.2017 WBC 26.81,LYM#23-10^9/L,MID#067-10^9/L,Gra#2.99-10^9/L,LYM%87.25,MID%2.76,GRA%9.99,RBC- 4.89,HGB-13.6,MCHC31.69,MCH27.82,MCV87.78,RDW-CV11.10,RDW-SD42.28,HCT42.91%,PLT102-10^9/L,MPV8.61fL,PDW13.15%,PCT0.09%,P-LCR-21.97% -Nuk kam pasur temperatur,gjendra shpretke,melçi normale.Shqetesime ne organe respiratore ne periudha gripi. -Kam bere qe ne muaji prill 2010 nje seance prej 6-cikle kimio me` Fludarabine e allopurinoldhe asgje tjeter. -Doju lutesha ne se mundeni per nje gjukim e vlersim nga ana juaje mbeshtetur tek panorama e mesiperme qe vazhdon ne keto nivele qe nga prilli 2010 ose mbas kimios,por edhe me para, qe nga viti 2006 qe jam diagnostikuar analizat s`kane qene normale por edhe jo problematike. Me shume respekt Agur Aliraj

Dërguar nga Agur, më 13 Tetor 2017 në 10:37

Pershendetje Agur, semundja juaj eshte prezente por aktualisht vlerat e gjakut periferik dhe fakti qe nuk keni gjendra limfatike, zmadhim te shpretkes dhe te melcise, jane te tilla qe nuk ka nevoje per mjekim. Trombocitet nese eshte e mundur te numerohen ne lame.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 14 Tetor 2017 në 10:37

Prsh trombocitet 37 ooo dhe granulopeni cfar tregon doktor

Dërguar nga Rone, më 21 Tetor 2017 në 20:54

Pershendetje Rone, ato tregojne shume gjera, por analiza e gjakut duhet te shkruhet e plote qe te kem nje ide.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 22 Tetor 2017 në 20:54

Pershendetje Pu ju dergoj pasqyren e plote te analizave te mia dhe te nenes time.Une jam 49 vjet WBC 4900,RBC 5300000,Ht 40,6 Platelets 257000,NEUT 62,9 LYM 27,9,Monocytes 9,2,MCV 76,6 ,MCH24,9,MCHC 32,5,SE 29 Nena ime eshte 69 vjet dhe kishte keto parametra WBC 5700 RBC 4780000,HGB 12,5 HCT 37,9,MCV 79,3,MCH 26,2,MCHC33,PLT293,LYM 44,MXD12,2,NEUT 43,8,LYM# 2.5 MXD# 0.7 NEUT# 2.5 RDW_SD 40.6 RDW_CV 12.8% PDW 10.6 MPV 8.7 P_LCR 16.6%

Dërguar nga albana, më 02 Dhjetor 2017 në 16:00

Pershendetje Albana, ne analizen tuaj mungon vlera e hemoglobines. Por si ju dhe nena do te beni Ferritinemine dhe Elektroforezen e Hemoglobines.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 03 Dhjetor 2017 në 16:00

Prsh ne 1 analiz qe kam ber kam dal me trombocitopeni 30 000 granulopeni leukopeni rbc 4.o3 wbc 3.9 hemoglobin 12.9 dhe mielogram 10 %blaste mielocicite neutrofile 15 % shkopinj neutrofil 25 %dhe segmente 10% normoblaste polikromatofil 17 % mielocite neutroofile 15 % jam shum ne ankth nk me kan then asnje zgjidhje

Dërguar nga erjola, më 25 Janar 2018 në 04:40

Pershendetje Erjola, ju keni diskutuar me mjeket ne QSUT. Besoj se ju kane shpjeguar. Diskutimi eshte midis dy semundjeve; PTI dhe MDS. Nuk e di cili eshte qendrimi qe ata kane mbajtur dhe cfare mjekimi ju kane filluar ?

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 25 Janar 2018 në 04:40

Prsh ne 1 analiz qe kam ber kam dal me trombocitopeni 30 000 granulopeni leukopeni rbc 4.o3 wbc 3.9 hemoglobin 12.9 dhe mielogram 10 %blaste mielocicite neutrofile 15 % shkopinj neutrofil 25 %dhe segmente 10% normoblaste polikromatofil 17 % mielocite neutroofile 15 % jam shum ne ankth nk me kan then asnje zgjidhje

Dërguar nga erjola, më 25 Janar 2018 në 04:48

Pershendetje Erjola, ju keni diskutuar me mjeket ne QSUT. Besoj se ju kane shpjeguar. Diskutimi eshte midis dy semundjeve; PTI dhe MDS. Nuk e di cili eshte qendrimi qe ata kane mbajtur dhe cfare mjekimi ju kane filluar ?

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 25 Janar 2018 në 04:48

Pershendetje kam ber strishon e gjakut periferik rezultat jan Er popullacion i perzier hipokromi e lehte vende vende Le ka bula ne citoplazem te dis limfociteve Tr prezenete A mundeni me mtregu qe a jan rezultat mire Faleminderit !

Dërguar nga Blinera, më 05 Mars 2018 në 12:26

Pershendetje Blinera nuk mund te jap dote nje pergjigje me kaq te dhena, duhet shkruar analiza e plote e gjakut periferik.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 06 Mars 2018 në 12:26

Pershendetje Doktor.Ju lutem mund te me jepni nje pergjigje dhe me cfare mjekimi duhet trajtuar ,nese analizat e mia jane ketu RBC 4.35, HCT 28.9 ,MCV 66, MCH 21.1, MCHC 31.7 , RDW 16.8 H, PLT 244,MPV 9.9 ERITROSEDIMENTI 15.SIDEREMIA 44.9 ,FERRITINA 2.01. WBC 5.0 NEU 55.2.LYM 33.7,MON 7.9,EOS 3.0 BAS 0.2

Dërguar nga Liindita , më 08 Prill 2018 në 06:03

Pershendetje Lindita, ju duhet te shkruani dhe vleren e hemoglobines (propabilisht duhet te jete rreth 10 gr/dl). Nese eshte e tille, ju keni; Anemi Te lehte nga Mungesa e Hekurit. Cila eshte mosha juaj, per mjekimin qe duhet te merrni ?

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 09 Prill 2018 në 06:03

Pershendetje Doktor .Flm per pergjigjen, jam 43vjec .HGB 9.2 g/dl,besoj Hemoglobina .Me shqeteson fakti qe Ferritina eshte 2.0 ng/ml nderkohe qe vlerat normale te dhena ne analize jane 20-150 .Pres pergjigjen tuaj Flm .

Dërguar nga Lindita, më 09 Prill 2018 në 07:54

Pershendetje Lindita, ju aktualisht keni Anemi te lehte, nga Mungesa e Hekurit (ferritinemia < 20 ng/ml), problemi shendetesor me i zakonshem tek femrat. Do te mjekoheni per te pakten 3 muaj rresht (nese nuk keni reaksion alergjik nga keto preparate) me: 1-Heferoli 350 mg 2 x 1 tableta/ditë. 2-Vitamina C 100 mg 2 x 1 tableta/ditë. 3-Vitamina B6 25 mg 2 x 1 tableta/ditë. Analiza e gjakut periferik do te behet pas 1 muaj dhe në fund të 3 muajve mjekim dhe Ferritinemia (synimi eshte qe te arrihet ferritinemia rreth 60 ng/ml, sa eshte vlera optimale per femrat).

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 10 Prill 2018 në 07:54

pershendetje desha tju pyes kam nje vajz 10 mujshe ka pas temperatu 7dit pas analizave te bera kuptova se leukocitet i kishte 17.1 dhe perdori antibiotik me infuzion pas 6dite i perseritem analizen leukocitet i kishin ren ne 6 dhe temperatura po ashtu 34-35 desha te di nga ju a ka siqka qe dushet te shqetsohem a ka nevoj per ndoj analiz shtes a jo flm per mirkuptim

Dërguar nga liridona, më 08 Maj 2018 në 11:20

Pershendetje Liridona, fakti qe leukocitet kane rene nga mjekimi me antibiotike tregon se shkaku i rritjes se tyre ka qene inflamacioni i nxitur nga infeksioni bakterial. Per temepraturen duhet te konsultoheni me pediatrin.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 08 Maj 2018 në 11:20

mamaja ime vuan nga IRK analizat e gjakut i ka hemoglobina 6.5hematokriti18 eritrocitet1800000

Dërguar nga liljana , më 30 Qershor 2018 në 14:28

Pershendetje Liljana, vlerat aktuale qe keni shkruar tragojne qe mamaja juaj ka aktualisht Anemia Grada III (e rende), propabilisht Makrocitare. Nuk i di si jane parametrat e tjere te gjakut, vlera e Ferritinemise, Acidit Folik. Mjeku nefrolog qe e ndjek i di shume mire problemet me anemine qe shoqerojne semundjen renal kronike. Nuk e di nese perdorni Eritropoietine, hemotransfuzion ?

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 01 Korrik 2018 në 14:28

mamaja ime vuan nga IRK analizat e gjakut i ka hemoglobina 6.5hematokriti18 eritrocitet1800000

Dërguar nga liljana , më 30 Qershor 2018 në 14:37

Pershendetje Liljana, vlerat aktuale qe keni shkruar tragojne qe mamaja juaj ka aktualisht Anemia Grada III (e rende), propabilisht Makrocitare. Nuk i di si jane parametrat e tjere te gjakut, vlera e Ferritinemise, Acidit Folik. Mjeku nefrolog qe e ndjek i di shume mire problemet me anemine qe shoqerojne semundjen renal kronike. Nuk e di nese perdorni Eritropoietine, hemotransfuzion ?

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 01 Korrik 2018 në 14:37

pershendetje mamaja ime vuan nga IRK analizat e gjakut i ka hemoglobina 6.5hematokriti18 eritrocitet1800000

Dërguar nga liljana , më 30 Qershor 2018 në 14:40

Pershendetje Liljana, vlerat aktuale qe keni shkruar tragojne qe mamaja juaj ka aktualisht Anemia Grada III (e rende), propabilisht Makrocitare. Nuk i di si jane parametrat e tjere te gjakut, vlera e Ferritinemise, Acidit Folik. Mjeku nefrolog qe e ndjek i di shume mire problemet me anemine qe shoqerojne semundjen renal kronike. Nuk e di nese perdorni Eritropoietine, hemotransfuzion ?

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 01 Korrik 2018 në 14:40

PERSHENDETJE...ME POSHTE PO JU DERGOJ ANALIZAT E BABAIT NESE MUND TE ME NDIHMONI ME NJE PERGJIGJE JU FALEMNDERIT...MOSHA 51 VJEC ..WBC 12.1H K/UL,, RBC 5.05 M/UL,,HGB 14.3 G/DL HCT 37.2 L %,,MCV 74L FL,,MCH 28.3 PG MCHC 38.3 H G/DL RDW 13.7 % PLT 471 H K/UL MPV 5.9 L FL PCT 0.279 % PDW 11.2%

Dërguar nga ARTJOLA, më 16 Gusht 2018 në 02:58

Pershendetje Artjola, ne analizen qe keni derguat vleresojme nje rritje te lehte te leukocteve dhe trombociteve. Varet se per cfare qellimi i keni bere (babai kishte ankesa, apo thjesht per kontroll). Nese i ka bere per kontroll, ne i riperseritim dhe nese shikojme qe jane vlera te qendrushme apo kane tendence per tu rritur, do te kerkojme shkaqet.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 16 Gusht 2018 në 02:58

PERSHENDETJE..FALEMINDERIT PER PERJIGJEN ..PO KA PAS ANKESA ..I KA BERE 3 HERE ANALIZAT POR ODKTORET I KAN THENE QE NUK ESHTE NDONJE GJE PER TU SHQETESUAR ..FALEMINDERIT

Dërguar nga ARTJOLA, më 16 Gusht 2018 në 06:47

Nese keni mundesi te konsultohet me hematologun. Te perjashtohen semundje te gjakut so jo te tij, por qe shoqerohen me rritjen dhe te lehte te leukociteve dhe trombociteve, perderisa keto ndryshime nuk jane te rastesishme, por te qendrueshme.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 16 Gusht 2018 në 06:47

PERSHENDETJE..FALEMINDERIT PER PERJIGJEN ..PO KA PAS ANKESA ..I KA BERE 3 HERE ANALIZAT POR ODKTORET I KAN THENE QE NUK ESHTE NDONJE GJE PER TU SHQETESUAR ..FALEMINDERIT

Dërguar nga ARTJOLA, më 16 Gusht 2018 në 06:49

Nese keni mundesi te konsultohet me hematologun. Te perjashtohen semundje te gjakut so jo te tij, por qe shoqerohen me rritjen dhe te lehte te leukociteve dhe trombociteve, perderisa keto ndryshime nuk jane te rastesishme, por te qendrueshme.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 16 Gusht 2018 në 06:49

PERSHENDETJE..FALEMINDERIT PER PERJIGJEN ..PO KA PAS ANKESA ..I KA BERE 3 HERE ANALIZAT POR ODKTORET I KAN THENE QE NUK ESHTE NDONJE GJE PER TU SHQETESUAR ..FALEMINDERIT

Dërguar nga ARTJOLA, më 16 Gusht 2018 në 06:50

Nese keni mundesi te konsultohet me hematologun. Te perjashtohen semundje te gjakut so jo te tij, por qe shoqerohen me rritjen dhe te lehte te leukociteve dhe trombociteve, perderisa keto ndryshime nuk jane te rastesishme, por te qendrueshme.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 16 Gusht 2018 në 06:50

pershendetje..mund te me thoni nese perdorimi i sedoxil sjell efekte anesore psh. ne lidhje me funksionimin e zemres ,faleminerit

Dërguar nga ARTJOLA, më 23 Gusht 2018 në 09:24

Pershendetje Artjola, preparat Sedoxil (Maxazolam) une nuk e perdor dhe po keshtu nuk i njoh te gjitha semundjet e zemres dhe per kete diskutohet me kardiologun. Nuk gjendet Mexozalam si flete pershkruese as ne Google.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 23 Gusht 2018 në 09:24

Prshndetje kam ni rritje te leukocidev prej 12,shkoj deri 18mi tjera analiza ikom normal kam ba edhe se crp dhe tgjitha tjerat ikom normal ekam ba stishin periferike te hemotologu edhe uka dal normal po nuk pe di si po rriten leokocidet pres ni prgjeje nga ju ku mu drejtu te hemotologu kam qen flm

Dërguar nga Roni, më 07 Shtator 2018 në 16:12

Pershendetje Roni, pervec numerit te leukociteve na intereson dhe formula leukocitare, zmadhim i mundshem i melcise, shpretkes, limfonodulave ? Pra eshte mire te beni nje vizite tek mjeku hematolog. Leukocitet rriten nga inflamacioni akut (perfshihen dhe infeksionet), aktiviteti fizik, stresi dhe semundje te gjakut.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 08 Shtator 2018 në 16:12

Pershendetje doktor, kam bere nje analize gjaku me formulen leukocitare ne lame me keto rezultate : Segment 56% Limfocit 30% Monocit 8 % Eosinofile 1 % Basofile 1% Shkopi 4 % Do te doja te dija ç'fare eshte "shkopi". Si quhet ne anglisht apo ne gjuhen mjekesore? Dhe çfare akronimi ka? Ju falenderoj me perpara per pergjigjen!

Dërguar nga lili, më 12 Tetor 2018 në 15:31

Pershendetje Lili, formula leukocitare juaj eshte normale. Shkop = qeliz pararendese e neutrofileve. Band ne anglisht. Nese rritet numeri i tyre, tregon se eshte shtuar kerkesa per neutrofile, qe jane qelizat qe mbrojne organizmin nga infeksionet. Mund te rritet dhe ne mungese te infeksioneve, si ne semundjet e gjakut etj.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 13 Tetor 2018 në 15:31

Ju falenderoj pa mase per pergjigjen ! Pune te mbare!

Dërguar nga Lili, më 13 Tetor 2018 në 05:21

Dhe une ju uroje gjithe te mirat. Sotiraq

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 14 Tetor 2018 në 05:21

Pershendetje Dr. Lako. Ju lutem nese eshte e mundur te me tregoni nese shkojne mire keto analiza gjaku me Formulen Leukocitare apo duhet te shqetesohem, sakaq cfare nenkupton termi 'shkopinj" ne gjuhen tuaj mjekesore?: Segment 66.9% Limfocit 22% Monocit 6 % Eosinofile - % Basofile - % Shkopnj 2 % . Ju falenderoj paraprakisht per pergjigjen. Gjithe te mirat

Dërguar nga Arta, më 29 Tetor 2018 në 11:05

Pershendetja Arta, Formula leukocitare eshte normale. Shkopinj jane parendesit e neutrofileve. Norma 1-5 %.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 30 Tetor 2018 në 11:05

Pershendetje Dr. Lako. Ju lutem nese eshte e mundur te me tregoni nese shkojne mire keto analiza gjaku me Formulen Leukocitare apo duhet te shqetesohem, sakaq cfare nenkupton termi 'shkopinj" ne gjuhen tuaj mjekesore?: Segment 66.9% Limfocit 22% Monocit 6 % Eosinofile - % Basofile - % Shkopnj 2 % . Ju falenderoj paraprakisht per pergjigjen. Gjithe te mirat

Dërguar nga Arta, më 29 Tetor 2018 në 11:46

Pershendetja Arta, Formula leukocitare eshte normale. Shkopinj jane parendesit e neutrofileve. Norma 1-5 %.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 30 Tetor 2018 në 11:46

Pershendetje doktor. Djalit tim 17 vjecar i dolen keto vlera ne analizen e gjakut:RBC 5.99. HGB 16.2gr/dl dhe HCT 48.6%. Vlerat e tjera jane brenda normes. Ju lutem nese mund te me thoni nese jane teper shqetesuese keto vlera. Patjeter qe do ti referohem dhe nje klinike por doja mendimin tuaj paraprakisht. Flm

Dërguar nga Alda, më 17 Nentor 2018 në 14:36

Pershendetje Alda, jane vlera kufi midis normes dhe rritjes. Vleresohen fillimisht pesha (obeziteti), madhesia e trupit, perdorimi i duhanit, semundje te zemres, mushkerive, stresi. I perserisim dhe njehere, gjak komplet, Eritrosedimenti, Vitamina B12, LDH, Eko Abdominale.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 18 Nentor 2018 në 14:36

Pershendetje kam ber ate analizen Aso dhe nga 200 qe ishte norma mua ne doli 271 mora nje mjekim per 15 dit e bera prap analizen me dol 291.50 ishte rritur akoma .. jam dhe 11 javeshe shtatezan jam shum n merak per bebin ju lutem m ktheni nje pergj

Dërguar nga Anxhela Saraci, më 12 Janar 2019 në 13:40

Pershendetja Anxhela, analiza qe keni bere ju nuk eshte hematologjike. Do te diskutoni me mjekun ORL.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 15 Janar 2019 në 13:40

Pershendetje Doktor Lako!Ju lutem me tregoni ne lidhje me keto rezultate te analizave te nje 53 vjec,qe ka pas bllokim arterie ne nje sy,, WBC.10.99, LYM.2.08, MID.0.23, GRA.7.51,LYM%.21.2, MID%.2.3, GRA%.76.5, RBC.4.83, HGB.12.8, MCHC.30.5, PLT.473,.Kol .total,328, HDL 68, LDL 241, Trigliceridet 97,,Acidi urik 2.9,urea ne gjak 20,kreatinina 0.9,PT..90.3,INR..1.05....Faleminderit per mundesine qe na jepni per tu konsultuar.

Dërguar nga linda, më 29 Janar 2019 në 06:27

Pershendetje Linda, me perjashtim te nje rritje te lehte te trombociteve, vlerat e tjera jane normale. Do te beni fillimisht ferritinemia dhe CRP.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 29 Janar 2019 në 06:27

pershendetje dokor Jm 49 vjec kam bere analizat dhe me kane dale MCV 78.8 RDW-SD 33.6 P-LCR 48.7 NEUT 2.43 LYMPH 3.08 MONO 0.47 EO 0.11 BASO 0.01

Dërguar nga mimoza , më 06 Shkurt 2019 në 02:16

Pershendetje Mimoza, Duhet derguar analiza e plote e gjakut qe te vleresohet. Kaq sa keni shkruar, vihet re nje ulje e MCV, qe vlereson permasat mesatare te eritrociteve dhe ulje e neutrofileve.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 06 Shkurt 2019 në 02:16

Pershendetje doktor! Kam bere analizat e tiroides me kane dale F 4 2.85 antithyroglobulin Antibodies 1116IU dhe te heparit AST 28.3 ALT53.9 total bilirubin 1.407direkt bilirubin 0.447 indirekt bilirubin0.96 ndersa te gjaku komplet te gjitha brenda normes vetem lymphocytes 45.4 rdw 36.5dhe P-LCR43.2 flm

Dërguar nga Mimoza, më 21 Mars 2019 në 14:48

Pershendetje, ju jeni me Tiroiditi HaShimoto, besoj se jeni duke u ndjekur nga Endokrinologu, qe ka kerkuar analziat specifike. Bilurubina eshte pak e rritur, do te diskutoni me mjekun hepatolog, nese analiza e gjakut periferi keshte normale.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 22 Mars 2019 në 14:48

Pershendetje! Kam bere analizat e gjakut komplet dhe vlera e LYM% me ka dal 21.70 ,por referneca eshte 24-44.Cfare problemi kam? Po ashu kam bere edhe analizen urine komplet dhe vlera e leukociteve me ka dal 4-5 dhe referenca eshte 0-2.Cfare problemi mund te kem? Faleminderit!

Dërguar nga Ana, më 20 Prill 2019 në 04:14

Pershendetje Ana,te dyja vlerat jane brenda normes (Limfocitet 20-50 %).

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 20 Prill 2019 në 04:14

Pershendetje! Kam bere analizat e gjakut komplet dhe vlera e LYM% me ka dal 21.70 ,por referneca eshte 24-44.Cfare problemi kam? Po ashu kam bere edhe analizen urine komplet dhe vlera e leukociteve me ka dal 4-5 dhe referenca eshte 0-2.Cfare problemi mund te kem? Faleminderit!

Dërguar nga Ana, më 20 Prill 2019 në 04:44

Pershendetje Ana,te dyja vlerat jane brenda normes (Limfocitet 20-50 %).

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 20 Prill 2019 në 04:44

MCV 78.80 i ulet LYM % 17.90 i ulet Lym 1.47 RDW-CV 15.30 i larte

Dërguar nga Marsela, më 27 Maj 2019 në 11:54

Pershendetje Marsela, ju ktheva pergjigje me email. Nese keni bere dhe ferritinemine mund ta shkruani.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 28 Maj 2019 në 11:54

MCV 78.80 i ulet LYM % 17.90 i ulet Lym 1.47 RDW-CV 15.30 i larte

Dërguar nga Marsela, më 27 Maj 2019 në 11:55

Pershendetje Marsela, ju ktheva pergjigje me email. Nese keni bere dhe ferritinemine mund ta shkruani.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 28 Maj 2019 në 11:55

MCV 78.80 i ulet LYM % 17.90 i ulet Lym 1.47 RDW-CV 15.30 i larte ndersa Leukocitet ne urine me kane dal 7-8

Dërguar nga Marsela, më 27 Maj 2019 në 11:59

Pershendetje Marsela, ju ktheva pergjigje me email.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 28 Maj 2019 në 11:59

analiza lymf 2.6

Dërguar nga Blerta, më 19 Qershor 2019 në 08:09

Pershendetje Blerta, analzia shkruhet e plote.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 19 Qershor 2019 në 08:09

Pershendetje doktor ! Berw nje analize gjaku dhe te dhenat jane keto : Eritroc -4.530.000 Hematokr - 40% MCV - 88% Hemogl ne gr - 13.90 gr% Hemoglob % - 86 Leukocitet - 10.400 dhe ketu jam bere pak merak se doktoresha tha se pasi dhe Sideremja esht pak e ulet (49) , kjo shkaktohet nga sistemi tretjes ,qe un kam probleme me fryrjen,gropesimat. Nuk e di clidhje mund te kene keto. Por kam hallin vetem tek keto semundjet serioze te gjakut. Ndoshta sesht gje,por jam e fiksuar pak ndaj shendetit. Faleminderit!!

Dërguar nga Camila, më 19 Gusht 2019 në 09:05

Pershendetje Camila, vlerat qe keni aktualisht jane normale. Sideremine nuk e perdorim shume si analize baze, per te vleresuar rezervat e hekurit perdorim Ferritinemia. Nese ajo eshte normale, ju jeni aktualisht normale.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 19 Gusht 2019 në 09:05

Pershendetje doktor. Desha t'ju pyes per eritrosendimentin, i cili ne analizen e fundit me ka dale 4 mm/h. Kjo vlere nen 5 a perben problem, ndersa RBC=5,38 dhe HGB=15,4. Faleminderit.

Dërguar nga Hektor Mula, më 19 Gusht 2019 në 09:14

Pershendetje Hektor, vlerat qe keni aktuale jane normale, perfshire dhe ESD (0-20 mm/h).

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 19 Gusht 2019 në 09:14

Pershendetje Dr.Sotiraq Nga analizat e gjakut dolen keto rezultate : RBC=5,48 WBC=14,4 Neutrophils neu=74.5 Lymphocytes=18,3 Neutrophils neu =10,72 Monocytes mono=0,81 MCV=66,4 MCH=22,8 Eritrosedimentacioni =17 Hemoglobina =12,5 Ju lutem mund te mi shpjegoni pak keto? Faleminderit

Dërguar nga AE, më 22 Gusht 2019 në 03:19

Pershendetje AE, ne analizen e mesiperme konstatohet rritje e lehte e leukociteve dhe neutrofileve, ne shumicen e rasteve eshte reaktive, pergjigje ndaj inflamacionit, stresit. Duhet dhe vlera e trombociteve per nje gjykim me te mire. Si rregull ne e persertin analizen pas disa ditesh, per te pare nese eshte dicka kalimtare apo e qendrueshme.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 22 Gusht 2019 në 03:19

Pershendetje doktorr Ne analizat e gjakut te djalit tim 5 vjeqar dolen te gjitha ne vlera nomrale perveq : MPV e ulet 7.2 ( 8-11 vlerat referente) dhe LYM % 53.5 ( 15-50) Qka nenkuptojne kete dy vlera ka vend per shqetesim ? Shum faleminderit .

Dërguar nga Njomza, më 29 Gusht 2019 në 06:39

Pershendetje Njomza, per moshen e djalit tuaj dhe keto vlera jane normale.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 04 Shtator 2019 në 06:39

Pershendetje doktorr Ne analizat e gjakut te djalit tim 5 vjeqar dolen te gjitha ne vlera nomrale perveq : MPV e ulet 7.2 ( 8-11 vlerat referente) dhe LYM % 53.5 ( 15-50) Qka nenkuptojne kete dy vlera ka vend per shqetesim ? Shum faleminderit .

Dërguar nga Njomza, më 29 Gusht 2019 në 08:19

Pershendetje Njomza, per moshen e djalit tuaj dhe keto vlera jane normale.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 04 Shtator 2019 në 08:19

Pershendetje doktorr Ne analizat e gjakut te djalit tim 5 vjeqar dolen te gjitha ne vlera nomrale perveq : MPV e ulet 7.2 ( 8-11 vlerat referente) dhe LYM % 53.5 ( 15-50) Qka nenkuptojne kete dy vlera ka vend per shqetesim ? Shum faleminderit .

Dërguar nga Njomza, më 29 Gusht 2019 në 10:30

Pershendetje Njomza, per moshen e djalit tuaj dhe keto vlera jane normale.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 04 Shtator 2019 në 10:30

Pershendetje doktorr Ne analizat e gjakut te djalit tim 5 vjeqar dolen te gjitha ne vlera nomrale perveq : MPV e ulet 7.2 ( 8-11 vlerat referente) dhe LYM % 53.5 ( 15-50) Qka nenkuptojne kete dy vlera ka vend per shqetesim ? Shum faleminderit .

Dërguar nga Njomza, më 29 Gusht 2019 në 10:31

Pershendetje Njomza, per moshen e djalit tuaj dhe keto vlera jane normale.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 04 Shtator 2019 në 10:31

Pershendetje doktorr Ne analizat e gjakut te djalit tim 5 vjeqar dolen te gjitha ne vlera nomrale perveq : MPV e ulet 7.2 ( 8-11 vlerat referente) dhe LYM % 53.5 ( 15-50) Qka nenkuptojne kete dy vlera ka vend per shqetesim ? Shum faleminderit .

Dërguar nga Njomza, më 29 Gusht 2019 në 13:01

Pershendetje Njomza, per moshen e djalit tuaj dhe keto vlera jane normale.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 04 Shtator 2019 në 13:01

Pershendetje doktorr Ne analizat e gjakut te djalit tim 5 vjeqar dolen te gjitha ne vlera nomrale perveq : MPV e ulet 7.2 ( 8-11 vlerat referente) dhe LYM % 53.5 ( 15-50) Qka nenkuptojne kete dy vlera ka vend per shqetesim ? Shum faleminderit .

Dërguar nga Njomza, më 30 Gusht 2019 në 04:37

Pershendetje Njomza, per moshen e djalit tuaj dhe keto vlera jane normale.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 04 Shtator 2019 në 04:37

Përshëndetje djali e kam 4 vjec dhe më bën shpesh temperaturë 37.5 dhe më pas i rritet .Nga analizat e kryera dolën këto rezultate lym:67.7 Gra;27.7 hgb: 11.3 hct:34.3 mcv:75.1 mch:24.7 plt:499 të tjerat janë brenda normës Ju lutem si duhet të veprojë tani dhe dhe çfarë mund të ketë djali im më këto rezultate.

Dërguar nga denisa, më 14 Shtator 2019 në 12:30

Pershendetje Denisa, ne parametrat qe keni paraqitur nuk shikoj nje ndryshim hematologjik, me perjashtim te nje rritje te lehte te trombociteve, qe ndodh ne gjendjet inflamatore. Ju do te diskutoni me pediatrin dhe infeksionistin.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 15 Shtator 2019 në 12:30

Përshëndetje djali e kam 4 vjec dhe më bën shpesh temperaturë 37.5 dhe më pas i rritet .Nga analizat e kryera dolën këto rezultate lym:67.7 Gra;27.7 hgb: 11.3 hct:34.3 mcv:75.1 mch:24.7 plt:499 të tjerat janë brenda normës Ju lutem si duhet të veprojë tani dhe dhe çfarë mund të ketë djali im më këto rezultate.

Dërguar nga denisa, më 14 Shtator 2019 në 12:30

Pershendetje Denisa, ne parametrat qe keni paraqitur nuk shikoj nje ndryshim hematologjik, me perjashtim te nje rritje te lehte te trombociteve, qe ndodh ne gjendjet inflamatore. Ju do te diskutoni me pediatrin dhe infeksionistin.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 15 Shtator 2019 në 12:30

Përshëndetje djali e kam 4 vjec dhe më bën shpesh temperaturë 37.5 dhe më pas i rritet .Nga analizat e kryera dolën këto rezultate lym:67.7 Gra;27.7 hgb: 11.3 hct:34.3 mcv:75.1 mch:24.7 plt:499 të tjerat janë brenda normës Ju lutem si duhet të veprojë tani dhe dhe çfarë mund të ketë djali im më këto rezultate.

Dërguar nga denisa, më 14 Shtator 2019 në 12:32

Pershendetje Denisa, ne parametrat qe keni paraqitur nuk shikoj nje ndryshim hematologjik, me perjashtim te nje rritje te lehte te trombociteve, qe ndodh ne gjendjet inflamatore. Ju do te diskutoni me pediatrin dhe infeksionistin.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 15 Shtator 2019 në 12:32

Përshëndetje djali e kam 4 vjec dhe më bën shpesh temperaturë 37.5 dhe më pas i rritet .Nga analizat e kryera dolën këto rezultate lym:67.7 Gra;27.7 hgb: 11.3 hct:34.3 mcv:75.1 mch:24.7 plt:499 të tjerat janë brenda normës Ju lutem si duhet të veprojë tani dhe dhe çfarë mund të ketë djali im më këto rezultate.

Dërguar nga denisa, më 14 Shtator 2019 në 12:32

Pershendetje Denisa, ne parametrat qe keni paraqitur nuk shikoj nje ndryshim hematologjik, me perjashtim te nje rritje te lehte te trombociteve, qe ndodh ne gjendjet inflamatore. Ju do te diskutoni me pediatrin dhe infeksionistin.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 15 Shtator 2019 në 12:32

Përshëndetje djali e kam 4 vjec dhe më bën shpesh temperaturë 37.5 dhe më pas i rritet .Nga analizat e kryera dolën këto rezultate lym:67.7 Gra;27.7 hgb: 11.3 hct:34.3 mcv:75.1 mch:24.7 plt:499 të tjerat janë brenda normës Ju lutem si duhet të veprojë tani dhe dhe çfarë mund të ketë djali im më këto rezultate.

Dërguar nga denisa, më 14 Shtator 2019 në 12:32

Pershendetje Denisa, ne parametrat qe keni paraqitur nuk shikoj nje ndryshim hematologjik, me perjashtim te nje rritje te lehte te trombociteve, qe ndodh ne gjendjet inflamatore. Ju do te diskutoni me pediatrin dhe infeksionistin.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 15 Shtator 2019 në 12:32

Jam 24 vjec a ka diqka per tu shqetsuar RBC6.25 MCH 26 9 RDWs 48.4

Dërguar nga Metin, më 30 Shtator 2019 në 02:05

Pershendetje Metin, ju duhet te shkruani dhe vlerat e Hb, WBC, Plt.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 30 Shtator 2019 në 02:05

Jam 24 vjec a ka diqka per tu shqetsuar RBC6.25 MCH 26 9 RDWs 48.4

Dërguar nga Metin, më 30 Shtator 2019 në 02:41

Pershendetje Metin, ju duhet te shkruani dhe vlerat e Hb, WBC, Plt.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 30 Shtator 2019 në 02:41

Jam 24 vjec a ka diqka per tu shqetsuar RBC6.25 MCH 26 9 RDWs 48.4

Dërguar nga Metin, më 30 Shtator 2019 në 03:14

Pershendetje Metin, ju duhet te shkruani dhe vlerat e Hb, WBC, Plt.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 30 Shtator 2019 në 03:14

Jam 24 vjec a ka diqka per tu shqetsuar RBC6.25 MCH 26 9 RDWs 48.4

Dërguar nga Metin, më 30 Shtator 2019 në 03:14

Pershendetje Metin, ju duhet te shkruani dhe vlerat e Hb, WBC, Plt.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 30 Shtator 2019 në 03:14

Wbc 8.76 Lym 2.73 Mon 0.42 Gra 5.61 Lym% 31.2 Mon% 4.8 Gra% 64.0 Rbc 6.25 Hgb 168 Hct 51.11 Mcv 82 Mch 26.9 Mchc 330 RDWs 48.4 RDWc 16.3 Plt 231 Pct 0.21 Mvp 9.0 PDWs 12.4 PDWc 39.6 Ja te gjitha vlerat zotri

Dërguar nga Metin, më 30 Shtator 2019 në 17:00

Pershendetje Metin, vlerat e RBC, Hb dhe Hct jane me te rritura se norma. Si rregull i perseritim per 2-3 muaj dhe nese shikojme vlera te njejta, do te konsultoheni per shkakun e rritjes se tyre.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 06 Tetor 2019 në 17:00

Pershendetje ja gjitha vlerat e kontrollit gjakut Wbc 8.76 Lym 2.73 Mon 0.42 Gra 5.61 Lym% 31.2 Mon% 4.8 Gra% 64.0 Rbc 6.25 Hgb 168 Hct 51.11 Mcv 82 Mch 26.9 Mchc 330 RDWs 48.4 RDWc 16.3 Plt 231 Pct 0.21 Mvp 9.0 PDWs 12.4 PDWc 39.6

Dërguar nga Metin, më 01 Tetor 2019 në 10:34

Pershendetje Metin, vlerat e RBC, Hb dhe Hct jane me te rritura se norma. Si rregull i perseritim per 2-3 muaj dhe nese shikojme vlera te njejta, do te konsultoheni per shkakun e rritjes se tyre.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 06 Tetor 2019 në 10:34

Pershendetje ja gjitha vlerat e kontrollit gjakut Wbc 8.76 Lym 2.73 Mon 0.42 Gra 5.61 Lym% 31.2 Mon% 4.8 Gra% 64.0 Rbc 6.25 Hgb 168 Hct 51.11 Mcv 82 Mch 26.9 Mchc 330 RDWs 48.4 RDWc 16.3 Plt 231 Pct 0.21 Mvp 9.0 PDWs 12.4 PDWc 39.6

Dërguar nga Metin, më 01 Tetor 2019 në 10:48

Pershendetje Metin, vlerat e RBC, Hb dhe Hct jane me te rritura se norma. Si rregull i perseritim per 2-3 muaj dhe nese shikojme vlera te njejta, do te konsultoheni per shkakun e rritjes se tyre.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 06 Tetor 2019 në 10:48

Pershendetje ja gjitha vlerat e kontrollit gjakut Wbc 8.76 Lym 2.73 Mon 0.42 Gra 5.61 Lym% 31.2 Mon% 4.8 Gra% 64.0 Rbc 6.25 Hgb 168 Hct 51.11 Mcv 82 Mch 26.9 Mchc 330 RDWs 48.4 RDWc 16.3 Plt 231 Pct 0.21 Mvp 9.0 PDWs 12.4 PDWc 39.6

Dërguar nga Metin, më 01 Tetor 2019 në 10:49

Pershendetje Metin, vlerat e RBC, Hb dhe Hct jane me te rritura se norma. Si rregull i perseritim per 2-3 muaj dhe nese shikojme vlera te njejta, do te konsultoheni per shkakun e rritjes se tyre.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 06 Tetor 2019 në 10:49

Pershendetje ja gjitha vlerat e kontrollit gjakut Wbc 8.76 Lym 2.73 Mon 0.42 Gra 5.61 Lym% 31.2 Mon% 4.8 Gra% 64.0 Rbc 6.25 Hgb 168 Hct 51.11 Mcv 82 Mch 26.9 Mchc 330 RDWs 48.4 RDWc 16.3 Plt 231 Pct 0.21 Mvp 9.0 PDWs 12.4 PDWc 39.6

Dërguar nga Metin, më 01 Tetor 2019 në 10:49

Pershendetje Metin, vlerat e RBC, Hb dhe Hct jane me te rritura se norma. Si rregull i perseritim per 2-3 muaj dhe nese shikojme vlera te njejta, do te konsultoheni per shkakun e rritjes se tyre.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 06 Tetor 2019 në 10:49

Pershendetje ja gjitha vlerat e kontrollit gjakut Wbc 8.76 Lym 2.73 Mon 0.42 Gra 5.61 Lym% 31.2 Mon% 4.8 Gra% 64.0 Rbc 6.25 Hgb 168 Hct 51.11 Mcv 82 Mch 26.9 Mchc 330 RDWs 48.4 RDWc 16.3 Plt 231 Pct 0.21 Mvp 9.0 PDWs 12.4 PDWc 39.6

Dërguar nga Metin, më 01 Tetor 2019 në 10:50

Pershendetje Metin, vlerat e RBC, Hb dhe Hct jane me te rritura se norma. Si rregull i perseritim per 2-3 muaj dhe nese shikojme vlera te njejta, do te konsultoheni per shkakun e rritjes se tyre.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 06 Tetor 2019 në 10:50

Pershendetje me falni a ka ndonje gje per tu shqetsuar keto jan rezultatet Wbc 8.76 Lym 2.73 Mon 0.42 Gra 5.61 Lym% 31.2 Mon% 4.8 Gra% 64.0 Rbc 6.25 Hgb 168 Hct 51.11 Mcv 82 Mch 26.9 Mchc 330 RDWs 48.4 RDWc 16.3 Plt 231 Pct 0.21 Mvp 9.0 PDWs 12.4 PDWc 39.6

Dërguar nga Metin, më 04 Tetor 2019 në 10:00

Pershendetje Metin, vlerat e RBC, Hb dhe Hct jane me te rritura se norma. Si rregull i perseritim per 2-3 muaj dhe nese shikojme vlera te njejta, do te konsultoheni per shkakun e rritjes se tyre.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 06 Tetor 2019 në 10:00

Pershendetje me falni a ka ndonje gje per tu shqetsuar keto jan rezultatet Wbc 8.76 Lym 2.73 Mon 0.42 Gra 5.61 Lym% 31.2 Mon% 4.8 Gra% 64.0 Rbc 6.25 Hgb 168 Hct 51.11 Mcv 82 Mch 26.9 Mchc 330 RDWs 48.4 RDWc 16.3 Plt 231 Pct 0.21 Mvp 9.0 PDWs 12.4 PDWc 39.6

Dërguar nga Metin, më 04 Tetor 2019 në 10:00

Pershendetje Metin, vlerat e RBC, Hb dhe Hct jane me te rritura se norma. Si rregull i perseritim per 2-3 muaj dhe nese shikojme vlera te njejta, do te konsultoheni per shkakun e rritjes se tyre.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 06 Tetor 2019 në 10:00

Prsh dashta me ju vet per nanen time Nana one e humb gjakin shum shpesh qdo 1 muaj duhet me marr ka 3 doza gjak ekena pas Ne spitalin e prizrenit doktorat nuk po mujn me Dit ka po e humb gjakun ja kan ba gstron mire ika dal diagnoza perfundimtare hemorragia gastrointestinalis Malaena Anemia secundaria D-63 HTA Diabetes mellitus 2 E11 Hypoglicanemia medicamentosa Retadartio mentalis Poctraumatica analizat laboratorike kreatininat 145 ure 14.1 Mcv 91.2 Rtw 14.6RDWa 46.6 HCT=L 28.7 Plt 264 MPW 10.5 PDW 12.9 PCT 0.28 LPCR 31.5 WBC 9.8 HGB 95 MCH 30.2 MCHC 331 LYM 3.2 GRAN 5.2/MID 1.4 LYM 33.0 GRA%53.6 MID% 13.4

Dërguar nga Afordit, më 12 Nentor 2019 në 07:20

Pershendetje Afordit, ju do te me shkruani vleren e eritrociteve (RBC) dhe te Ferritinemia. Nese nuk eshte gjetur zona nga del gjak me gastroskopine, behen dhe kolonoskopia dhe CT abdomeni me kontrast.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 13 Nentor 2019 në 07:20

Pershendetje , deshta te pyes per analiza , 50 vjeqare sendimenti SE ka dalur 80 siq ka treguar doktori , ka bere fotografik te mushkerive dhe jan ne rregull , theksoj se para tre jave sendimenti i ka dalur normal me 8 , qfar mund te jete ne pyetje ketu qe eshte rritur kaq shpejt per tre jave ? Theksoj se ka qene duke persorur tableta per tension dhe te yndyres ne gjake , faleminderit per kohen tuaj!

Dërguar nga Qendresa, më 13 Nentor 2019 në 14:52

Pershendetje Qendresa, Eritrosedimenti rritet nga shume faktore. Te paret ne radhe jane semundjet qe nxisin inflamacionin, ku futen dhe infeksionet. Ju do te beni: gjakun komplet, CRP, Proteina totale, Fibrinogjeni, elektroforeza e proteinave ne serum.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 14 Nentor 2019 në 14:52

Pershendetje , deshta te pyes per analiza , 50 vjeqare sendimenti SE ka dalur 80 siq ka treguar doktori , ka bere fotografik te mushkerive dhe jan ne rregull , theksoj se para tre jave sendimenti i ka dalur normal me 8 , qfar mund te jete ne pyetje ketu qe eshte rritur kaq shpejt per tre jave ? Theksoj se ka qene duke persorur tableta per tension dhe te yndyres ne gjake , faleminderit per kohen tuaj!

Dërguar nga Qendresa, më 14 Nentor 2019 në 00:14

Pershendetje Qendresa, Eritrosedimenti rritet nga shume faktore. Te paret ne radhe jane semundjet qe nxisin inflamacionin, ku futen dhe infeksionet. Ju do te beni: gjakun komplet, CRP, Proteina totale, Fibrinogjeni, elektroforeza e proteinave ne serum.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 14 Nentor 2019 në 00:14

Pershendetje , deshta te pyes per analiza , 50 vjeqare sendimenti SE ka dalur 80 siq ka treguar doktori , ka bere fotografik te mushkerive dhe jan ne rregull , theksoj se para tre jave sendimenti i ka dalur normal me 8 , qfar mund te jete ne pyetje ketu qe eshte rritur kaq shpejt per tre jave ? Theksoj se ka qene duke persorur tableta per tension dhe te yndyres ne gjake , faleminderit per kohen tuaj!

Dërguar nga Qendresa, më 14 Nentor 2019 në 02:09

Pershendetje Qendresa, Eritrosedimenti rritet nga shume faktore. Te paret ne radhe jane semundjet qe nxisin inflamacionin, ku futen dhe infeksionet. Ju do te beni: gjakun komplet, CRP, Proteina totale, Fibrinogjeni, elektroforeza e proteinave ne serum.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 14 Nentor 2019 në 02:09

Pershendetje , deshta te pyes per analiza , 50 vjeqare sendimenti SE ka dalur 80 siq ka treguar doktori , ka bere fotografik te mushkerive dhe jan ne rregull , theksoj se para tre jave sendimenti i ka dalur normal me 8 , qfar mund te jete ne pyetje ketu qe eshte rritur kaq shpejt per tre jave ? Theksoj se ka qene duke persorur tableta per tension dhe te yndyres ne gjake , faleminderit per kohen tuaj!

Dërguar nga Qendresa, më 14 Nentor 2019 në 02:32

Pershendetje Qendresa, Eritrosedimenti rritet nga shume faktore. Te paret ne radhe jane semundjet qe nxisin inflamacionin, ku futen dhe infeksionet. Ju do te beni: gjakun komplet, CRP, Proteina totale, Fibrinogjeni, elektroforeza e proteinave ne serum.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 14 Nentor 2019 në 02:32

Pershendetje Dr.Ju lutem nese keni mundesi shikoji keto analiza.Jane te nenes time 61 vj.WCB 3.67,rbc 4.31,hgb 12.8,hct 38.3,mcv 88.9,mchc 33.4,plt 267,lym% 53.4,mono % 6.8,eo% 0.8,baso %0.5,NEUT % 38.5,lym 1.96,mono 0.25,eo 0.03,baso 0.02,neut 1.41,rdw-cv 12.4,pdw 12.6,mpv 11,pct 0.29.Mjekja e familjes dyshon per leucemi.Si specialist ju lutem cfare mendimi keni ju duke pare keto rezuktate.JU falenderoj

Dërguar nga julian, më 22 Nentor 2019 në 05:10

Pershendetje Julian, aktualisht mamaja juaj ka nje ulje te lehte te rruazave te bardha, qe praktikisht nuk eshte e lidhur me asnje shqetesim tek pacienti. Mamaja juaj do ta perseriti dhe njehere analizen e gjakut dhe formulen leukocitare ne mikroskop. Leucemia eshte mundesia me e vogel per kete problem.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 22 Nentor 2019 në 05:10

Jam e mahnitur nga pergjigjet tuaja

Dërguar nga Palndrezaj , më 17 Dhjetor 2019 në 16:59

Dhe une ju pershendes. Semundjet e gjakut jane shume te veshtira, pjesa me e madhe e tyre keqmesohen, keqdiagnostikohen dhe keqtrajtohen, sidomos anemite me te lehta, ato nga mungesa e hekurit dhe e vitaminave B12 dhe Acidi Folik, qe jane plotesisht te korrigjueshme dhe nese eleminohet shkaku/shkaqet te sherueshme. Dhe nuk shume semundje qe sherohen.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 18 Dhjetor 2019 në 16:59

Jam e mahnitur nga pergjigjet tuaja

Dërguar nga Palndrezaj , më 17 Dhjetor 2019 në 16:59

Dhe une ju pershendes. Semundjet e gjakut jane shume te veshtira, pjesa me e madhe e tyre keqmesohen, keqdiagnostikohen dhe keqtrajtohen, sidomos anemite me te lehta, ato nga mungesa e hekurit dhe e vitaminave B12 dhe Acidi Folik, qe jane plotesisht te korrigjueshme dhe nese eleminohet shkaku/shkaqet te sherueshme. Dhe nuk shume semundje qe sherohen.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 18 Dhjetor 2019 në 16:59

Pershendetje Ju lutem a mumd te mi tregoni vlerat normale te hemogramit Gjinia femer Mosha 55vjeç WBC LYM MON GRA RBC HGB HCT MCV MCH MCHC ROW PLT MPU PCT POW Ju falemnderit

Dërguar nga Lume, më 21 Dhjetor 2019 në 16:04

Pershednetje Lume, nuk mund te shkruaj per secilen vlerat normale. Ju shkruani vlerat tuaj dhe une i gjykoj nese jane apo jo normale.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 22 Dhjetor 2019 në 16:04

pershendetje jam i gjinise M (mosha 28), doktor kjo eshte pasqyra e analizave : wbc 4.3 - rbc 4.46 , hgb 13.4, hct 40.5, plt 217 , pct 154, lym 43.8 , mon 5.0 , gra 51.2 , mcv 91, mch 30.1 mchc 33.2 , rdw 13.1 mpv 7.1, pdw 16.7 dhe hekuri 14.3.. doktor nga analizat e kaluara para 6 muajsh ka renie ne wbc qe ishte 5.1 dhe rbc 4.87 edhe tani po ndjej lodhje dhe dhimbje koke. si te veproj me ndihmo te lutem. te pershendes

Dërguar nga mark, më 28 Dhjetor 2019 në 16:32

Pershendetje Mark, analiza juaj aktuale eshte krejtesisht normale. Numeri i leukociteve nuk eshte fiks, rendesi ka qe te jete brenda parametrave normale. Numeri i leukociteve nuk ka asnje lidhje me lodhjen, dhimbjen e kokes etj.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 29 Dhjetor 2019 në 16:32

pershendetje jam i gjinise M (mosha 28), doktor kjo eshte pasqyra e analizave : wbc 4.3 - rbc 4.46 , hgb 13.4, hct 40.5, plt 217 , pct 154, lym 43.8 , mon 5.0 , gra 51.2 , mcv 91, mch 30.1 mchc 33.2 , rdw 13.1 mpv 7.1, pdw 16.7 dhe hekuri 14.3.. doktor nga analizat e kaluara para 6 muajsh ka renie ne wbc qe ishte 5.1 dhe rbc 4.87 edhe tani po ndjej lodhje dhe dhimbje koke. si te veproj me ndihmo te lutem. te pershendes

Dërguar nga mark, më 28 Dhjetor 2019 në 16:32

Pershendetje Mark, analiza juaj aktuale eshte krejtesisht normale. Numeri i leukociteve nuk eshte fiks, rendesi ka qe te jete brenda parametrave normale. Numeri i leukociteve nuk ka asnje lidhje me lodhjen, dhimbjen e kokes etj.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 29 Dhjetor 2019 në 16:32

pershendetje jam i gjinise M (mosha 28), doktor kjo eshte pasqyra e analizave : wbc 4.3 - rbc 4.46 , hgb 13.4, hct 40.5, plt 217 , pct 154, lym 43.8 , mon 5.0 , gra 51.2 , mcv 91, mch 30.1 mchc 33.2 , rdw 13.1 mpv 7.1, pdw 16.7 dhe hekuri 14.3.. doktor nga analizat e kaluara para 6 muajsh ka renie ne wbc qe ishte 5.1 dhe rbc 4.87 edhe tani po ndjej lodhje dhe dhimbje koke. si te veproj me ndihmo te lutem. te pershendes

Dërguar nga mark, më 28 Dhjetor 2019 në 18:22

Pershendetje Mark, analiza juaj aktuale eshte krejtesisht normale. Numeri i leukociteve nuk eshte fiks, rendesi ka qe te jete brenda parametrave normale. Numeri i leukociteve nuk ka asnje lidhje me lodhjen, dhimbjen e kokes etj.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 29 Dhjetor 2019 në 18:22

Pershendetje jam kuruar para 1 muaj per munges te lart te hekurit e vazhdova mjekimin 2 muaj me pas e lash ....bera nje analiz gjak komplet ...vura re se ...P-LCR esht 12% edhe MCHC 29g/dl ...cfare me keshilloni te bej

Dërguar nga klara , më 17 Janar 2020 në 06:47

Pershendetje Klara, keto parametra qe keni paraqitur nuk kane asnje rendesi. Nese keni patur vetem mungese te hekurit duhet te matni ferritinemia (vlera minimale normale per femrat adulte 20 ng/ml dhe vlera optimale 60-70 ng/ml), nese keni patur dhe anemi, duhet matur hemoglobina (12 gr/dl e siper tek femrat).

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 17 Janar 2020 në 06:47

Mirmengjesi doktor kam ber analizat pardje edhe vura re se P-LCR e kisha 12% edhe MCHC 29g/dl A mund te kem ndonje problem serioz?

Dërguar nga klara , më 20 Janar 2020 në 02:42

Pershendetje Klara, jane parametra qe nuk i perdorim ne praktiken e perditshme. Nuk kane rendesi praktike.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 20 Janar 2020 në 02:42

Pershendetje doktor! Djali im eshte 22 muajsh. Rezultatet e analizave te gjakut jane: wbc(12.87),neu%(46.2),lym%(45.8),baso%(0.2),eos%(3.4),lym#(5.89),eos#(0.44),RDW-SD(36.2),eritrosedimentacioni(21). Te tjerat Brenda parametrave. Cfare mendoni per kete rast? Faleminderit!

Dërguar nga Gerta, më 23 Janar 2020 në 09:07

Pershendetje Gerta, vlerat qe keni shkruar per moshen jane normale.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 26 Janar 2020 në 09:07

Mirmbrema doktor. Me fal per shqetesimin ne kete ore per jam shume ne merak. Sot djali ka bere paketen e analizave te spitali Amerikan. Rezultatet kane qene brenda normave me perjashtim te sidiremise qe e ka 64 , feritinen 371 dhe LYM% 50,50. Ne thane per konsult me ju por te henen. Me ndjeni jam nene dhe kam merak. Ju lutem nje spjegim.Faleminderit.

Dërguar nga Teuta Tundo, më 23 Janar 2020 në 13:53

Pershendetje Teuta, vlera e ferritinemise eshte pak me e rritur sec duhet.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 26 Janar 2020 në 13:53

Pershendetje doktor! Djali im eshte 22 muajsh. Rezultatet e analizave te gjakut jane: wbc(12.87),neu%(46.2),lym%(45.8),baso%(0.2),eos%(3.4),lym#(5.89),eos#(0.44),RDW-SD(36.2),eritrosedimentacioni(21). Te tjerat Brenda parametrave. Cfare mendoni per kete rast? Faleminderit!

Dërguar nga Gerta, më 25 Janar 2020 në 02:01

Pershendetje Gerta, vlerat qe keni shkruar per moshen jane normale.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 26 Janar 2020 në 02:01

Pershendetje Gerta, vlerat qe keni shkruar per moshen jane normale.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 26 Janar 2020 në 02:01

Pershendetje doktor! Djali im eshte 22 muajsh. Rezultatet e analizave te gjakut jane: wbc(12.87),neu%(46.2),lym%(45.8),baso%(0.2),eos%(3.4),lym#(5.89),eos#(0.44),RDW-SD(36.2),eritrosedimentacioni(21). Te tjerat Brenda parametrave. Cfare mendoni per kete rast? Faleminderit!

Dërguar nga Gerta, më 25 Janar 2020 në 10:00

Pershendetje Gerta, vlerat qe keni shkruar per moshen jane normale.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 26 Janar 2020 në 10:00

Pershendetje doktor! Djali im eshte 22 muajsh. Rezultatet e analizave te gjakut jane: wbc(12.87),neu%(46.2),lym%(45.8),baso%(0.2),eos%(3.4),lym#(5.89),eos#(0.44),RDW-SD(36.2),eritrosedimentacioni(21). Te tjerat Brenda parametrave. Cfare mendoni per kete rast? Faleminderit!

Dërguar nga Gerta, më 25 Janar 2020 në 10:02

Pershendetje Gerta, vlerat qe keni shkruar per moshen jane normale.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 26 Janar 2020 në 10:02

Pershendjetje doktor jam nje djal 30 vjec Rezultatete e gjakut jane Lym 38.2 MON 3.5 GRA 58.3 LYM 1.9 MON 0.1 GRA 3.5 Duket sikur kam nje problem me renien e Monocytes

Dërguar nga Mikujon, më 29 Janar 2020 në 08:38

Pershendetje monocitet ne norme i kemi 2-10 %, ju brenda vlerave normale jeni.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 30 Janar 2020 në 08:38

Pershendjetje doktor jam nje djal 30 vjec Rezultatete e gjakut jane Lym 38.2 MON 3.5 GRA 58.3 LYM 1.9 MON 0.1 GRA 3.5 Duket sikur kam nje problem me renien e Monocytes

Dërguar nga Mikujon, më 29 Janar 2020 në 08:40

Pershendetje monocitet ne norme i kemi 2-10 %, ju brenda vlerave normale jeni.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 30 Janar 2020 në 08:40

Pershendetje doktor jam shtatezan per here te pare .. bera analozat e gjakut dhe kisha wbc (10.67) LYM#(3.03) Mid#(0.40) GrA#(7.24) Lym%(28.4) mid%(3.7) Gra%(67.9) Rbc (4.49) Hgb(12.5) Mchc(33.4) Mch(27.9) Mcv(83.6) Rdw cv(11.6) rdw sd(39.2) htc (37.5) plt(472) Mpv( 7.1) dhe P-LRC (9.7%)

Dërguar nga Meri, më 04 Shkurt 2020 në 10:29

Pershendetje Meri, analiza eshte normale. Ju duhet te beni dhe ferritinemia dhe njehere ne jete behet dhe Elektroforeza e Hemoglobines.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 05 Shkurt 2020 në 10:29

Pershendetje doktor jam shtatezan per here te pare .. bera analozat e gjakut dhe kisha wbc (10.67) LYM#(3.03) Mid#(0.40) GrA#(7.24) Lym%(28.4) mid%(3.7) Gra%(67.9) Rbc (4.49) Hgb(12.5) Mchc(33.4) Mch(27.9) Mcv(83.6) Rdw cv(11.6) rdw sd(39.2) htc (37.5) plt(472) Mpv( 7.1) dhe P-LRC (9.7%)

Dërguar nga Meri, më 05 Shkurt 2020 në 03:46

Pershendetje Meri, analiza eshte normale. Ju duhet te beni dhe ferritinemia dhe njehere ne jete behet dhe Elektroforeza e Hemoglobines.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 05 Shkurt 2020 në 03:46

Pershendetje doktor jam shtatezan per here te pare .. bera analozat e gjakut dhe kisha wbc (10.67) LYM#(3.03) Mid#(0.40) GrA#(7.24) Lym%(28.4) mid%(3.7) Gra%(67.9) Rbc (4.49) Hgb(12.5) Mchc(33.4) Mch(27.9) Mcv(83.6) Rdw cv(11.6) rdw sd(39.2) htc (37.5) plt(472) Mpv( 7.1) dhe P-LRC (9.7%)

Dërguar nga Meri, më 05 Shkurt 2020 në 07:30

Pershendetje Meri, analiza eshte normale. Ju duhet te beni dhe ferritinemia dhe njehere ne jete behet dhe Elektroforeza e Hemoglobines.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 05 Shkurt 2020 në 07:30

Prsh doktor. Jam Kristi nga korca 42 vjec, me keto te dhena analize gjaku komplet: WBC 4.52 , RBC 4.92 ,HGB 15.3 , HTC 45.9 , MCV 93.3 , MCH 31.1 , MCHC 33.3 , PLT 216 , LYM% 38.1 MONO% 6.01 ,EO% 3.78 ,BASO% 1.21 , NEUT% 50.9 ,Lym 1.72 , MONO 0.272 ,EO O.171 , BASO 0.055 , Neut 2.3 , RDW-CV 15 , PDW 18.8 , MPV 9.16 , PTC 0.198 ... GLICEMI 99.09 , AZOTEMIA 42.8 , CREATINEMIA 0.7 , ALT 20.1 , AST 13.6 , Bilirubine totale 0.37 , Bilirubina direkte 0.16 , Kolesterolemia 175.69 , HDL cholesterol 35.2 , LDL cholesterol 130.98 , Trigliceridet 44.58

Dërguar nga kristaq, më 13 Shkurt 2020 në 11:24

Pershendetje Kristi, vlerat qe paraqisni jane normale.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 14 Shkurt 2020 në 11:24

Pershendetje doktor, analizat e djalit tim 8 muajsh, ne pergjithsi kan dal mire, po vlera e linfociteve e rritur 85% nga vlera referente 20-40% , dhe neutrofilet vlera e ulet 11.7 % nga vlerat referente 50-70% A jan shqetesuse dhe qfar me rekomandoni, theksoj se nuk ka qen me viroza 2 muajt e fundit, falemnderit

Dërguar nga Luljeta, më 21 Shkurt 2020 në 06:11

Pershendetje Luljeta, keto ndryshime jane karakterstike tek femijet dhe pas moshes 4-5 vjec do te ndodhi invertimi si tek te rriturit.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 21 Shkurt 2020 në 06:11

Pershendetje doktor jam Monda nga Tirana 29 vjec, rezultatet e analizave jane keto te dhena per gjak komplet: WBC 7.32, NEUT 3.93, LYMPH 2.70, MONO 0.62, EO 0.05, BASO 0.02, RBC 4.74,HGB 13.2, HCT 39.1 , MCV 82.5, MCH 27.8 , MCHC 33.8 RDW-SD 38.4,RDW-CV 13.1, PLT 274 ,PCT 0.32 , MPV 11.6 , PDW 15.0 , P-LCR 38.9

Dërguar nga Edmonda Hysa, më 21 Shkurt 2020 në 13:53

Pershendetje Monda, analize normale.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 23 Shkurt 2020 në 13:53

Pershendetje doktor jam Monda nga Tirana 29 vjec, rezultatet e analizave jane keto te dhena per gjak komplet: WBC 7.32, NEUT 3.93, LYMPH 2.70, MONO 0.62, EO 0.05, BASO 0.02, RBC 4.74,HGB 13.2, HCT 39.1 , MCV 82.5, MCH 27.8 , MCHC 33.8 RDW-SD 38.4,RDW-CV 13.1, PLT 274 ,PCT 0.32 , MPV 11.6 , PDW 15.0 , P-LCR 38.9

Dërguar nga Edmonda Hysa, më 21 Shkurt 2020 në 14:00

Pershendetje Monda, analize normale.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 23 Shkurt 2020 në 14:00

Pershendetje doktor jam Monda nga Tirana 29 vjec, rezultatet e analizave jane keto te dhena per gjak komplet: WBC 7.32, NEUT 3.93, LYMPH 2.70, MONO 0.62, EO 0.05, BASO 0.02, RBC 4.74,HGB 13.2, HCT 39.1 , MCV 82.5, MCH 27.8 , MCHC 33.8 RDW-SD 38.4,RDW-CV 13.1, PLT 274 ,PCT 0.32 , MPV 11.6 , PDW 15.0 , P-LCR 38.9

Dërguar nga Edmonda Hysa, më 21 Shkurt 2020 në 14:00

Pershendetje Monda, analize normale.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 23 Shkurt 2020 në 14:00

Pershendetje! Kam djalin 4 vjec dhe analiza e gjakut ka keto norma gra 1.32 Lym 65.34 hgb 9,MCHC 26,MCh 16.22,MCV 62.27,,RDV-CV 23,plt 342,pdv 9.12 Cfar problemi mund te kete ju lutem

Dërguar nga Denisa, më 25 Shkurt 2020 në 11:50

Pershendetje Denisa, djali juaj ka anemi te lehte. Do te shkoni tek pediatri te merrni mjekimin per korrigjimin e saj.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 26 Shkurt 2020 në 11:50

Pershendetje doktor jam Monda nga Tirana 29 vjec, rezultatet e analizave jane keto te dhena per gjak komplet: WBC 7.32, NEUT 3.93, LYMPH 2.70, MONO 0.62, EO 0.05, BASO 0.02, RBC 4.74,HGB 13.2, HCT 39.1 , MCV 82.5, MCH 27.8 , MCHC 33.8 RDW-SD 38.4,RDW-CV 13.1, PLT 274 ,PCT 0.32 , MPV 11.6 , PDW 15.0 , P-LCR 38.9

Dërguar nga Edmonda Hysa, më 29 Shkurt 2020 në 14:48

Pershendetje Edmona, analiza juaj eshte normale.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 01 Mars 2020 në 14:48

pershendetje doktor para ca ditesh bera analizat dhe ishin rbc 5.92 hgb 16.6 hct 49.7 dhe bilirubina totale 0.99 keto ishin pak te larta mos duhet te beje ndonje analiz specifike

Dërguar nga mozi , më 03 Mars 2020 në 13:56

Pershendetje Mozi, vlerat jane pak te rritura, por ne e perseritim analizen. Vetem kur shikojme vlera te rritura te qendrushme, i vleresojme.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 06 Mars 2020 në 13:56

Përshendetje doktor, kam bërë analizat dhe kto vlerat kane dalë pak jashtë normales , RBC 5.06 MCV 79.2 MCH 26.5 RDW-SD 35.8 PCT 0.36

Dërguar nga Eni, më 18 Qershor 2020 në 12:36

Pershendetje Eni, duhet te shkruani dhe vleren e hemoglobines. Keto parametra qe keni paraqitur jane normale.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 21 Qershor 2020 në 12:36

Pershendetje Eni, duhet te shkruani dhe vleren e hemoglobines. Keto parametra qe keni paraqitur jane normale.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 21 Qershor 2020 në 12:36

Pershendetjte doktor te lutem me thusj ne jan ne regull keto analiza i kam te babit i cili eshte 75 vjec para disa ditesh ju bllokua krahu dhe kemba e djathe dhe kishte veshtirsi ne te folur dhe i bera keto analiza qe me kerkoj neurologu wbc 6.3 x10ul RBC 4.84x10ul HGB 14.9g/dl HCT 46.4% MCV 96FI MCH 30.8Pg MCHC 32.2 g/dL RDW13.5% PLY 178x10/uL PCT 0.13% Eritosedimentacioni 33Mm/h Formula Leucocitare Lym 2.4x10uL MID#0.5x10uL GRN#3.4x10uL LYM% 38.9% MID% 8.1% GRN% 53.0% MPV 7.8fL PDW% 14.7% te lutem doktor pres pergjigjen tuaj cfar duhet te kem parasysh me gjendjen qe kaloj babai im ai kishte koh qe nuk pinte hollusin e gjakut nuk di ne ka ndonje problem

Dërguar nga Kleodora, më 22 Qershor 2020 në 17:13

Pershendetje Kleodora, te gjitha parametrat qe keni paraqitur jane normale.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 23 Qershor 2020 në 17:13

pershendetje Doktor.Vajza ime ka bere keto analiza:WBC-7.97,LYM%-43.1,MID%6.9,GRA%-50,LYM-3.42,MID-0.55,GRA-3.97,HGB-12.4,MCH-28.6,MCFC-32.7,RBC-4.33.MCV-87.7,RDWs-50.8,RDWc-14.2,HCT-37.94,PLT-181,PCT-0.13,PDWs-8.9,PDWc-34.7,MPV-7.2,P-LCC-41,P-LCR-22.42, krahasuar me vlerat normale LYM DHE RDWs dalin me vlera me te larta, ndersa PDWs dhe MPV-ja dalin nen normalen.Vajza eshte operuar nga tiroidja dhe mer letrox per kompensim, qe prej 10-vjetesh.Cfare na rekomandoni Doktor?, Jam ne pritje te pergjigjes tuaj.Ju faleminderit.

Dërguar nga anila, më 01 Korrik 2020 në 03:07

Pershendetje Anila, analiza e gjakut periferik eshte normale. Nuk ka nevoje per asgje. Nese keni mundesi bejini dhe ferritinemia.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 01 Korrik 2020 në 03:07

Përshëndetje Doktor Kam kryer Complete Blood Count dhe ju lutem për një mendim në lidhje me analizat të cilat kanë dalë mbi ose nën normë: NEU%-45.8 LYM%44.2 MONO% 8.8 MCV -79.0 MCH-27.4 Ju faleminderit Punë të mbarë

Dërguar nga Desiana Todolli, më 19 Gusht 2020 në 02:06

Pershendetje Desiana, keto jane vlera normale. Per te gjykuar MCV duhen dhe vlerat e RBC dhe Hemoglobines.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 19 Gusht 2020 në 02:06

Doktori,Vlera e RBC 4.71 ndersa HGB 12.9 Te falenderoj per pergjigjen.

Dërguar nga Desiana Todolli, më 19 Gusht 2020 në 04:15

Pershendetje, ju duhet te beni dhe ferritinemia.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 20 Gusht 2020 në 04:15

Pershendetje doktor.!! Mami Im ka bere disa analiza te gjakut dhe ka kryer testin e Koagulimit, ne te Cilin Indeksi I Protombines ka rezultuar < Pa mjekim (70%-100% INR=1-1,3) dhe me mjekim (25%-35% INR=2.0-3.0) dhe APTT 25”-43”. Takimin me mjekun e ka pas disa ditesh. Doja te dija a eshte cdo gje ne rregull apo ka ndonje problem. Ne qofte se po ju lutem me informoni. Ju faleminderit!!

Dërguar nga Megi, më 04 Tetor 2020 në 13:26

Pershendetje Megi, vetem referencat keni vendosur.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 05 Tetor 2020 në 13:26

Pershendetje doktor.!! Mami Im ka bere disa analiza te gjakut dhe ka kryer testin e Koagulimit, ne te Cilin Indeksi I Protombines ka rezultuar < Pa mjekim (70%-100% INR=1-1,3) dhe me mjekim (25%-35% INR=2.0-3.0) dhe APTT 25”-43”. Takimin me mjekun e ka pas disa ditesh. Doja te dija a eshte cdo gje ne rregull apo ka ndonje problem. Ne qofte se po ju lutem me informoni. Ju faleminderit!!

Dërguar nga Megi, më 04 Tetor 2020 në 14:46

Pershendetje Megi, vetem referencat keni vendosur.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 05 Tetor 2020 në 14:46

Pershendetje doktor, jam 28 vjece dhe nga disa analiza qe bera me dolen keta rezultate: HLD-39.1,LDL-61.1,VLDL-33.32,Trigliceridet-166.6,Phospolid-140.40,R1(raportiCHOL/HDL)-3.21,R2 (LDL/HDL)-1.56,Cholesterol-125.4,WBC-7.72,NEU%-53.4,LYM%-36.4, MONO%-7.8,BASO%-0.8 EOS%-1.6,NEU#-4.13 LYM#-2.81,MONO#-0.60 BASO#-0.06,EOS#-0.12 RBC-4.32,HTC-37.1 HGB-12.5,MCV-85.9 MCH-28.9,MCHC-33.7 RDV-SD-39.7,RDV-CV-12.6 PLT-461,PDW-11.3 Volumi mesatar trombocitar-9.7 P-LCR-22.4,PCT-0.45,ESR-53 Ferritin-36.56 Sideremi-69.22 Nuk ndjej asnje shqetesim, i bera analizat vetem per te kontrolluar yndyren ne gjak meqe edhe vitin qe shkoj e kisha mbi normen. Faleminderit.

Dërguar nga Teuta, më 21 Tetor 2020 në 09:43

Pershendetje Teuta, aktualisht keni vlera normale.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 22 Tetor 2020 në 09:43

Pershendetje Doktor. Kam vajzen 3 vjeq dhe keto jane rezultatet e analizave: RBC 4.22, HCT 32.9, MCV 77.9, RDW% 14.5, RDWa 50.8, HGB 118, MCH 27.9, MCHC 358, PLT 202, PCT 0.15, MPV L 7.8, PDW 11.1, LPCR 15.2, WBC 8.1, LYM 4.8, GRAN 2.7, MID 0.6 Faleminderit

Dërguar nga Dardana, më 23 Tetor 2020 në 03:59

Pershendetje Dardana, analiza eshte normale per moshen e femijes (femijet kane me shume limfocite se neutrofile, ne kete moshe).

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 23 Tetor 2020 në 03:59

Pershendetje Doktor. Deshiroja te dija sa duhet te jene vlerat e LYM%, LYM , RBC , PLT.

Dërguar nga Maria, më 05 Nentor 2020 në 10:39

Pershendetje Marla, Limfocitet 20-50 %, ne vlere absolute limfocitet < 5,000 mm3, RBC per femrat 4,000,000 deri 5.33 milinone mm3, Plt 144,000 - 444,000 mm3.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 06 Nentor 2020 në 10:39

Pershendetje. Kam nje temp prej shume kohesh 37.4. Mora agumentin sepse kisha nje infeksion dhemballe por per cudi temp vazhdon perseri 37.4. Ne kushtet qe jemi u mundova te kontaktoj me mjekun e familjes por pa rezultatet. Bera dhe analizat e gjaku parametrat duken normal pervec P-LCR e cila eshte 11.5%. Ju lutem mund te me jepni nje informacion nese ndikon kjo vlere e ulet ne temp?

Dërguar nga Eriola , më 06 Nentor 2020 në 12:36

Pershendetje Eriola, do te diskutoni me infeksionistin.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 07 Nentor 2020 në 12:36

Pershendetje doktor kam djalin ne moshen 3 vjeç e gjysem i kam bere sot analizat e gjakut dhe pergjigjet jane keto :Sideremia 43.4;Ferritinemia <10,WBC 11.5;HGB 12,5;RBC 4.76;PLT 464;PCT 0.46,Eritrosedimenti 10 mm/h

Dërguar nga Dorela, më 06 Nentor 2020 në 15:34

Pershendetje Dorela, do te diskutoni me pediatrin per te marre preparat hekuri, per 1-1.5 muaj per te rritur rezervat e hekurit. Aktualisht nuk ka anemia.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 07 Nentor 2020 në 15:34

Pershendetje,kam bere analizat e gjakut dhe doja nje mendim prej jush per sa u perket zerave te trombiciteve ,me poshte po ju dergoj te dhenat Gjithe parametrat e gjakut jane ok brenda normave vtm tek trombocitet ka disa vlera Trombocite 398 PCT 0.33 MPV 8.2 PDWsd 19.4 PDWcv 36.9 PLCR 30.23 PLCC 123

Dërguar nga Dea, më 01 Dhjetor 2020 në 03:18

Pershendetje Dea, vlera aktuale e trombociteve eshte normale (144,000 - 444,000 mm3).

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 01 Dhjetor 2020 në 03:18

-Duke qene se jam e rregullt ne ndjekjen e analizave te gjakut komplet,deri ne analizat e muajit tetor 2019 ,dhe perpara kesaj periudhe, limfocitet(LYm)% dhe Limfocite(LYM) kane qene gjithemone ne rregull brenda normave ,njekohesisht dhe te gjithe parametrat e tjere qe analizohen bashkarisht np analizes se gjakut pa asnje lloj problemi asnjehere, -Nderkohe ve re ne lidhje me Limfocitet(LYM)% dhe Limfocite(LYM)se me fillon nje rritje e tyre,rritje e lehte,dhe e kam vene re ne analizat e rradhes,pas muajit tetor te vitit 2019,ne analizat e dates 11.07.2020,: 1)Limfocite (LYM)%prej 52%nga (25-45) dhe 2)Limfocite(LYM) 4.21 nga (0.8-3.30), (Duke mos i kushtuar vemendje ate kohe,ndoshta si nje infeksion i thjeshte i momentit qe mund te kaloje ,tashme ve re qe edhe ne analizat e bera para pak ditesh, date 05.12.2020 ,41.2%(25-40)...do te thote qe infeksioni vazhdon te jete ne trup ende,cka me ben tiu kushtoj nje vemendje kesaj here me.me.shqetesim! -Si mund te lutem,te analizoj nga ana mjekesore me me vemendje kete tregues per te kuptuar me me imtesi ne lidhje me shendetin Dhe sa problem apo shqetesuese eshte ky tregues? Limfocitet gjithemone me pare i kam patur ne norma,ne rregull...deri ne korrik te ketij viti qe fillon ndryshimi dhe qe ende po vazhdon te jete i larte lehte? (Nese mund tiu ndihmoje me treguese te tjere ne lidhje me rezultatin e tyre per te patur infoacion me te plote,me thoni qe tua poshte shenoj serisht) Faleminderit per mirekuptimin!

Dërguar nga Esmeralda, më 06 Dhjetor 2020 në 07:22

Pershendetje Esmeralda, referencat qe perdorim per limfocitet eshte 20-50 %, ose ne vlere absolute 2,000 - 5,000 mm3. Po ti permbahemi ketyre normave, ju akoma jeni ne vlerat normale. Mund te behet dhe formula leukocitare ne mikroskop.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 07 Dhjetor 2020 në 07:22

Pershendetje doktor kur Plt eshte e lart te nji femij 6vjeq dhe ka simptoma te skuqura neper trup dhe fytyr Mund te na ndihmosh pak WBC8.75 LY40.46 MO7.26 EO0.30 LYM3.54 EO#0,03 HCT0.396 RDW14.1 RDW-SD37.3 PLT428.2 MPV7,61

Dërguar nga Blerta Morina , më 12 Dhjetor 2020 në 07:01

Pershendetje Blerat, vlera e trombociteve eshte normale (144,000 - 444,000 mm3) dhe nuk ka asnje lidhje me ngjyren e lekures.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 13 Dhjetor 2020 në 07:01

Pershendetje doktor kur Plt eshte e lart te nji femij 6vjeq dhe ka simptoma te skuqura neper trup dhe fytyr Mund te na ndihmosh pak WBC8.75 LY40.46 MO7.26 EO0.30 LYM3.54 EO#0,03 HCT0.396 RDW14.1 RDW-SD37.3 PLT428.2 MPV7,61

Dërguar nga Blerta Morina , më 12 Dhjetor 2020 në 11:13

Pershendetje Blerat, vlera e trombociteve eshte normale (144,000 - 444,000 mm3) dhe nuk ka asnje lidhje me ngjyren e lekures.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 13 Dhjetor 2020 në 11:13

Pershendetje!Kam bere analizat komplet te gjakut,duke ardhur pas nje gjendje pak te zgjatur Covid-19....trombocidet nuk me kishin dal mire dhe duhet te prisja per pergjigje.Ndikon perdorimi I antibiotikeve ne daljen sakte te tyre?Pasi I kam bere analizat nje dite pas perdorimit te antobiotikeve...

Dërguar nga Mina, më 14 Dhjetor 2020 në 15:35

Pershendetje Mina, ne nuemrin e trombociteve ndikojne shume faktore dhe antibiotiket mundet. Ka gjithmone kujdes ne numerimin e tyre dhe vlera e sakte eshte numeri ne mikroskop, nga nje mjek i specializuar ne numerimin e tyre.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 15 Dhjetor 2020 në 15:35

Pershendetje deshta te bej nje pytje doktor Jam shtatzane ne muajin 3 analizat me kan dal me kete vler Mon : 2.2 L Gra : 78.3 H Mon : 0.1 L P.sp. : 1.030 Ketone : 5 Biliubina : dobet Sendimenti : 38 Crp : negativ Urea : 3.0

Dërguar nga Fatbardha, më 29 Janar 2021 në 05:44

Pershendetje Fatbardha, vlerat qe keni shkruar jane normale.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 30 Janar 2021 në 05:44

Pershendetje deshta te bej nje pytje doktor Jam shtatzane ne muajin 3 analizat me kan dal me kete vler Mon : 2.2 L Gra : 78.3 H Mon : 0.1 L P.sp. : 1.030 Ketone : 5 Biliubina : dobet Sendimenti : 38 Crp : negativ Urea : 3.0

Dërguar nga Fatbardha, më 29 Janar 2021 në 05:51

Pershendetje Fatbardha, vlerat qe keni shkruar jane normale.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 30 Janar 2021 në 05:51

Pershendetje Doktor. Kam bere disa analiza dhe rezultatet jane keto: ALT 11, Ferritin 8.28, kolesterol 200, Creatinine 0.76,T protein 8.6, Trigliceri 86. A jane nornale si vlera? Faleminderit

Dërguar nga Klara , më 31 Maj 2021 në 21:41

Pershendetje Klara. ju keni Deficiti i Hekurit.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 02 Qershor 2021 në 21:41

Të falenderoj për përgjigjen Dr.Sotiraq. A duhet të konsumoj Heferol apo ndonje medikament/suplement për të çuar në normën e duhur ferritineminë? Ju falenderoj, Klara

Dërguar nga Klara, më 03 Qershor 2021 në 08:50

1-Heferoli 350 mg 2 x 1 kapsula/ditë – 60 kapsula/muaj. 2-Vitamina C 100 mg 2 x 1 tableta/ditë – 60 tableta/muaj. ne mes ose pas ushqimit, per te pakten 2 muaj rresht.

Përgjigje nga Dr. Shk. Sotiraq Lako, më 03 Qershor 2021 në 08:50
Sondazh

A do te kryenit një konsultë online me pagesë me një mjek?

Dergo voten