Endometrioza

- nga

Kozeta Mustafaraj

Endometrioza eshte nje crregulllimi dhimbshem ku indet te cilat normalisht ndodhen brenda ne miter ( endometer ) rriten jashte mitres. Me shpesh prek vezoret, zorret dhe indet pelvike ( pjesa me e poshtme e brendesise se barkut ) Rralle indet mund te shperndahen jashte ketij regjioni. ...  lexoje të plotë >>

Zmadhimi Beninj i Prostates

- nga

Dr. Shk. Rezar Rusi

Zmadhimi Beninj i Prostates qe quhet ndryshe dhe Hiperplazi Beninje e Prostates (BPH), eshte nje gjendje e zakonshme ne burrat mbi 50 vjec qe shtohet me kalimin e viteve. Ajo mund te shkaktoje shqetesime gjate procesit te urinimit. Nese prostate e zmadhuar nuk trajtohet, ajo mund te krijoje veshtiresi ne...  lexoje të plotë >>

Ozoni nё ulcerat kronike tё kёmbёs

- nga

Dr. Ilir Agastra

Ulcer kronike e kёmbёs quhet cdo plagё poshtё gjurit qё nuk shёrohet brenda njё periudhe 6-javore. Ajo ёshtё njё patologji e zakonshme qё prek rreth 1% tё popullsisё dhe deri 3% tё njerёzve mbi 65 vjec. UKK ka njё impakt madhor nё cilёsinё e jetёs sё personit si dhe nё koston e sistemit shёndetёsor....  lexoje të plotë >>

Miomektomia

- nga

Dr. Elton Peci

Miomektomia është termi i procedurës kirurgjikale që realizon heqjen e miomave uterine (të mitrës) duke ruajtur mitrës. Kjo procedurë mund të kryhet përmes kirurgjisë së hapur (laparotomia – hapja e barkut) ose përmes kirurgjisë së mbyllur (laparoskopia – që nuk kërkon hapjen e barkut apo histeroskopia)...  lexoje të plotë >>

Redness - Skuqjet e fytyres

- nga

Dr. Ardiana Sinani

Skuqjet e fytyres jane te perkoshme, nga disa shkaqe te tilla te cilat na bejne te skuqemi si rezultat i te ndjerit keq emocinalisht ne situata te ndryshme sociale, perdorimi i alkoolit apo perdorimi ushqimeve pikante , ndyshimi i temp te ambintit ku qendrojme,. temp e larta. Te gjithe keta faktore bejne qe te rritet...  lexoje të plotë >>

Elektroencefalograma

- nga

Dr. Artan Haruni

Elektroencefalograma EEG ose siç përdoret ne gjuhën e përditshme (Ezheja) është një ekzaminim që përdoret për të zbuluar aktivitetin elektrik të trurit nëpërmjet një sistemi elektrodash, që përcjellin sinjale të cilat i marrin nga skalpi dhe i dërgojnë në një sistem të kompjuterizuar. Ky sinjal analizohet dhe konvertohet...  lexoje të plotë >>

Menoragjia

- nga

Dr. Jonida Reveli

Menoragjia perkufizohet si cikle te rregullta menstruale, por me fluks dhe kohezgjatje te shtuar. Eshte nje nga ankesat me te shpeshta ne gjinekologjine moderne. Klinikisht menoragjia perkufizohet si humbje totale e gjakut > 80 Ml / per cikel ose kohezgjatja e menstruacioneve me shume se 7 dite. Sipas statistikave...  lexoje të plotë >>

Sindroma e konfliktit

- nga

Dr. Ledian Fezollari

Një nga ankesat më të zakonshme fizike është dhimbja ne sup. Supi juaj është i përbërë nga disa nyje të kombinuara me tendinet dhe muskujt që lejojnë një gamë të madhe të levizjes në krahun tuaj. Nga qe supi ka kaq struktura të ndryshme është i ndjeshme ndaj problemeve të ndryshme. Mansheta Rrotatore është...  lexoje të plotë >>

Acne adulte

- nga

Dr. Ardiana Sinani

Acne eshte nje patologji e zakonshme tek adoleshentet ne rreth 40 % te tyre, kjo si rezultat I ndryshimeve hormonale qe ndodhin ne organizem gjate fazes te pubertetit. Gjate kesaj periudhe ajo eshte e zakonshme por ka raste qe acne fillon ne moshe me te madhe atehere kur adolishenca ka mbaruar dhe konsiderohemi te rritur tashme....  lexoje të plotë >>

Parandalimi i dhimbjes se mesit

- nga

Dr. Ledian Fezollari

Mund të jetë e pamundur për të parandaluar dhimbjen e mesit. Ne nuk mund të shmangim ‘wear and tear’ dëmtimin e shpinës që ka të bëjë me moshën apo mplakjen. Por ka gjëra që mund të bëjmë për të pakësuar ndikimin e problemeve të mesit. Duke pasur një mënyrë jetese të shëndetshme është një fillim i mirë....  lexoje të plotë >>

Dr. Altin Cekodhima Mjek Gastrohepatolog - Vizita, Gastroskopi, Kolonoskopi, Polipektomi, Endosonografi. www.altincekodhima.com
Dr. Kozeta Mustafaraj Mjeke Obsteter-Gjinekologe. Vizita gjinekologjike, echografi, kolposkopi, nderhyrje gjinekologjike.
www.drkozeta.com
Dr. Gjergji Bizhga Mjek specialist ORL. Operacione estetike te hundes, vesheve dhe fytyres. Nderhyrje kirurgjikale te ndryshme.
www.gjergjibizhga.com
Artikuj të rinj
Mjekët e shtuar së fundmi
Mjeket sipas specialitetit
Komentet e fundit
Sondazh

A mendoni se mjeket ne Shqiperi jane te kualifikuar aq sa duhet?

Dergo voten